Hur tänkte du nu?

Min femåring brukar säga "Hur tänkte du nu egentligen mamma?". Och nu tänkte jag så här att jag inte skulle jobba i fredags kväll. Och sen tänkte jag att jag nog behöver lördagen ledig för att leka med barnen. Men sen tänkte jag nog inte mer. Utan det var mer barn och det var hus och det var ICA Maxi och det var OS. Och hux flux var det dessutom sent.

Och jag har inte alls jobbat undan det jag hade tänkt göra. Så nu är jag stressad. Imorgon rullar bilen extremt tidigt in till Stadshagen. För någonstans har jag tänkt fel och det får jag fixa till över en kopp te, vid sextiden, at the office. Godnatt.

Juno

18500 Jordanien

Ute är det så grått så grått. Inte så kallt för all del men det snöar än. Och vi (99 procent av alla svenskar) är så trötta på snö nu. Vi vill ha vår men vi vill helst slippa slasket som kommer när all snö smälter. Vi vill att det ska bli sol och torrt och krokusar i rabatten på en gång. Eller varför inte bikiniväder på en gång tänker vi desperat när vi läser DN på morgonen.

För i DN hittar man spaltmeter efter spaltmeter med reklam från smarta resebolag som vet exakt vad vi bleka svenskar behöver just nu. En sista minuten. Jag dreglar över annonserna till Australien och Nya Zeeland, till Karibien, en resa till Petra och Döda havet för artontusenfemhundra, sju dagars kryssning, elva dagars kryssning och det är ju all inclusive också för bara dryga femtusen. Ja plus flyget till Dubai där båten avgår från då. Det kan väl inte kosta så mycket till Dubai väl??

Eller så är jag hemma i vår. Jobbar och skottar snö och letar efter röda prislappar på ICA Maxi. Bygger små staket i rabatten så att inte vårfloden från plogvallen ska dra med sig alla krokusarna rakt ner i källaren på huset. Ligger på pass med luftgeväret i väntan på att få göra en Runar när rådjuren gräver upp tulpanlökarna. Jag sparar mina artontusen och åker för att leta efter ett par gummistövlar istället. Innan det är sista minuten på dem och bara finns storlek fyrtiofyra kvar.

Tar vara på det positiva i varje situation. Vad är väl en resa till Jordanien när man har chans på ett par gummistövlar i storlek trettiosju?

Juno


En annan syssla

Det är fredag och jag är inte i London och jobbar. Jag är inte heller i Istanbul och jobbar. Utan jag är hemma och jag jobbar inte. Fast jag kanske skulle behöva. Men det är fredag och vi firar lite här hemma. Firar, dricker skumpa, lyssnar på Imse vimse spindel på stereon, dansar och leker med barnen. Det behövs också.

Juno


Mer och mer OS

Det blir bara roligare och roligare med årets OS. Ett lagom engagemang måste jag erkänna, jag har ingen koll på vad som ska ske under dagen men varje morgon på väg till jobbet blir det P4 på radion och varje kväll när jag kommer hem blir det svt1 på teve.

Det är precis lagom att ha tre kronors damlag i ögonvrån medan excelfilen för nästa års stora möte fylls på. Kämpa nu tjejer, se till att inte vara lika bedrövliga som killarna var i morse. Gör ert jobb medan jag gör mitt.

Juno


Höjdskräck

Ibland ställer jag bilen i Älvsjö på infartsparkeringen. Där kan man gå upp direkt till tåget genom en lägligt belägen trappa. Fast jag får alltid gå runt en lång väg för enda gången jag tog den här trappan rann tårarna och jag tror absolut att det tog längre tid än att gå runt. Dessutom blir morgonstressade människor sura över en lipsill som masar omkring i trappan med förlamade ben...Läbbig, eller hur?

Juno

Borta varmt men hemma bäst

Söndag kväll och det är massa karlar som jagar runt på skidor med gevär på ryggen på teve. Barnen sover och jag myser hemma i min gamla sunkiga soffa och hejar på Ferry. Jag är så glad över att vara hemma igen. Det är snö till förbannelse, jag har känt mig fet för jag fungerade utmärkt som ballast till en taxi som kört fast utanför mitt hus mitt i natten. Jag har roat mig i nästan två timmar på ICA maxi och Elsa har provat tolv mössor. Men jag har sluppit skotta hela uppfarten för det har min man slitit med. Och jag har sovit middag och jag har inte jobbat idag. Sommarvärme eller inte, jag är hellre hemma i kylan med min familj.

Heja Björn, första serien felfri. Heja heja heja.

Juno


Sommar och sol

Det är inte alltid synd om den som jobbar...i stekhet sol på balkongen... Juno

Hur svårt kan det vara...

...att packa ner sin tandborste? Jag bara undrar. Hotellets engångstandborste är hård och jag gillar den inte alls. Blö.

