Schyssta pjuck

Så här ser mammans fötter ut när hon kliver ur bilen hemma. De nya skorna har hon stulit på dagis. Snygga va? När mamman får syn på sina förvirrade fötter skyndar hon sig att kontrollera baksätet. Jo, båda barnen är med hem. Det måste vara åldern?Juno

Det är roligt med snö, det är roligt med snö, det är...

Ingen kan ha missat att det har snöat igen. Hela kvällen och hela natten har det snöat. Jag tänkte åka tidigt till jobbet så jag ställde klockan på fem, inräknat lite snöskottningstid. Fyra vaknade lillan och pep. Eftersom man inte får lyfta upp den lilla skitungen och gosa ner henne i sin egen säng så sitter jag lydigt på golvet i hennes rum tills hon har somnat om. Då är jag vaken. Så då gör det vilken normal person som helst skulle göra.

Jag tar på mig skidbyxorna och pulsar ut för att skotta snö. Återigen förbannar jag den fina uppfarten för många bilar. Trekvart tar det att skotta fram bilar, uppfart och brevlåda. Klockan fem äter jag frukost. Det känns helt jävla rubbat. Jag vet att man ska vara glad över att det är vit vinter för det är så roligt för barnen med snö. Men fan. Jag vill inte mer.

Juno


Ljusare tider?

Det börjar bli ljusare nu. Igår tänkte jag på det, att det var soluppgång när jag promenerade förbi Karlbergs slott. Fast då åkte jag lite senare än idag för då hade jag lämnat på dagis först. Halv sju är det ingen soluppgång kan jag rapportera, halv sju är det fortfarande kolsvart ute.

Juno


Det är så jävla kört med sex...

Kollega och jag står på Kungsgatan och väntar på bussen när en bil stannar på hållplatsen. Ut ur passagerarsätet sticks ett killhuvud som säger något i stil med "Uhhh hu". Först fattar vi inte vem han uhuuar åt men sen kommer ung tjej. Hon kastar fram sin väska, sliter upp dörren till baksätet och halvskriker att "Det är så jävla kört med sex på typ ett halvår!". Jag tror bestämt någon var i onåd. He he.

Juno

O.o.o.stkrokar

Nu har jag varit duktig. Eller vaddå, duktig och duktig, jag har varit och tränat och det var egentligen inte det som var det duktiga för det kändes rätt skönt. Nej, det duktiga är att jag köpte världens största påse med ostkrokar häromdagen och den är fortfarande oöppnad!

Juno

Nattvak

Tjugo över ett vaknar lillan med ett skri. Mammaaaaa, mammaaaa! Och sen kräks hon. Jättemycket, jätteäckligt och jättesynd om henne. Två timmar senare sitter mamman på första vakpasset, strötittar på D.A.R.Y.L. (1985, pojke visar sig vara robot, remember?), strösurfar, lyssnar intensivt efter rossel och pip och väntar på den fjärde poltergeistspyan.

På vårdguiden går det att läsa att vinterkräksjukan kan hålla i sig i tre dagar. Hua. Stackars stackars mammans lilla kråka.

Juno

PARIS KATE & I

Det är REA på byn. Jag ramlade in på MQ och spejade lite i deras fyndhörna, varpå jag hittade en fin klänning som det stod PARIS KATE & I på. Det fanns tre klänningar kvar, två i storlek trettiosex och en i storlek fyrtio. Jag bestämde mig för att prova den i storlek trettiosex. Av samma märke fanns det en annan klänning som inte var riktigt lika fin men i storlek trettioåtta som jag också bestämde mig för att prova.

Båda var för små. Den finfina klänningen i storlek fyrtio vägrade jag att prova. Ett märke som gör så små kläder att jag måste ha storlek fyrtio vill jag ändå inte ha. Så det så.

Juno

En bra kompis

Pappan åker till dagis tidigt på fredag förmiddag. Han ska hämta sonen och åka vidare in till stan för ett besök på Tekniska muséet. Sonens kompis tycker det verkar roligt att åka på museum han också men just idag, förklarar pappan, ska far och son åka själva. Nils är en bra kompis som försöker rädda stackars Joar från en trist förmiddag.

- Joar vill inte åka själv!
- Han tycker inte det är roligt då!
- Han vill ha med sig en kompis!

Ja söta Nils, nästa gång tar vi kanske med en kompis.

Juno

Die mother fucker die

Lyssnade på radio idag. Bandit eller något annat med skränig musik och rock'n roll. Och "ring så spelar vi" - special edition för pundhuvuden. Killen ringer in och önskar att de ska spela Die mother fucker die, för sin chef som han anser är dum i huvudet. Snacka om att vara dum i huvudet va?!

Juno


Mobilbloggtest ett

0-5c47a17d3d0263ea42b6ba167c7184c4.png

Kolla varifrån!

Jaha. Då har jag testat att skicka upp ett nytaget foto från den nya ungdomsmobilen. Den har töntiga ramar man kan lägga in i bilden så det var jag tvungen att leka lite med. Det går faktiskt att redigera bilderna också, och morfa dem lite lätt men då skulle man ju inte mina sötnosar längre så det fick vara just för det här testet.

Nu lade jag all text i rubriken och det blev inte så mycket som fick plats där. Test två får bli att lägga texten i själva meddelande istället för att efterredigera som jag gör nu. Jag känner mig ganska modern för tillfället hur det än är.

Men vad det gäller den mobila positioneringen har vi lite kvar att önska tror jag. Att vi är i Länna kan vi enas om, men nej, jag sitter inte i skogsdungen under vattentornet och fryser och bloggar. Jag sitter hemma i min soffa och roar mig.

Juno


Pappa är på teve

Mor och dotter sappar på teven efter djurprogram och reklam med djur i. En hund och ettåringen säger glatt "voff voff", ett lejon och hon säger "voff voff", en katt och hon säger "voff voff". När fisken dyker upp säger hon ingenting men sen kommer apan och hon ropar lyckligt "pappa". He he.

Juno

Snåljåp

Häromdagen pratade vi om ålder och pengar på jobbet. Lite så där om våra föräldrar när de blir äldre, att de inte tycker det är värt att spendera massa dyra pengar "bara på sig själva". Gärna hur dyra presenter till barnbarnen som helst, det är inte en generell snålhet på något vis. Men som sagt, inte särskilt generösa för egen del.

Själv behövde jag en ny ansiktskräm och hade fått ett prov från Clinique som var trevligt. Tar reda på att en burk kostar fyrahundratjugofem kronor och vänder på klacken på en gång. Hur stor skillnad kan det vara, tänker jag surt, på en kräm och en kräm? En Nivea från ICA Maxi duger gott åt mig.

Jaha så var det klart, jag är gammal.

Juno


Man jobbar på måndag

- Oj, det var en djup suck, kommenterade maken
- Jo, jag skulle bara göra ett par korrekturer, svarar jag matt
- Men varför då när det är lördag och du är sjuk?
- För att annars är de kvar på måndag
- Jaha och det är på måndagen man ska jobba...

Obotlig logik från den där gubben. Och jag orkar inte ta mig igenom dimman för att argumentera så jag gör något ovanligt och lyder för en gångs skull. Nu loggar jag av och går och vilar istället.

Juno

En påse Dajm

Jag har bestämt mig för att jag får äta onyttiga saker. Fast bara lite. Och jag måste tänka efter om det är så att jag verkligen behöver en kaka, en godisbit, ett chips just just nu, innan jag proppar in det i munnen. Det fungerar hyfsat. Men så hoppar jag in i bilen för att åka hem från jobbet och plötsligt ser jag vad jag inte såg på vägen in.

I sätet bredvid mig ligger en stooor påse med Dajm. Kall och knaprig. Och jag vräker i mig fast jag inte alls behöver. Bara för att de är så goda och för att de bara ligger där och ser ensamma ut. I makens bil. Nära min högra hand. I min mun. Dumma dej, älskling! Du måste städa bilen innan du lånar ut den till mig igen.

