Nätstrumpor och vickande rumpa

Det är inte ett program jag har följt för fem öre men lite till och från har jag sappat mig genom ett par danssteg. Nu är det visst final och ska man gilla Tony "Jag är inte bitter" Richardsson eller Mat-Tina? Tony är för mig mer känd genom att Robert Gustafsson har drivit med honom än genom vad han har åstadkommit inom speedway. Tina är glad och präktig.

Men plötsligt så är hon inte jäkla präktig längre. I nätstrumpor och vickande rumpa. Hade det inte varit för Sveriges största leende genom tiderna hade jag inte känt igen henne. Coolt tycker jag och tar för första gången i liknande sammanhang fram min telefon och ringer 099-41402.

Juno

Höjden av höjdskräck

Min värsta mardröm i världen är att hoppa bungy jump. Jag tänker ofta att jag ska träna bort min höjdskräck genom att utmana den. Tidigare har den här träningen mest bestått av att klättra på extremt farliga ställen i inte ett helt nyktert tillstånd. Egentligen tänker jag mig utmaningen lite pö om pö. Att ta mig upp för en stege, och kanske en klättervägg. En dröm är ju att våga mig upp på en pyramid om tillfälle skulle ges. Det vore en utmaning det.

Aldrig har bungy jump stått med på listan över utmaningar i mitt liv. Och nu fick jag det bekräftat. Att jag började gråta när en tjej på teve skulle hoppa från sextio meter säger allt. Ner med huvudet före med ett rep om vristerna sker över min döda kropp.

Juno

Ledighet är ångestframkallande

Det händer viktiga saker i världen. Det är Kina och Tibet, det är OS, det är valår i USA, det är växthuseffekt och miljöförstöring och torskarna håller på att dö ut (en och annan torsk kan vi för all del klara oss utan). I DN läser jag om allas vår Maud som tycker att höginkomsttagare inte ska ha rätt till barnbidrag. Alla som tjänar tjugotusen i månaden är höginkomsttagare. Och det är väl dags att ta ställning till var jag står i alla de här frågorna, det är bara det att det är så j-o-b-b-i-g-t.

För det är så jäkla mycket som det ska tas ställning till. Jag har alltid lidit av beslutsångest, även i de små frågorna. Som att bestämma mig för om jag ska lyssna på hårdrock eller Carola, kavaj och högklackat till jobbet eller den bohemiska stilen, upprättstående eller lutande handstil. Om en månad måste jag också ta ställning till om jag ska rösta för eller mot en delning av Huddinge kommun. Och då måste jag läsa på. Fast vad är inte riktigt klart för mig. Statistik på tidigare delningar kanske, vilken kommunpolitiker säger vad kanske...mer grävjobb och mer tankeverksamhet. Uschianmej.

På jobbet har vi avtal med Max Mathissen som kommer med förslag på hur pensioner, fonder och andra småpengar som ligger och slaskar kan placeras för en god avkastning. Okej, här borde ju intresset vakna lite, det är mina pengar vi pratar om, ju närmre dig själv det händer desto mer orkar vi engagera oss har jag läst. Tyvärr så visade jag lite papper från rådgivaren för min kloka och mer rationellt tänkande make. Så nu har det resulterat i att jag måste jag sätta mig in i vad det finns för alternativa placeringar. Det var väl just det här jag hade tänkt undkomma - att behöva leta information, tänka och ta ställning själv.

Alternativet är att åka till IKEA och det är exakt lika ångestframkallande. Jag vill kanske inte vara ledig och ha så här mycket tid att tänka på viktiga frågor, jag vill åka till jobbet och uppdatera en kongresswebb istället.

Juno

En lyxvecka

Jag är lite tvångsledig. Eller nej vaddå, ingen tvingar mig att vara ledig, såklart inte, men om jag inte tar ut min övertid slash flextid nu så fryser den inne. Och chef och kollega är så snälla att de låter mig plocka ut så mycket tid som bara är möjligt.

Så idag gick jag hem från jobbet klockan ett och sedan kommer jag att jobba ungefär en timme om dagen eller två månaden ut. Skum känsla av lyx. Vad ska jag nu ta mig för med all tid jag har över?

Juno

PS. Sy gardiner, måla sovrummet, måla arbetsrummet, måla bort en fondvägg, åka till IKEA, möblera om i barnets rum, plantera om blommorna...


Åh nej, jag är vaken =(

Om man är så trött att man bara orkar gnälla eller skälla, varför vakna överhuvudtaget? Från klockan sju har den sura treåringen inte gjort annat än att beodra mat, helst sushi men i brist på det potatisbullar, mjölk, smörgås, nej mamma - inte ost heller... Inte orkar han ta sig upp på stolen själv och inte kan han gå på toaletten själv och nej, han kan verkligen inte leka själv. Vad trodde du?

