När min enda hjärncell har emigrerat

Mitt minne är kort. Just nu kortare än vanligt. I morse vaknade jag som vanligt kvart över fem även om väckarklockan inte hade ringt än. Just det, sovmorgon eftersom pappan är på konferens och jag ska lämna sonen på dagis. Somnar om och vaknar en halvtimme senare, fortfarande utan att klockan har ringt.

Kliver upp, duschar, äter frukost, klär på mig. Allt är precis som vanligt i huset. Tyst och stilla. När jag av en händelse smyger in i sovrummet för att hämta något hörs barnet yrvaket säga "mamma" och när jag tittar dit inser jag två saker:

1. Barnet är ensamt i sängen
2. Jag var på väg att börja ta mig till jobbet

Men hallå och Jesus och allt vad man nu kan säga om saken. Har min enda hjärncell flyttat hemifrån? Jag var på väg att åka till jobbet, kunde jag verkligen ha gjort det? Och lämnat min son ensam i huset, larmat och låst? Snälla ni, säg nej. Säg att självklart hade jag kommit på det ändå, långt innan jag ens hade fått på mig skorna, eller satt mig i bilen, eller på tåget, eller dragit kortet i porten på Karlavägen. Snälla ni säg nej.

Juno

Populära gubbar med smink

Töntstämpel och medelåldersvarning på att gå på KISS koncert skrev jag någon gång. Antingen så är KISS inte bara för oss medelålders eller så kryllar Sverige av töntar. Biljetterna tog slut på trettio minuter. I morse släppte man de biljetter som inte hämtats ut. Jag hann inte ens logga in på rätt sida på ticnet innan den var stängd igen.

Där ser man. Den som nu vill ha biljetter kan ju kika på blocket. Sjuhundrafemtio kronor är det billigaste jag hittat och då framgår det inte var platserna är någonstans. Sen kan man betala dubbelt så mycket också, om man verkligen vill se gubbarna. Nu har jag beslutsångest.

Juno


I en värld av drömmar

I min dröm framstår jag bara som en otydlig plufsig massa. Som en Barbamamma alltså. Desto tydligare framfräder min gravidkompis (som vi vet ska få en pojke) som plötsligt dyker upp med världens minsta bebis invirad i en filt.

Jag uttrycker min förvåning över 1) att det är en flicka 2) det är en månad för tidigt och borde de inte vara på BB? Men gravidkompisen är käck och tycker inte man behöver stanna där över natten, det var en så liten bebis så det bara "plopp liksom". Jaha, tack då vet jag... Och sen ser jag det mest avskyvärda någonsin.

- Du har tajta jeans! skriker jag och tittar på hennes helt smala kropp
- Ja, igår var jag tjock men idag är jag smal igen. Visst är det härligt att föda barn!

Som tur är ringer min väckarklocka innan jag hinner svara på det idiotiska tillmälet. Men jag måste säga att det finns bättre saker att vakna av än käcka urmoderskompisar. Jag älskar dig verkligen K, men imorgon natt kan du väl stanna kvar i din egen dröm och vara perfekt.

Juno

När papperet i skrivaren tagit slut

Någon hade skrivit ut typ fyrahundra fakturor vilket ledde till att papperet tagit slut. När jag kom ut i printerrummet för att leta efter utskrifter möter jag kollegan som ska kopiera något. "Det verkar vara något fel på maskinen" säger kollegan. Jag kikar ner på knapparna och konstaterar att det bara verkar vara slut på papper.

Medan jag vänder mig om och börjar slita i papperskartongerna går kollegan ut med orden "Jaha, men då kommer jag tillbaka lite senare då". Eller så kunde du ju ha erbjudit dig att hjälpa till tänker jag paff.

Juno

Varför är alla hissar piss-hissar?

Trapporna på Trångsunds station är under renovering. Under tiden klättrar alla reserärer upp och ner på rangliga, smala, "man kan se ner till marken" temporära trappor i metall. Skitläskigt. Men för bäckenbottenuppluckringens skull ska jag ju helst inte gå i trappor så vad har jag att oja mig för.

Så, i morse var jag i extremt god tid till tåget och då passade jag på att ta hissen upp (jo, man måste vara i extremt god tid för hissen är Sveriges långsammaste). Men fy och usch. Hallå, alla ni hissåkare: Vad gör ni i hissarna egentligen?! Den är full med skräp, längs dörrarna har det runnit - alltså, jag vill inte ens gissa vad, och den luktar som en blandning mellan en rökruta och en pissoar.

