Russin är dyrt

Det är frukost och det lilla barnet äter yogurt med müsli. Enda anledningen till att hon äter müsli är att hon hoppas på russin. Fast så här i slutet av påsen är det klent med russin så hon tittar misstroget på tallrikens enda ynka russin. Sen tittar hon girigt på mammans tallrik där hela tre russin lyser som solen. Mamman ger barnet sina russin.

Fyra sekunder senare säger barnet "Mera muschli mamma" och mamman häller lydigt upp lite extra müsli på barnets tallrik. Tvååringen tittar på tallriken och sen på mamman och undrar helt sonika "Var är russin?". Mamman hämtar ett russinpaket. Tar ett litet gäng russin som hon strör över barnets yoghurt och müsli och säger tydligt att det här är de enda russin du får Elsa, sen är det slut. Hon tänker på allt godis barnet har vräkt i sig de senaste dagarna, veckorna och bestämmer sig för att nu får det vara sockerranson.

Barnet tittar med runda ögon på sin mamma och nickar att hon har förstått "Ja mamma, russin är dyrt". Nu känner sig inte mamman längre som den nyttiga mamman, mer som snålmamman.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback