Totalt meningslöst

Älskar ni inte väg 73? Helt fantastiskt trevlig liten sträcka förbi Farsta och McDonalds vid Tyresöavfarten. Och har ni någonsin tänkt på hur spännande det är att köra ner i Södra länken? Köra en anings snabbare än sjuttio bara för att ta reda på om fartkamerorna är aktiverade. Oh, tänk att få vara med på bild en dag! Essingeleden är ju en klassiker, alla borde köra på Essingeleden minst två gånger om dagen.

Jag har redan kört på Essingeleden tre gånger idag. För jag insåg när jag kom till jobbet halv sju att jag hade noll passerkort i väskan och ingen dator heller (för en fiskmås har ockuperat min hjärna). Vilken tur att jag är en så positiv person som älskar Essingeleden och 73:an så mycket.

Juno


Yeah right

Fick ett mail:
Hope you get this on time? Sorry I didn't inform you about my trip to Spain for a program, I am presently in Madrid and am having some difficulties here because i misplaced my wallet on my way to the hotel where my money and other valuable things were. presently my passport and my things are been held down by the hotel management pending when i make payment.

I need you to help me with a loan of (2,600 Euro = $3,300)  to pay my hotel bills and to get myself back home. I will appreciate whatever you can afford to assist me with, I will refund the money back to you as soon as i return, let me know if you can be of any help? ASAP.  I don't have a phone where i can be reached. I am so confused right now.  please let me know immediately

Your help is much appreciated.

Mitt svar:
Yeah right.

Juno

En vilodag

Tog en heldag på Astrid Lindgrens värld med barnen och familjen T22. Upp halv sex för att bre frukostsmörgåsar. Vi käkade frukost i bilen för att spara tid. Vad gör man inte för att kunna maximera sina nöjen? Det är trots allt tjugonio komma sju mil mellan Länna och Vimmerby. Vi härjade i parken under hela öppningstiden. Bullerbyn, Kling och Klangs bil, Törnrosdalen nej Mattisborgen eller förresten Körsbärsdalen, Kajsa Kavat, Snorkråkan jaha oj hette det inte så? Saltkråkan javisst ja där bor ju Korven och hennes kompisar. Tjorven mamma, Tjorven.

Bäst tyckte Elsa - var Kajsa Kavats hus. Tillslut fick jag dra ut henne baklänges, hon skrek och höll sig fast i dörrkarmarna jag trodde hela huset skulle släppa från marken innan jag fick ut henne därifrån. Joar snackade lite med Madickens kompis Abbe, det var spännande förstås. Och så fick han spela lite Super Mario i bilen, det var också rätt bra. Min höjdpunkt i parken var kaffet fem i sex, en lifesaver. Köra i tre timmar i mörkningen kräver kaffe och cola och vad mer man blir lite vardagshög på.

Hemma vid elva igen. Kommer på att sonen inte har några rena kalsonger till idag. Tvättar lite grann på natten. Och imorse upp vid sex för att torktumla en kalsong, hänga tvätt. Duscha två barn. Nu ska jag ta en välförtjänt, inte lika rolig, men vilsam heldag på jobbet.

Juno

Måndag igen

Hej datorn. Du har haft semester och jag också. Men nu är det måndag igen. Och så underligt det är att allt direkt känns precis som vanligt. Klockan ringer halv sex och kvart i sju är datorn påloggad. Till min stora besvikelse har jag inte ens glömt bort mitt lösenord så det är bara att sätta igång. Det visar sig att jag helt ensam den här veckan. Så det blir ju fantastiskt kul att det är måndag igen.

Juno


Ånger

Man ska inte ångra sådant man har gjort, sägs det. Bara sådant man inte har gjort. Idag gav mina favoritskor upp. Mina fula, mjuka, svala, oändligt sköna sandaler har dessutom blivit mina stinkande sandaler. Det är med stor sorg jag lägger dem i soptunnan och jag ångrar, verkligen ångrar att jag inte köpte fler likadana skor en gång för länge sedan. Vad ska jag nu ha på fötterna imorgon?

Juno

Russin är dyrt

Det är frukost och det lilla barnet äter yogurt med müsli. Enda anledningen till att hon äter müsli är att hon hoppas på russin. Fast så här i slutet av påsen är det klent med russin så hon tittar misstroget på tallrikens enda ynka russin. Sen tittar hon girigt på mammans tallrik där hela tre russin lyser som solen. Mamman ger barnet sina russin.

Fyra sekunder senare säger barnet "Mera muschli mamma" och mamman häller lydigt upp lite extra müsli på barnets tallrik. Tvååringen tittar på tallriken och sen på mamman och undrar helt sonika "Var är russin?". Mamman hämtar ett russinpaket. Tar ett litet gäng russin som hon strör över barnets yoghurt och müsli och säger tydligt att det här är de enda russin du får Elsa, sen är det slut. Hon tänker på allt godis barnet har vräkt i sig de senaste dagarna, veckorna och bestämmer sig för att nu får det vara sockerranson.

Barnet tittar med runda ögon på sin mamma och nickar att hon har förstått "Ja mamma, russin är dyrt". Nu känner sig inte mamman längre som den nyttiga mamman, mer som snålmamman.

Juno

Statistik freak

Sex timmar på Gröna Lund resulterade i:- Fyra åkband, ett årskort (och några åkkuponger som vart över från i fjol till fega mamman)
- Sju åk i Kvasten
- Elva åk i tekopparna
- En läbbig drink
- Några snyggingar i skrattkammaren
- Fyra utmaningar*
- Tvåtusen gram mjölkchoklad
- Åttiotvå åk totalt
- Tårar i Jetline
- Förvåning över att inte fått böter eftersom mamman glömde pröjsa parkeringsavgiften
- Tre sovande ungar i bilen på vägen hem
- En nöjd men utmattad mamma

  

  

* Ericas utmaning: att våga Lustiga huset utan vuxen, Bellas utmaning: att våga Pop-Expressen och Kvasten - som båda sedan blev favoriter, mammans utmaning: att åka Jetline - som hon aldrig mer ska göra om, Joars utmaning: att äta upp tvåtusen gram choklad

Juno