Detta innebär att imorgon när jag är i extremt god tid till tåget, tar jag sakta och försiktigt trapporna, bäckenbottenuppluckring eller inte. Den där hissen får åka utan mig!

Juno

Zombies och skit

Helt plötsligt kan jag inte titta på CSI längre.  Förutom de vanliga döingarna i New York så är det plötsligt halloween med tillbehör. Zombies, stackars små barn som ser monster, woodo och svartkonst, lite jävulsdyrkan och någon som vill återvända från de döda. Och värst av allt. Ögon som bara visar ögonvitorna.

Jag kan absolut inte titta. Genom fingrarna stirrar jag som förhäxad på monster och ögonvitor. Själva storyn har jag ingen aning om, det är något slags bluff och det kanske handlar om pengar. Vem bryr sig när det är ögonvitor på teve? Egentligen vill jag gå och sova men av någon bisarr anledning bara måste jag se om det kommer fler otäcka saker. Sen kan jag nog inte sova.

Juno

Oj, nu måste jag måla om väggen

Jag köpte gardiner för typ ett år sedan. Eller rättare sagt, jag köpte tyg som kunde sys till gardiner. Min man har varit lite galen på att jag inte köpte färdiga gardiner på en gång. Och jag har haft hela vintern på mig men just nu, just idag, när det är tio grader varmt ute och min man kunde tänka sig lite hjälp med att gräva ner tjugotvå plantor häck, bestämde jag mig för att äntligen sy gardiner.

Så jag mäter mitt tyg, jag tittar på panelfästena som maken köpte för ett år sedan och jag konstaterar att det går inte ihop. Då tänker jag att jag måste åka till IKEA och köpa nya stänger, eller mer tyg, eller ett annat tyg. Och om jag ändå ska till IKEA så kan jag väl lika gärna shoppa de nya sakerna till sonens rum som jag har drömt om.

Surfa surfa, skriva skriva, "Kom så åker vi då" ropar jag entusiastiskt till maken som bara glor lite stillsamt på mig. "Det kanske finns andra saker utomhus som har lite högre prioritet än en myshörna till grabben" konstaterar han varpå jag snällt åker upp till Länna köpcentrum istället. På Hemtex hittar jag då en panelgardin som kanske kan fungera. Fast den är inte exakt vit som jag tänkt mig, snarare mörk mörk plommonlila.

Hm, den blir fin mot det andra gardintyget men det kommer skära sig rejält mot den röda fondväggen. Hm. Ringer hem till maken. "Du, om jag köper de här gardinerna för femhundra kronor (det är ju billigt), är det okej att jag målar bort vår fondvägg då?". Tystnad. Maken tycker kanske att det är lite korkat att välja gardiner först och sedan tvingas måla om väggen. Men så kommer det i alla fall att bli. Det blir nog jättefint.

Juno

Fredagsmys på ICA Maxi

Treåringen tycker inte det är jättetoppen att handla mat. Inte mamman heller, särskilt inte med en motsträvig treåring i släptåg. Men handlas måste det oavsett så mamman ringer till grannen och tänker att sonen kanske kan vara där medan hon åker till affären. Men nej, de ska också handla.

Sagt och gjort, mor och son åker till grannarnas dagis och hämtar upp tjejerna. Sedan hoppar de allihop in i grannens stora bil och tuffar iväg till ICA Maxi. Sedan inte sagt att mamman tycker att det är så vansinnigt mycket roligare att handla med två ungar istället för en men det är enklare ändå. Sonen och hans flickvän sitter i samma vagn och bankar på varandra med en purjolök och sjunger visor om varandra.

Mitt i shoppingen drabbas mamman av akut matthet och måste ringa till grannen och säga att nu får han rappa på för nu orkar hon inte vara i den häringa affären längre. En av orsakerna är att de verkar ha fått sällskap av varenda invånare i Haninge, Vega och Länna. Vad gör folk på ICA Maxi en fredagkväll, ska inte det vara myskväll?

Herr och fru granne känner sig  i alla fall nöjda med sin lilla miljöinsats à la samhämtning av barn och samåkning till affären. Och nu, efter denna hjältelika insats är det faktiskt dags. För fredagsmys och det är väl därför alla hänger på ICA Maxi först, för att känna att de är värda att slappa framför teven med allt godis de har köpt.

