Foton till dagis

På dagis jobbar de med projekt om familjen och de har bett om foton på alla i familjen till ett litet släktträd. Jo, det borde ju vara snabbt gjort, för det finns ju typ en miljon bilder här hemma. Men nej, lik förbannat är vi sist in med bilder åt dottern.
 
Imorse lyckades jag i alla fall slänga fram kameran, ut med alla i solen innan vi drog till dagis, skola och jobb. Klick klick. Och inser att det påverkar att leva i en familj där en person ständigt fotograferar en.
 
Man kan antingen bli en sån som lite fint lägger huvudet på sned och ler fint mot fotografen...
...eller så kan bli en sån här som inte kan se en kamera utan att göra knas.
 
Juno
 
 
 
 
 
 
 

varför inte?

vaknar och läser först om tolk i Afghanistan som är dödshotad för att han hjälper svenska militären. och varför kan inte få asyl i Sverige? det är för tungt att vakna till.

earth hour, är det ett meningslöst jippo som möjliggör att "make a statement" en timme och sen inte behöva bry sig mer det året? eller är det äkta jag-bryr-mig släkningar som sker på lördag? det var en lite väl stor fråga att mala ner före klockan sex på morgonen.

det är då den dyker upp. loppisskålen för tre dollar som efter ett par år visar sig vara ett fynd från Songdynastin och plötsligt väldigt värdefull. och jag tänker att visst, varför inte? varför skulle inte en av de gamla skålarna som barnen har pyssel i vara från urminnes Kina? varför inte? den ser ju inte så himla speciell ut. äh nu blev det för stora drömmar tidigt på morgonen, nu slutar jag läsa tidningen...

junoCopacabaCupcake

I dotterns presentpåse som hon fick av besökarna i helgen låg det en bok om hur man bakar cupcakes, formar och rosa pärlor. Eftersom boken råkade vara på norska googlades det lite på recept vid sidan om också. Sen bakar vi cupcakes. Lyssnar på Sean Banan och jobbar med stor koncentration.
 
Jag kan ärligt säga att man behöver träna på att göra cupcakes. De blev inte överdrivet fina och inte överdrivet goda heller. Men skam den som ger sig. På shoppinglistan står nu minicupcakeformar, det här måste vi greja känner jag!
 
 
Juno

Halv tio!!!!

Vaknar och klockan är halv tio. Vilken sovmorgon! Tack älskade P.

Juno

Vilken lyx!

Det är lite småkallt men solen skiner och det är lite lätt vårkänsla. Och det konstiga är att jag sitter inte och jobbar. I och för sig skulle man kunna tro att jag då skulle ägna mig åt allt det där jag borde göra eftersom jag har tid och inte jobbar. Men jag gör inte det. Heller. Vilken lyx!
 
Juno