Tillslut blev han så trött på att klaga utan att det hände något att han deklarerade "mamma du är en tråkig kossa, nu går jag och lägger mig och vilar en stund". Sagt och gjort. När mamman vid niotiden går upp på övervåningen ligger han snällt och tyst nedbäddad i familjesängen och sover. Nu ser han så där söt ut igen.

Juno


prickekorv med potatismjöl

jag är prickig. och det kliar. överallt och jättemycket. det heter vattkoppor tydligen och det är bra att få det när man är liten för då är det inte lika hemskt som när man är stor. fast jag är ju stora killen så jag får tycka att det är hemskt. och det värsta är att jag inte får klia på kliet, och nu har jag potatismjöl på hela mig, till och med i rumpan, för det ska hjälpa till att hålla kliet borta.

image44

pappa säger att jag är en prickekorv. jag är ingen korv. jag är en kille. världens prickigaste kille säger mamma.

joar

TGIF

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt jag tycker det är att det är fredag idag. Två hela dagar ledigt framför mig.

JIIIIIIHOOOOOO!!!!!!!


Juno


melongryta på joars krog

jag har lagat mat till mamma och pappa. då har jag på mej mitt bamseförkläde och så dukar jag fint med röda, blåa och gula tallrikar och bestick. sen bjuder jag in mamma och pappa till min restaurang. idag serverar jag melongryta. den är jättegod. mamma och pappa blev jätteglada.

image43

joar


Jag hatar människor

Jag hatar att ta tunnelbanan till T-centralen, bara för då måste man trängas med typ tusen andra stressade, trötta, illaluktande och fula människor som ska till pendeln. Eller värre, som kommer från pendeln så man möter dem och de krockar med mig. Säkert med flit också. Min före detta kollega JW konstaterade en gång att jag nog hatar människor.

Alltså var jag ganska nöjd över att få hoppa in i bilen när jag skulle hem idag. Men så vid PK-huset blir jag prejad av en brud som tror att hon ska köra förbi mig i korsningen, i en vänstersväng, på min högra sida. Det kan hon glömma. Här har jag stått i kö, här är jag trött, här är jag sen till dagis och hon kan lägga ifrån sig sin mobil och lära sig att köra bil istället. Så jag stirrar lite på henne och hon stirrar tillbaka och sedan ligger hon två centimeter bakom mig i hela tunneln och jag är bra sugen på att bromsa om det inte vore för insikten att det är jag som åker på whiplashen.

När hon drar om mig efter tunneln, bara för att hamna en bil framför mig på centralbron är jag tvungen att köra om henne, bara för att jag kan även om jag vet att det är asbarnsligt. Och för att hon var lite ful. Och för att JW nog har rätt. Jag hatar människor. Eller så är jag bara övertrött och hormonstinn, vad vet jag.

Juno


Det sägs att jag mår bra

Jag har varit på MVC. Det är bra. Då får jag veta att jag inte är så trött, att jag inte är så stor och otymplig (jag har gått upp fem kilo och det är lite säger barnmorskan) och att jag egentligen mår ganska så bra. Allt annat är bara inbillning. Vad ska jag nu gnälla över?

Juno

Vilket jävla regnväder

På väg till bilen från en middagspaus i Gävlebro.

Treåringen: Vilket jävla regnväder
Mamman: Va? Vad sa du?
Treåringen: Vilket jävla regnväder
Mamman: Men vem säger så?
Treåringen: Anton
Mamman: Nämen Anton, inte ska du väl lära Joar att svära heller?
Sjuåringen: Nä, förlåt då
Treåringen: Ja, jag säger också förlåt!

I bilen mellan Gävle och Stockholm:

Treåringen: Anton, jag är din bästa kompis!
Sjuåringen: ...ja...
Treåringen: Men bara om jag inte pratar!
Sjuåringen: ...jaha...

Juno

En tröja och bajs

Far och son tar fram kläder som sonen ska klä på sig.

Pappan: Här är ett par strumpor
Barnet: En tröja och bajs
---
Barnet: Oj, förlåt pappa!
Barnet: Jag ska inte säga bajs
Barnet: Det var inte meningen
---
Pappan: Är jag så sträng?
Mamman: He he, he he.

Juno

Ung och torsk

Mattsmyra, fredag kväll kvart över tio. Någon lyser och viftar med en ficklampa längs vägkanten. Vi stannar bilen och tittar ut på två stelfrusna ungdomar, låt oss gissa på strax över tjugo.

De har fått soppatorsk här i utbygden. De har gått runt hela byn, oklart hur många hus det egentligen finns i lilla Mattsmyra dock, och ingen har ens öppnat dörren för dem. Några har bligat ut genom rutorna och glott på dem. Antingen är folk rädda att bli nermejade, eller så var det Let's Dance på teve eller så var de redan berusade på skogsstjärna och lingon och kunde inte kravla sig till dörren längre.