Juno


Jag är vad jag äter

Än en gång härjar Anna Skipper på min teve. Idag är det Babsan som ska förändra sin livsstil. Och jag tror att Anna är lite kär i Babsan för det var värst vad hon var snäll! Ingen förnedring med att ställa upp hans skräpmat på offentliga torg, inget rota i och hälla ut hans sopor på arbetsplatsen.

De tjocka mammor som varit med i programmet har trots långa dagar på jobbet tvingas starta sina dagar utan gemensam frukost med familjen eftersom de står och mixar selleri innan de ska ut på morgonpromenaden. De har fått försaka tid med sina familjer för att träna en timme om dagen och sedan ägna tid vid spisen med att laga specialmat. Men söta Babsan kunde fortsätta leva sitt liv som vanligt för varsågod så fick han en liten bok med tips på vad han kan beställa på restaurangen och den enda träning han tvingades till var att gå i trapporna istället för att ta hissen.

Och det var ju fantastiskt att han på åtta veckor lyckades gå ner fyra kilo. Bravo, bravo vad duktigt. Alltså det var ju bra, jag tycker det är positivt att man inte bara hanterar de som är smällfeta utan även såna som bara behöver lite morot för att hålla sin vikt i chakt. Särbehandlingen är orättvis men det skapar hopp, alla måste inte leva som asketer för att vara normalsunda. 

Fast jag vågar inte tänka på vad fru Skipper hade sagt om hon såg mig i tevesoffan med min kalla pizzabit och mina fem rutor helnöt till efterrätt. Som tur är spänner magen ut mina valkar just ikväll. Jag får ringa Anna nästa vår istället.

Juno


Mer valuta för pengarna, tack

Aktuellts huvudnyhet är att koloxidutsläppet inte har minskat. Trots att det är en målsättning så har utsläppen tvärtom ökat. Och gissa tre gånger vad den stora boven är. Nyhetsuppläsaren får svaret "bilarna" att låta som en stor överraskning. Hallå?

Vi vill att stockholmarna, som exempel, ska åka mer kollektivt och mindre med sina bilar. Alltså inför vi biltullar. Och vart går de pengarna? Till bättre kollektiva medel? Nä. De går till att bygga ut lederna runt stan. Så att infrastrukturen ska klara av att hantera just fler bilar.

För ett år sedan höjdes SL-kortet från sexhundra kronor i månaden till sexhundratjugo. I mars ska man höja korten med ytterligare sjuttio kronor. Är det värt pengarna? Får vi mer för dem? Större och fler infartsparkeringar kanske, eller fler miljöbussar, eller tätare avgångar i rusningstrafik? Eller så blir det bara som vid förre höjningen. Dyrare.

Det blir dyrare att åka tåg till jobbet, det går inte snabbare och det är inte bekvämare. Ändå blir regeringen bestört över att folk inte lämnar bilen hemma. Incitamentet är miljön men jag röstar för att pengarna från biltullarna ska gå till dem som låter bilen stå och kastar sig in i stadens tunnelbanesystem.

Juno

Hundrafemtionio och en halv

Jag har rotat fram ett par byxor som jag hade när Joar låg och klämde i magen. Det ter sig som att de är aningens för korta och först kände jag mig helt irriterad över att behöva lägga ner dem, en centimeter eller två.

Sen måste jag fundera på varför jag måste lägga ner dem. Det kan bero på tre saker:

1. Modet har ändrats sedan sist
2. Byxorna har krympt lite
3. Jag har vuxit en centimeter

Från hundrafemtioåtta komma fem centimeter till hundrafemtionio komma fem. Då är jag snart uppe i en-och-sextio. Jiii!

Juno

En god moder

Det är viktigt att hämta sina barn tidigt på dagis. Om man vill vara en god förälder vill säga. "Ja, jag hämtar ju aldrig min lilla älskling senare än halv fyra" eller "Senare än tre är ju taskigt mot barnet". Det tar liksom aldrig slut med syrliga kommentarer från de som är världens bästa föräldrar.

Den här mamman har konstant dåligt samvete. Idag kände hon sig nöjd över hämtning av sonen redan kvart över fyra. Det är bara det att direkt mor och son kom ur bilen så sprang han iväg. Först ringde han på hos Nils, sen ringde han på hos Nathalie och efter det sprang han över till Tilda. "Ska du inte följa med in?" undrade mamman men nä, "Nä-ä mamma, jag vill inte gå hem, jag vill leka" och så fick han till slut napp hos Emma.