Juno


Tant Hedenhös

Jihooo, jag har en ny telefon! Den är jättefin och maken har varit en gud (lätt narcisstiskt tänkt av honom) och lagt in alla mina kontakter i den. Så på tåget micklade jag lite och fick in radio. Trevligt att lyssna på radio på vägen till jobbet. Men sen ringer det plötsligt och jag micklar och trycker på den och nej, det slutar att ringa. Jag hann inte svara för jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Öh. Tant Hedenhös måste nog hem och läsa manualen ikväll.

Juno


Restaurang Lilla kocken

Ur favoritkökslådan plockas påsen med müsli fram snabbt följt av havregrynen, mjölet och sockret. Nu ska lillan laga lunch. Ur skåpet intill hämtar hon bunken som maten ska lagas till i och sen startar hon. Ösa ösa havregryn. Mera havregryn. Massor av havregryn.

Sedan måste havregrynen silas. Omsorgsfullt silar ettåringen sina havregryn, men sen är maten klar. Varsågod mamma, säger hon och ger mamman ett havregryn. Tack tack. Mamman stoppar in havregrynet i munnen, tuggar och sväljer det. Ummm vilket gott havregryn!

Framför mamman är en utsträckt näve. Ett till havregryn? Nehej, öppen handflata. Vaddå? Vill du ha tillbaka havregrynet? undrar mamman. Den lilla kocken nickar, för sin tomma hand till munnen och storgråter. Oj, det är inte helt självklart att vara gäst på restaurang Lilla kocken.

Juno

Klockan är tolv...

Klockan är tolv och NCIS första liksom sista reklampaus har passerat. Nu stänger jag av teven och går raka vägen till sängen innan jag hinner sappa över till det som är kvar av Jordan. Nu. På en gång. Godnatt.

Juno

Klockan är mycket

Klockan var nio och jag hade kunnat sova men bestämde mig för att stanna uppe, chatta med kompis i Kanada och glutta på CSI istället.

Klockan blev tio och jag hade kunnat sova men fastnade med tandborsten i munnen och kollade på Medium istället. Den var ju lite läskig visade det sig.

Klockan är elva och jag kan inte sova eftersom jag tittat på serie om klärjovant människa med dåliga drömmar. Så nu tänker jag att NCIS ska ta bort det läskiga så jag kan sova i första reklampausen. Tror vi på det?

Juno

Bajsorgie

Hjälp! Hur kan det vara bajs på precis hela ryggen på barnet? Upp i nacken? Jag bara undrar, hur är det ens möjligt?!

Juno


en härlig åktur

nu är vintern som den ska vara. det är snö och inte så där kallt så man inte kan andas. vi är hos vänner som har en jättebra pulkabacke. här kan jag åka på min nya snöbräda - och den är snabbaste pulkan i världen!
jihooooo!joar

I ärlighetens namn

Tillslut blir det ett måste. Mamman måste äta en näve chips. Lillan får inte äta chips så för att distrahera henne ger mamman henne en pepparkaka. Efter pepparkaka- och chipskalas blir det pusskalas. Då kommer sonen och deltar, sen säger han misstänksamt:

- Du luktar pepparkaka mamma. Har du ätit pepparkaka?

Mamman svarar som det är. Nej, jag har inte ätit pepparkaka...

Juno

Nej nej nej. Absolut inte.

Åh shit, jag känner mig så svullen och öm om magen. Hela kroppen skriker efter att få dråsa ner i soffan och glo på skräpteve och knapra chips. Nu går jag genast och hämtar tandborsten så behöver jag inte ha ångest för att ha tryckt i mig tvåhundra gram extra fett i alla fall.

Juno

Men det kan ligga en döing här!

Stod och stirrade på kartan som visar "här är du" och sedan var avdelning åtta ligger. Okej i ett annat hus. Då ska vi se, jag ska åt höger och sen upp till femman. Problemet var bara att det inte gick att gå åt höger så jag irrade runt och fram och tillbaka en stund innan jag ljudligt svor över den usla skyltningen. Tillslut kom en person i vit rock och förklarade att man får ta hissen ner först och sen kan man gå höger.