Juno


Çırağan Palace Kempinski

Det är tidig vår i Istanbul. Och utanför mitt hotellfönster ser det ut så här. Det är sånt man kan bli lite glad av.

2aeb216476c14a3d8c56bfa457a56365.png Bosporos

0-14b9c4581797b8c01f24fdd415388034.png Tjugoåttagradiga poolen och palatset

Juno


Cool2move

Femåringen har börjat på dans. Cool2move i Skogås. Han är inte så sugen på att gå dit egentligen men kompisen ska ju gå och tydligen går det inte att deala bort en dans mot en tevespelsstund så han går väl då. På väg hem frågar mamman om det var roligt att gå på dans.

- Nej, det var inte så roligt, svarar femåringen.

Nehej, vad synd. Av allt som inte var så roligt, vad var det då som var minst tråkigt? Jo men det var ju kompisarna som var där. Okej, men jag såg dig hasa förbi och då såg du ju glad ut, försöker mamman. Det visar sig vara en rejäl feltolkning.

- Mamma, om du hade varit där hade du också hasat förbi. Det var tråkig dans för vi var bara tvugna att lyssna hela tiden. Lyssna, lyssna, lyssna, lyssna.

Ja, då förstår ju mamman att det inte passade sig. Kanske nästa vecka blir lite bättre.

Juno

Made in Korea

Mitt i ansiktet sitter en fontän. Den står på hela dagen och sprutar snor. Måste vara ett konstruktionsfel, får sluta importera koreanskt...

Juno

trött på ost nu

jag äter frukost. medan jag väntar på havregrynsgröten tuggar jag på en smörgås med smör och ost på. först äter jag osten. ah, nu kommer mamma med gröten. och uppepå, äppelmos. mmmmm. nä nog tog mjölken slut, jag vill ha mer.

- ost

mamma skär en ostskiva och lägger på min smörgås.

- neeeej, oooost

mamma tittar på min tallrik, mjölk säjer hon, du vill ha mjölk. och jag nickar. nu har jag ätit upp all gröt. gröt är livet. nu vill jag slicka av äppelmosskeden.

- ost

mamma tittar på min smörgås där osten sitter kvar. vill ha en ostskiva till, frågar hon. nej. hon pekar på mjölken. vill du ha mer mjölk i ditt glas? nej. men vad vill du då?

- oooooost

äppelmos, är det det du vill ha? jag nickar.

- äppemoo

jaaaa det fungerar. det kommer äppelmos.

- braaaa. äppemoo. prumpa. kiss. fäjdi.

elsa

Inget fel på den sängen inte

Familjen har sålt lillans säng. Grannens kommande bebis behöver den bättre och stora tjejen på ett och ett halvt år kan sova utan galler nu. Tänker mamman och pappan. En-och-tjugo bred råkade den nya sängen bli. Det kan ju tänkas att en förälder behöver ligga med i den någon gång. Mamman sätter sig i sängen, hon tror inte det ska bli något större problem, lillan är ju supertrött. 

Men ettåringen är inte bara trött, hon är dessutom jättearg. Hon vill inte sova i sin nya säng alls, hon vill inte ens vara kvar i rummet. Hon skriker och bankar på mamman och är allmänt omysig. Alltså går mamman och hämtar resesängen. Det lilla barnet kanske måste få vänja sig vid sin stora säng, menar hon. Under tiden mamman monterar resesäng har barnet klättrat ur den stora sängen, hämtat sin pappa och lagt sig bredvid honom i stora sängen och somnat.

Det var inte alls något fel på den nya sängen, det var bara fel förälder som var i den. Okej, point taken, men var hon tvungen att yla så hysteriskt för det, ett enkelt pappa tack hade räckt fint.

Juno

Välkommen hem

Vi planerade det så bra. Att pappan och barnen också skulle komma hem från landet på lördag kväll. Så att vi alla skulle få en mysig dag tillsammans på söndagen. Men lillan vill inte vara med sin mamma, hon är pappig tack. Och det stora barnets lycka över att mamma är hemma är flyktigt för sen vill han hellre gå till sin kompis. Pappan har ju bilen full med ved som han måste ta hand om så tja, det är väl bäst att jag går och fyller på tvättmaskinen då.

Juno

Guiness

Mötesrummet är tomt, sånär som på tre tjejer som med glåmiga ögon slösurfar och njuter extra mycket av varsin kall öl från baren. Tystnaden susar i öronen. Eller så finns det helt enkelt ingenting kvar mellan öronen som kan absorbera något ljud längre. Men smaklökarna sitter kvar, det smakar fint med Guiness.

Juno


London eye

Vad är det som är 135 meter högt, 424 meter i diameter, gör ett varv på 30 minuter, kostar tjugo spänn och snurrar precis utanför mitt sovrumsfönster?

