Outkast

Jag har laddat hem en platta med gruppen Outkast på Spotify. Jag kan inte längre minnas orsaken till att jag laddade hem deras platta. Men nu lyssnar jag alltså på skivan och kan inte för mitt liv bestämma mig för om jag ska lyssna vidare eller inte.

Något slags soft rap med svaga reagge toner i. Kan det vara en korrekt beskrivning av musiken? Rap är lite stressande och jag behöver inte stressande musik i bakgrunden av min tillvaro, men å andra sidan är det lite soft däremellan och det är ju okej. Gillar jag det? Ingen aning faktiskt. De får två låtar till på sig.

Juno

Det här med ålder

Någon skrev någonstans att jag verkar åldersfixerad efter att ha läst min blogg. Jag vet inte. Jag tycker egentligen att jag är mindre åldersfixerad nu när jag har passerat fyrtio än vad jag var vid trettiosex. Det kanske handlar om att jag inte är så rädd för att bli ett år äldre längre. Och absolut, ibland är ålder något som stressar - men ibland är det helt enkelt bara något som man konstaterar.

Som till exempel när jag passerade Gate A28 i Frankfurt igår kväll. Där det sitter en kille i shorts och väntar på sin flight. Till sina sommarklädda ben toppar han med en gigantisk stickad mössa, långt neddragen över öronen. Och utanpå den gigantiska mössan sitter ett par lika gigantiska hörlurar, ungefär där öronen bör sitta, som gör att hans bara ben kan trumma i samma takt som det påklädda huvudet nickar.

Och nej. Det är ingenting som får mig att vilja vara sexton, tjugo, trettio eller vad han nu har för ålder. Det är bara ett rent konstaterande att det får mig att känna mig gammal. När lusten att säga "dagens ungdomar..." dyker upp och när hjärnan i samma ögonblick aktivt förtränger hur jag själv såg ut för tjugo år sedan, då känner jag mig lite gammal ja.

Juno

Gott om plats

Milaaaanooo. Är det inte en underbar optimism att hitta en skitliten parkeringsplats och sedan inse att man nog kan lösa problemet trots allt?Jamen, det är ju gott om plats! Ciaaaao.

Juno


Michael is in the house - III

Medan mamman och de två barnen åker lite bil lyssnar de på favoriten Michael Jackson. Det är Billie Jean, Bad, Smooth criminal och....Berit?

- Mamma, varför sjunger Michael om min Berit*? undrar treåringen förundrat
- Va?
- Berit, Berit...Berit, Berit, sjunger treåringen
- Men åååååh Elsa, ropar storebror indignerat, Beat it!

Juno

*Berit är treåringens dagisfröken


Michael is in the house - II

Treåringen sjunger en truddelutt för sin storebror. "Tam daa, ta daaa"...refrängen på Michael Jacksons låt Bad...

- Joar, hör du vad jag sjunger?
- Ja, såklart svarar storebror. Det är ju Michael!
- Braaa Joar! I'm Bad! ropar lillasyster uppmuntrande

Juno

Michael is in the house - I

På den tiden när han levde, måste han ju ha varit den mest populära personen på hela jorden. Han, Michael Jackson. Och sjuåringen har en teori om varför det bor fler människor i USA än i Sverige.

- Mamma. Förr, då när Michael levde flyttade kanske många svenskar till Amerika för att de ville bo där han bodde?

Ja, kanske det...

Juno


Eller nej.

Nej, fråga inte ens. Fråga inte vad jag hann göra igår. Jag hann äta lunch med en god vän från förr och det var supertrevligt. Jag hann hämta barnen i tid och jag hann laga middag innan hela hopen med ungar och kompisar fick blodsockerras. Och så hann jag somna inne hos Elsa innan klockan åtta.

Idag, ska jag försöka hinna alla de saker som jag inte hann igår. Man ska ha långsiktiga mål.

Juno


Så här är det

Idag kommer jag att hinna massor av saker.

Juno


Nedprioriterad. Big time.

Torsdag till söndag i Franrike på möte och jag längtar efter mina barn. När jag kommer hem är det dock bara treåringen hemma, sjuåringen är hos en kompis och leker. Treåringen lyser i alla fall upp och rusar emot mig i hallen:

- Mamma!!! ropar hon glatt
- Får jag gå till en kompis?!

Va? Eh. Neeeej, du ska ju mysa med mig! Du är tre år och ska prioritera att mysa med din mamma. Eller?

Juno

PS. Tur att det finns en pappa i familjen som i alla fall ser glad ut att se mig igen.


Lyx i mitt liv

Upp halv fem på morgonen. Länna, Skärmarbrink, Sumpan, Arlanda, Frankfurt, Geneve, Frankrike, Château de Divonne. Hinna jobba lite på eftermiddagen, rigga konferensrum och gå på site visit. Middag med kunden. Hepp hepp liksom. Räknar med att sätta mig någon eller några timmar till för att ha allt klart efter middagen. Inser, till min förvåning, att det inte behövs.

