Sommar i P1

Sommar efter sommar blir det inte av. Det som mer eller mindre alla gör. Det som jag känner är ett led i allmänbildningen. Fast som jag kan smita från då jag är uttalat obildad? Ja i fyrtiotvå år. Och som alla vet (för det om något hör ju allmänbildningen till) är 42 svaret på livet, universum och allting.
 
Så. I förrgår drog jag igång. Laddade ner appen Sveriges radio play och därpå några Sommarpratare. Först ut Mia Skäringer från 2011. Som väntat vältalig. Ärlig. Inpå gränsen till obekvämt ärlig. Naken liksom. Och underbar.
 
Följer upp med Theodor Kallifatides. Han översteg mina förväntningar med sin mjuka lågmälda humor. Värme, verklighet, allvar och humor. Man måste älska honom! Och sen då? Nu blir det svårt att matcha upplevelsen.
 
Svårt för Joey Tempest som är i mina öron just nu. Först tänkte jag stänga av. Sen bestämde jag mig för att stå ut. Han är ändå en av mina första och största idoler. Och kanske har han sin styrka i att skriva musik snarare än att skriva en timmes prat. Men. Han tar sig eller jag vänjer mig.  Han får prata klart.
 
Och vara en del av en ny mysig morgonrutin. Sommar i P1 på vägen till jobbet. Starta dagen med lite inspiration. Och ni som varit kulturellt bildade sedan länge, vem får jag inte missa att lyssna på?
 
Juno

min storebror, världens bästa!

idag var det fika på dagis. då får alla barnens mammor, pappor och syskon komma och fika med oss fjärilsbarn. för vi bjuder på bröd som vi bakat själva. med riktig deg!
 
men pappa kunde inte komma för han skulle göra en speciell sak med jobbet. men mamma kunde inte heller komma för hon hade extra mycket att göra på jobbet. och just när jag var lite ledsen för att ingen skulle komma på mitt fika så sa min storebror att då kan han komma! så att någon från min familj är med på fikat!
 
ja ja ja aj! oj, förlåt jag hoppade visst joar på tårna av glädje. sen när alla hade fikat klart och vi hade lekt och städat och det bara var vi kvar på hela dagiset, ja och så fröken förstås, då kom i alla fall mamma och hämtade oss. och hon var lite ledsen för hon hade missat fikat och också tåget. men jag var glad för jag har världens bästa storebror och joar blev också glad för han fick ett lego av mamma.
 
snipp snapp snut, nu var fikat slut.
 
elsa
 
 

Dattelidaaa!

Överallt har man kort. Det är betalkort, det är bonuskort, det är självscanningskort och lånekort. Ibland kommer det erbjudanden på korten via sms eller mail. Oftast går mailen olästa i papperskorgen men helt plötsligt fick jag för mig att öppna ett och se så glad man blir.
 
Jag är rik!
 
 
Eventuellt är jag inte Willys främsta kund...
 
Juno