0-561e27bdc4319aceb934f8a54d3acb1a.png

Kolla varifrån!

 


Japp. London eye. Jag kan vinka till dem som åker förbi mitt fönster för det är bara på tredje vångingen. Rätt så bisarrt.

Juno


Nej nu...

...hinner jag inte blogga, jag jobbar...

Juno

Arbetsskada

Om. Man sitter i soffan en fredagkväll. Klockan är kvart över tio och man är skittrött. Och. Man får säga till sig själv på skarpen för att ge fasen i att logga på sin jobbdator. Om. Det är så, har man drabbats av en arbetsskada då?

Juno

Dagens hjälte

Snö snö snö till galenskapens dagar. I morse var jag inte ute och skottade snö vid fyratiden och därför var det bara med nöd och näppe jag lyckades backa ut min lilla vinröda från uppfarten och sladda ner den till stationen. Och sen har det ju snöat ännu mer hela dagen, hurra för det.

         

Tänka sig att all snö som föll ner från himlen idag landade just framför mitt hus. På min uppfart, så att jag vid halv fem inte kunde ta mig in på uppfarten, inte ens fram till den faktiskt. Inte ens med nöd och näppe. Så jag fick parkera den lilla vinröda på den nu för tiden minimala vändzonen och hoppas på att kunna skotta mig fram när barnen har somnat.Men då plötsligt dyker en hjälte upp. Inte Batman eller Superman utan min granne P med sin snöslunga. På min uppfart. Tack snälla, du är min hjälte!

Juno


Singstar

Längs kanalen vid Karlbergs slott går det en tjej. I handen har hon en påse med semlor, i öronen har hon tonerna av Duran Duran. Hon är på väg till jobbet och hon känner sig på bra humör.

Längs kanalen vid Karlbergs slott går det en grabb. När han passerar en tjej med en semmelpåse i handen stoppar han till och bligar underligt på henne.

Längs kanalen vid Karlbergs slott blir en tjej ompromenerad av en blängande grabb. Hon blänger tillbaka på honom och undrar vad han är för idiot som blänger så på någon som bara går där utan att störa en själ.

Längs kanalen vid Karlberg slott inser en glad tjej med förfäran att hon nog har gått där och ylat högt och falskt till Duran Duran. Vilken idiot gör en sån sak?

I morse köpte jag semlor på väg till jobbet....

Juno

Längtan efter Paradise hotel

Stod i lördagskö på systemet för någon vecka eller två sedan. Bredvid mig står två unga, smala, blonda, festklädda och rejält uppsminkade tjejer och snackar blaj. "Faan vad jag läääängtar till Paradise hotel" säger tjejerna och suckar och fördjupar sig i vem som är töntig och vem som är programmets billigaste ligg. Och jag fattar ingenting, längta till en dokusåpa om vem som ligger med vem?

På jobbet hyste kollegorna ingen förståelse för min oförståelse. De längtar också till Paradise hotel och sedan fördjupade de sig i vem som...och jag fattar ingenting. Jag är ett UFO, jag är en gammal gammal tant. Jag är förundrad.

Juno


Allt för att surfa

Övergången till IP-telefoni gick kanske inte exakt som vi tänkt oss. Först hade vi ingen telefon. Sen fick vi igång telefonen men då dog det trådlösa nätverket. Så idag satt jag hemma och vabbade och försökte jobba lite samtidigt.

Kabeln räckte inte fram till skrivbordet så jag skapade mig ett eget, av en pall. Och lämplig höjd på stol tycktes en barnfåtölj vara. Så man kan ju gnälla över att det var grymt obekvämt att sitta med knäna under hakan och höfterna ur led, eller så kan man känna sig smal och snygg eftersom man får plats i en barnfåtölj...
När kroppen går i strejk lyckas jag sträcka ut sladd ända till fatboy och mig själv i fatboy. Barnfåtölj fungerar lika bra som fotpall. Men när jag sjunkit igenom all fyllning i fatboy och sitter med rumpan mot golvet och svanskotan är krossad känner jag mig inte längre så smärt.Då känns det bra att ha ett 3G-modem till hands så nu är det som vanligt igen. Jag och min lilla dator i tevesoffan. Check.

Juno

mina bästa ord

jag är ett och ett halvt år och kan säja många saker. det här är mina favoritord. de är väldigt användbara tycker jag. har ni några fler förslag på bra ord så vill jag gärna veta för nu lär jag mej nya ord jättefort.

tio i topp listan:
1. joar
2. min
3. nej
4. mamma
5. bajs
6. pappa (jag säjer mamma mer men pappa är lite bättre)
7. hej
8. ost
9. tack
10. strumpa (lärde jag mej igår)

bra ord som hör ihop:
1. neeeej, den är min!
2. vem är det?

elsa