Jag kommer hinna spola upp ett bad och läsa i min nyinköpta Mari Jungstedt. Vilken underbar lyx!Det är förberett för möte i det gamla stallet. Enda nackdelen är det fortfarande kan förnimmas i luften att det en gång varit ett hem för hästar.Mitt enorma, jättegröna rum med tuppar och påfåglar på väggarna. Alla rum är lite olika och det är väldigt charmigt. Enda nackdelen är att jag nog inte kommer hinna se det så mycket efter idag...

Juno

Läge för horisontalläge

Om man precis har skrivit ett långt och spritiuellt inlägg. Om man sedan av misstag raderat inlägget. Och om man kommer på sig själv med att sitta och stirra rakt ut i luften. Stirra på den vita rutan mitt på skärmen utan att sätta dit några nya tecken. Om man gör det, bör man gå och lägga sig då?

Jag tror faktiskt det.

Juno


Stora skaparedagen

Efter att ha ritat det tjusiga mammaporträttet i morse går dottern vidare i skaparspåret. I realtid sitter hon bakom ryggen på mig och spelar på pianot och sjunger med egen melodi:

Och då sa jag till min pappa
att vad är det här för fjäril?
Du är så fin
Du är så fin

Nu ska jag fånga dig!

Vinter idag, och där hänger en spindel
och hänger bara där
Mamma ser en spindel
och då blir du så rädd
för då blir bloooomman rädd

(bankar lite extra på pianot)

Nu är blomman död
Nu är blomman död
Nu kan den inte komma upp igen
(BOOOM på pianot)

En gång träffade jag krokodilen
Då skulle jag ta lite febern idag
Och pappan kunde bli lite ledsen
Men då kommer en liten polis
sen kommer farbror gris
och sen kommer räven pruttande

(mamma, hörde du att räven pruttade i boken?!)

Nu är det sommar
men nu är det jul
voff voff
(nån har bitit här)
Nu är det vinter
nu tar vi skridskorna fram

Min mamma min mamma
från pepparkakeland
Och min stora stoooora bror
Och Joar och Joar
de komma hand i hand

Juno

min mamma

jag har ritat. här har jag ritat min mamma. hon har en rosett.elsa

PS. Mammans notering: Elsa 3,5 år


Precis enligt plan

Pappan i familjen drog till Åre och mamman gör upp stora planer för fredagkvällen. Ja, först ska det ju göras spagetti och köttfärssås och sen ska det skottas snö och lekas med barnen men sen då? Sen när barnen sover, vad ska mamman göra för härligt med sin egentid då? Något för sin egen skull bara eller något nyttigt som ändå står på listan och sen redan är skönt att kunna bocka av?

Plan A. Plöja de två sista filmerna med Harry Potter och vräka in grillchips. Det här har mamman längtat efter! Men vid närmare eftertanke så är ju filmerna ganska långa och även om de sträcktittas på blir nog klockan minst ett. Mamman känner plötsligt att det känns lite jobbigt att vara vaken halva natten när ungarna med största sannolikhet kommer att vakna mellan sex och sju morgonen efter.

Plan B. Börja kolla på en excellista som måste göras. Nä, det var ingen kul plan alls, den går bara bort utan vidare motivering.

Plan C. Skriva helgens viktiga brev. Men vid närmare eftertanke så kräver ju det en viss inspiration, energi och tar också rätt så lång tid att göra. Kanske bättre att göra dagtid trots allt.

Plan D. Vattna, tvätta, röja? Nä det låter ju totalt omysigt.

Plan E. Kolla på någon film på teve. Ja, så får det bli. Mamman planerar in tidig läggning av barnen och förberer sig med mysbyxorna, kollar in chipsförrådet och eventuell vinslatt.

Plan så kan det gå. Men sen glömde mamman bort sig och råkade borsta sina egna tänder samtidigt som hon gick lös på barnens. Och efter en sedemera chipslös kväll med "Wild Kids" och "En kväll med Malin" på barnkanalen somnade familjens treåring 20:15. Familjens sjuåring somnade 20:30 och familjens fyrtioettåring somnade 20:45. Over and out.

Juno

Positivt tänkande

Det damp in ett e-mail i min brevlåda. Hej, Sedan tisdag 24 januari 2012, har du bjudits in av 2 av dina kontakter att gå med i Netlog, det sociala communityt med miljontals unga användare.

Inbjudan från R. M.
62 år - kille

Inbjudan från L-A. R.
58 år - kille

Jag tycker det är helt underbart att dessa mina vänner sedan forna dagar är två av miljontals unga användare. Det inger lite hopp ändå.

Juno