Så är det. Här sitter alltså tidiga mamman ensam hemma. Utan son. Så, det kanske inte är så synd om de barn som får vara på dagis och leka en timme extra. Det ska mamman försöka minnas nästa gång hon springer från jobbet med hjärtat i halsgropen.

Juno


En liten craving

Extremt sugen på:
 

Socker, glukossirap, gelatin, surhetsreglerande medel (E330), arom, ytbehandlingsmedel (vegetabilisk olja, E903), färgämne (E120)....

image41image41image41image41image41image41image41image41
image41image41image41image41image41image41image41image41
image41image41image41image41image41image41image41image41

h-a-l-l-o-n-b-å-t-a-r

Juno


Det skulle kunna ha varit hur glamoröst som helst

Egentligen är det helt galet. Hotel Arts är ett av de lyxigaste hotellen i Barcelona. Jag var där i två nätter och tre dagar. Av de sex timmar per dygn som jag var på mitt rum så sov jag fem komma fem.

Om man nu ändå är på ett lyxhotell borde man ju ägna en hel dag åt att bara vara på hotellet, ligga och sola och läsa vid takpoolen, dricka av Champagnen, nåja Cavan, som de serverade till frukosten, lyssna på musik i B&O stereon, brygga små espresson på rummet, frossa i bad och massagedusch eller bara vara en sån som har hur mycket pengar som helst att spendera på minibar och andra onödigheter.

Utanför hotellets entré stod killarna och polerade sina Mercedes, Ferraris, Porschar, BMWs och världens tuffaste Mini Cooper Cab som jag förälskade mig i.

Det skulle kunna vara hur glamoröst som helst. Förutom att jag var helt malplacerad i mina gympadojjor och svettiga skjorta. Förutom att jag, de arton timmar jag inte var på mitt rum, satt i ett mötesrum utan fönster. Typ. Förutom att det är ett himla släpande på pärmar, papper, skrivare och allting annat. Förutom att jag är så fattig att jag inte ens hade råd att köpa en liten burk med Non Stop eftersom den kostade otroliga hundrafem kronor.

Men, det skulle kunna ha varit hur glamoröst som helst.

Juno

Kul effekt jag verkar ha på folk

Den stressade och trötta mamman måste hämta ut ett brev på "posten", eller kiosken eller spelbutiken eller vad den nu är, i Skogås centrum. Precis när hon ska lämna fram avin inser hon att den behöver signeras. På vänster sida om en våg är en disk, på den disken finns ingenting. På höger sida om samma våg är en disk, fast i disken sitter en penna i en kedja. Mamman tar pennan, signerar avin och vänder sig sedan om och försöker lokalisera sin treåring.

Killen på andra sidan disken väger lite på ena benet och sträcker lamt ut ena handen som för att ta avin men ångrar sig och säger lite snäsigt:

- Kan du ge mig lappen?

Den stressade och trötta mamman tittar förvånat på killen. Hon tar två steg till disken, når lappen och ger den till den förlamade killen.

- Oj, orkade du inte hämta den själv? undrar mamman paff
- Vaddå? Vad sade du va? svarar killen surt
- Men glöm det, svarar den stressade och trötta mamman irriterat

Killen pekar demonstrativt på den vänstra disken medan han tar fram ytterligare en avi att skriva på och (tack för det) kuvertet som ska hämtas ut samtidigt som han säger i sin allra gnälligaste tonart:

- Posten är här! Skriv på!

Den stressade och trötta mamman stirrar på killen. Vilket surt jäkla ollon. Fy sjutton för sådana.

Juno

En härlig vinterdag

Sandsjö i början av februari borde vara som kallast. Men det var sol, det var snö - massor av snö - och en tre-fyra-fem plusgrader. Så pappan fixade en liten brasa i en snödriva, mamman tog bilen till bageriet och sen efter att barnet hade bestigit Mount Sandsjö blev det grillkorv och fika i solskenet. Det är verkligen inte så dumt med vinter ibland.

Mount Sandsjö

Vinterfika

Juno

Nästan som förr

Härom veckan lånade vi ut Joar. Han huserade hos sin moster och kusiner hela kvällen och natten. Då passade maken och jag på att gå ut och äta middag på stan. Så plötsligt klev jag av tunnelbanan vid Gamla Stan, jag menar när var jag ens där sist, och där stod han min stilige make och väntade på mig. Sin date.