Kulvertar. Gångar under sjukhuset. Jag vände i hissdörren och åkte upp igen. Men sen bestämde jag mig för att agera vuxet och gå genom gångarna. Hur farligt kan det vara? Det är tänt i taket och målat i glada färger på väggarna, jättetrevligt ju. Tar hissen ner igen och springer som en galen genom gångarna innan jag moget kastar mig förbi två personer och in i nästa hiss.

Flinar lite fånigt och flämtar något om döingar som kan ligga under gatorna medan de bara tittar konstigt på mig. Herregud, ska man aldrig växa upp?

Juno


D.O.A.

Jag fick min efterlängtade Samsung Jet i julklapp. Och den var jättefin, och bilden var jättefin och det verkade finnas massor av roliga funktioner att leka med. Det var bara ett litet problem. Det gick inte att ringa på den. Varken till den eller från den. Dead on arrival.

Så nu går jag har och väntar och längtar efter att den ska komma tillbaka från verkstad. Två veckor säger de. Praktiskt för min man. Då kan han bara slå in den en gång till och ge mig den när jag fyller år i stället. Jag lovar att bli lika glad igen!

Juno

Mamman som skriker

Det lilla barnet leker med en rolig och skränig julklapp. När den snurrar hörs ingenting annat. Men när den vilar hörs genom den stängda dörren två femåringar leka:

- Mamma! ropar den ena killen - det är inte riktat till den riktiga mamman.
- Nej, då ska du inte ropa på mamma, då ska du ropa på flickvännen, svarar kille nummer två.
- Flickvän!
- Vi får ju ropa flickvän bara för vi vet ju inte vad hon heter...
- Joar! ropar den ena killen.
- Jag sa JOAR! Nu är jag mamman som skriker, fortsätter han sedan med sin högsta röst.

Usch. Måste de leka den här leken mer?

Juno


Någon har varit snäll

Det har snöat i Länna. Men när vi kommer hem från landet så är det någon som har skottat hos oss. Tack! Vem är det som har varit så snäll?

Juno

LEGO Star Wars

Mamman agerar stand in för pappan i LEGO Star Wars. Femåringen tycker ju det är roligare att spela tillsammans än ensam.

- Sluta slåss nu mamma och kom med mig istället, säger sonen
- Jaha, jag försöker men vem är du då?
- Jag är Kenobi, ser du inte mig va?

Mamman tror att hon är R2-D2 och snurrar mest runt i största allmänhet.

- Hur hoppar man Joar?
- Du måste trycka på krysset men du ska inte hoppa nu mamma
- Nähä, vad händer om jag trycker på den här då? undrar mamman

Trycka trycka, vimsa vimsa, slåss slåss.

- NEJ mamma!
- Vaddå?
- Den här roboten bygger jag bäst själv tack
- Kan jag skjuta den här?
- Du skjuter ju mig mamma! Du behöver inte spela mer med mig nu. Drop out mamma.

Juno


världens bästa storebror

jag är elsa.

jag är duktig på att sjunga. här är mina bästa låtar.

melodi: blinka lilla stjärna
joar joar du lulu...

melodi: tipp tapp
joar joar joar joar joar

melodi: grisar i tunnan (skip to my lou)
joar joar nunununuu

melodi: egen
du du du joar joar
joar joar
bom bom la la la
joar joar joar la la la

min storebror är världens bästa. här är han. min joar.elsa


världens bästa

nu har alla mina vänner åkt hem. det är jättetråkigt tycker jag. och nu vet jag inte vad jag ska göra. åååhhh. men nu säjer pappa att han kan spela lego star wars med mej. har vi med oss det hit? ja, världens bästa mamma har tagit med världens bästa spel och världens bästa pappa ska spela med mej! nu är det roligt igen.

joar

chokladmousse till frukost

idag är det ett nytt år. och mamma har lovat mej att jag ska få efterrätten till frukost på årets första dag. kom då mamma så går vi till köket!

joar