Några bilar har passerat deras ficklampa. Ingen har stannat. Så här står de och fryser och funderar över hur sjutton de ska ta sig till Enköping.

Okej, säger vi. Vi har två ungar bak i bilen så vi kan bara ta med en av er men hoppa in nu så kör vi till närmsta mack och fyller upp den där dunken. Åh säger tjejen, jag har inga pengar på mitt kontokort. Ingen har kontanter. Killen har kanske pengar på kortet men hur ska han komma tillbaka till bilen igen? Han kanske kan ta en taxi...

Godmorgon. I Enköping kanske man kan hitta en taxi vid macken men här ska man vara glad om man ens hittar en mack, hoppa in nu! Så far vi till en obemannad mack, maken fyller på femton liter soppa i dunken, betalar med sitt kreditkort som det finns pengar på och så kör Taxi Abrahamsson tillbaka snubben till Mattsmyra igen. Vi stannar för säkerhets skull kvar och ser att de kommer iväg som de ska. Det verkar tryggast så.

Det är så naivt. Trasig bensinnmätare, vilse i glesbygden på väg från Sveg till Enköping, sent på kvällen, slut på bensin, inga kontanter, inga pengar på kontokortet. Hur hade de tänkt sig det hela egentligen? Herr och fru Abrahamsson känner sig plötsligt löjligt präktiga, och en smula gamla, i sin vältankade Passat kombi och sina fungerande kreditkort.

Juno

En timme i solen hade varit trevligt

Varje dag vid niotiden äter jag en smörgås. Idag hade jag glömt att ta med smörgås varför jag ofrånkomligen har varit hungrig sedan typ kvart över nio.

Kollegorna och jag gick och handlade lunch som var anpassad för att äta ute och solen skiner och det är fredag och "Gud vad mysigt" tänker jag. Fast när vi kommer till solhörnan tycker alla att det nog är lite för kallt för att sitta där och äta trots allt. Bara jag röstar för att äta årets första utelunch.

Men nej, de ska bara sitta där i två minuter och sen gå upp och äta i köket och då är det ju ingen idé att jag sitter där med öppnad salladsbunke, nej usch vad meckigt, så jag går upp till köket på en gång - eftersom jag nu är så hungrig.

En timme senare kommer förrädarna upp på kontoret. "Åh, vad det var härligt att sitta ute och äta!". Ja det tror jag säkert. Nu har jag lovat att sura resten av dagen och aldrig mer prata med de små grisarna.

Juno


En datorfri helg

Jag satt här och försökte bryta mig in på blogg.se men fick felmeddelande efter felmeddelande. Och sen plötsligt släppte systemet in mig. Men nu är jag så trött att jag inte vet vad jag skulle skriva om längre. Så jag går och lägger mig och återkommer på måndag istället. I helgen ska jag vara i Dalarna och ägna mig åt familjen, jag ska inte så mycket som se åt en dator. Hallelulja.

Juno


Svårt att bli sockerfri

Det är helt okej att jag klagar på mig själv för att jag äter för mycket godis. Men i helgen klagade min man på mig och sade att "du måste ju sluta nu, du kan inte hålla på och vräka i dig så där mycket godis!". Med eftertryck. Det är inte lika okej. Då måste jag trotshandla tre påsar med Anthon Berg ägg. Och baka en onyttig kaka och köpa extra dyr choklad på kaffeaffären.

Men idag har jag varit duktig. Inte en godisbit har passerat mina läppar. Bara en liten, liten bit delad kärleksmums och det räknas knappt för om jag tänker efter riktigt noga så var det nog Lotta som vräkte i sig minst åttio procent av kakbiten. Hm, hrm, hrmf.

Juno

En fantastisk förrätt

En supergod räkcoctail.

Räkcoctail

Gurka
Tomat
Avokado
Chili
Vitlök
Citron
Räkor

Ta bort allt det soggiga i gurka och tomater. Skala gurkan. Tärna gurka, tomat och avokado i små bitar, typ en 4-5 kvadrat millimeter. Finhacka chilin och vitlöken. Blanda allt och pressa över citron och salta lite. Låt stå och dra en stund. Lägg upp lite snyggt och toppa med handpillade räkor.

Nä, jag skriver inte ut några mått för det är bara att höfta. Chili, vitlök och citron efter smak och tycke men det får gärna vara lite sting i det hela.

Juno

Bajs, bajs, bajs

Söndag morgon. Familjen sitter och har en trevlig frukost tillsammans. Så fort barnet är färdigt skuttar han runt på köksgolvet och ropar:

- Bajs, bajs, bajs!

Nämen, varför måste alla barn komma in i den här åldern och mer intressant, hur länge håller den i sig? Jag tycker inte det är så roligt att vara en bajsmamma...

Juno