Och visst är det mysigt och visst är det viktigt att man då och då får komma ihåg hur härligt det är att strosa fram på kullerstensgatorna i Gamla Stan tillsammans med sin älskare. Hand i hand, titta i skyltfönster, förundras över vad ungdomarna har på sig, att älgar är så poppis bland turisterna och prata gamla minnen från tiderna på Ängelen och Kolingen och diverse andra diken.

I total tystnad flanerade vi längs Pers favoritgata som är smal, slingrig och helt befriad från neon, krims krams och älgar. Uppe på Kryp In kröp vi in och hittade ett bord där vi klämde i oss allt från löjrom, champagne till äppel och päronkompott och ostar tills vi storknade. Och bara en gång råkade jag sjunga "jipp jipp jipp jipp, masken dansar polka" vilket ju är rekordbra och bara en gång pratade vi om hur fantastisk lilleman är.

Och fast vi sedan låg på rygg som två jästa flodhästar och jämrade oss hela natten över våra sprängfyllda magar så var det så skönt att ha sängen för sig själv. Helt befriade från hårdragningar, pungsparkar och stulna kuddar. Om det är någon som vill låna ett barn, som hos alla andra utom oss, sover själv hela natten i sin säng är det bara att hojta. Vi kan tänka oss att låna ut honom fler gånger.

Juno

Det är långt till Warszawa

Vid halv tio i morse var vi, jag och mina kollegor, på Arlanda på väg till Warszawa. Nu vid fyra på eftermiddagen är vi, jag och mina kollegor, på Arlanda på väg till Warszawa. Jag känner mig som en blandning mellan Tom Hanks i The terminal och Barbamamma.

Först var det lite strejk i Warszawa på deras flygplats och planet kunde inte åka därifrån. Och sen när planet väl landade i Stockholm så gick det sönder lite grann, i något hjul vid nosen typ. Såklart visste ingen när detta kunde åtgärdas men om tjugo minuter kommer det mer information, eller om en halvtimme, eller om en evighet. Ni får vänta.

Boka om via en annan rutt? Njae, det kan vi inte svara på förräns vi vet om flighten kommer att gå eller inte. Ni får vänta. Flighten inställd. Boka om via en annan rutt? Mjae, det kan ju inte vi svara på, men om ni går ut genom säkerhetskontrollen, ut via passkontrollen och till informationsdisken så kan de hjälpa er. Kölapp. Vänta. Boka om vi en annan rutt? Nej det går inte. Ni får åka med nästa flight som går arton och femtiofem.

Okej, då har vi förlorat en halv dags möten men det kanske vi kan ta igen imorgon eftermiddag. Vadå, hem senare imorgon? Ja jag är ju ingen bokningsservice så det får ni ta med tjejerna här bredvid. Ny kölapp. Vänta. Åka hem senare imorgon? Men ni har bokat ditten-och-datten biljetter så det kan inte jag göra. Då får ni ringa till er resebyrå och se om de kan boka om resan åt er. Nej men vad fan, finns det ingen i den här jävla servicebranschen som ens kan stava till ordet service?!

Vid det här laget är jag trött, jag har ont i huvudet, jag har ont i ryggen och jag är less. Och bara en smula grinig. Men då kommer räddningen i min chef och hennes SAS guldkort. Barbamamma dumpas i launchen medan kollegorna går på shoppingtur. Här finns det ramlösa, en smörgås, en bloggdator, min nyinköpta Arnaldur Indridasondeckare och sköna fåtöljer. Här ska jag nog överleva tills jag blir upplockad för middag om en timme.

Juno


Sudda sudda bort din sura min

Har ni hört sången? Den om pojken som jämt var sur? Sista versen handlar om mamman i det här huset. Fast det är lördag idag, inte fredag.

På fredag ska man städa, det gör varenda tant.
Och pojkens snälla mamma hon gjorde likadant.
Hon fejade i sovrum och trappa och tambur.
När kvällen kom var mamman så trött att hon var sur.

Ja ungefär så är det. Lördag är städdag och mamman vet att pappan tycker att det kan kvitta, om hon är så trött så får hon väl ge fan i att dammsuga, särskilt som hon får ont i ryggen av det. Och mamman vet att han har rätt men likförbannat så känns det så jädra viktigt just idag, och kanske tycker hon att han kunde erbjuda sig att ta övervåningen i alla fall, alltså surar hon lite.

Sudda, sudda, sudda bort din sura min.
Munnen den ska skratta och va gla.
Munnen den ska sjunga tralla la....

Okej, det är en idiotisk sång men när hon väl är klar känner hon sig nöjd. Trots allt är det hon som lider av de inbillade dammtussarna och alltså tar hon bort dem. Hellre det än tjat och gnäll. Och nu får hon några minuter för sig själv medan pappan läser Bamsetidning för sonen. Det är värt en dammsugning.

Juno

Två muggar från Filippa K

Åh dessa bonuskort. ICA kortet, Åhléns kortet, H&M kortet, Polarn & Pyret kortet, Diners Club, SAS and you name it. Min man får poäng på sitt First Card också. Efter att ha betalat flygresor, hotell och andra högkostnadsprylar med sitt kort har han nu samlat ihop vad som låter som en hyfsad summa. Sextiofemtusen poäng. Vilket ger honom den enorma förmånen att välja en present. Två muggar från Filippa K.

Själv fick jag i dagarna ett inbetalningskort från Åhléns. De tyckte inte jag hade handlat tillräckligt hos dem för att vara värdig deras bonuskort. Om jag vill fortsätta att samla poäng i deras butiker måste jag betala hundra kronor. Tack men nej tack, det ska bli skönt att bli av med ett av korten i plånboken.

Juno


Inte bara jag som är trött

Fredag kväll. Pappan nattar sonen. Länge. Nu hör jag snarkningar...

Juno

Münchhausens syndrom

I natt drömde jag en mardröm, att vi hade köpt ett för litet hus. Egentligen inte så marig. Senare när jag sov middag drömde jag en till mardröm, att min man lämnade mig för en annan kvinna. Och jag vet inte vad som var mest marigt, det faktum att han inte var den jag trodde eller jag inte var den jag trodde. För plötsligt hade jag förvandlats till en riktig satmara och tyckte att han hade valt bort oss, mig och sonen som en enhet. Om han inte ville ha mig kunde han glömma att få se sin son igen. Över min döda kropp att den (förmodade fula) häxan skulle bli extramamma åt min son. Och det som var läskigt var att jag blev så beräknande elak.

Nu sitter jag här och läser om något som heter Münchhausens syndrom. Det går ut på att den sjuka (oftast) kvinnan simulerar svåra sjukdomar för att få uppståndelse och dramatiska reaktioner. Eller så gör hon sina barn sjuka och ringer sedan akut läkarhjälp för de små. Även detta i syfte att få uppmärksamhet. Detta är ett beräknande från kvinnans sida och för inte bli misstänkt/upptäckt så flyttar hon runt mellan olika kliniker, kanske runt om i landet också för att kunna fortsätta. Inte helt ovanligt lär det vara att man upptäcker att hon har barn som dött under mystiska omständigheter för flera år sedan, kanske ligger de begravda i olika trädgårdar där hon tidigare har bott.

Och jag inser vidden av vad mardröm är, tänk att plötsligt vakna upp (på mentalsjukhus, i sverige åker man visst inte i fängelse för detta trots att det lär vara obotligt) och inse att orsaken till att barnen konstant var sjuka var för att jag hade gjort dem sjuka. Problemet med personer som lider av den här sjukdomen är att de ytterst sällan kommer till insikt om vad de har gjort. De fortsätter genom livet och tror att de är den goda fén som ihärdigt försökt att rädda sina sjuka älsklingar. Fy fan vad läskigt.


Juno


Dags för en tupplur. Till.

Nu bara undrar jag: hur trött kan en människa bli? Jag har inte gjort något annat än att sova hela veckan och idag har jag redan sovit två timmar middag på förmiddagen. Nu skulle jag nog kunna sova en stund till. Hur är det möjligt?!

Juno

Har jag fått en hamster?

Den 31 januari har Joar namnsdag. Mamman har gjort sig till och köpt en liten namnsdagspresent till barnet.

- Varsågod Joar, en present till dig för du har namnsdag idag
- Vadå, har jag fått en hamster?!
- Alltså, nä. Namnsdag sa jag
- Har jag fått en namnsdag, vad är en namnsdag?
- Per! Kan du komma, Joar vill fråga dig något...

Juno