Nu har vi bara Glenn kvar

Min sexåriga dotter har, möjligen på förekommen anledning, ingen vidare tilltro till min körförmåga. Häromdagen vände jag bilen på parkeringen och jag hann inte ens lägga i backen innan hon frågade om jag kört på grannens bil. Nej, faktiskt inte!

Så igår lämnade maken in firmabilen, hej då bussen. Hej då. Nu har vi bara Glenn kvar. Nu får vi se om vi vänjer oss eller om vi i panik springer till bilhandlaren.

Det finns en lyx med att bara ha en bil. Det finns massor av plats i garaget!


Men det höjer inte fötroendet hos barnet. Som en reflex när bilen stannat "Gick det bra mamma?" Ja, faktiskt.

Juno

Timjan

För att inte få sparken av ungarna bestämmer jag mig en dag för att göra en slags pytt på falukorven. In med potatis och morot i ugnen, efter med korv och kött och vad det nu var. Drar vidare i sysslorna, maken tar vid i köket.

Barnen tycker det är okej. Sonens gäst från klassen är förtjust. Han har aldrig gjort pytt i panna i ugnen och han har aldrig haft timjan i men det var ju jättegott så det skulle han prova nästa gång han lagar pytt.

Eh wow liksom. Älskling, hade du timjan i? För jag tänkte precis att... nä nu ljög jag. Jag tänkte ingenting. Tanken räckte på sin höjd till gott.

Min tioåring skulle leva på micropopcorn om vi slutade ge honom mat men jag förstår nu att det är dags att jacka upp tempot lite. Så efter T:s besök hemma har vi kokat ägg ihop, min tioåring och jag...

Juno


Prefab är normalen

I Abrahamssonfamiljen liksom Svenssonfamiljen serveras det relativt ofta spagetti, köttbullar, potatisbullar, korvstroganoff, pytt i panna, köttbit, lax och potatis. Ja ni hör. En del hemlagat och två delar prefab?

På söndagen blev det falukorv. Fast i en wok. Och genast piper barnen "Varför kan vi aldrig äta någon normal mat?!"

Hm. Jag förstår att jag måste laga mer wok :)

Juno

Varning för barn

Metro berättar om den här killen som är 22 år och kör plogbilen och upptäcker en liten flicka i en snöhög. Flickan i snöhögen uppger att hon var 17 år. Lite konstigt av en 22-åring att kalla en 17-åring för barn... men för all del, under 18 så det är eventuellt korrekt. Eller så vart det inte helt korrekt i korrekturläsningen av artikeln... här kan ni läsa hela om ni vill...
 
 
I övrigt en väldigt relevant artikel, jag sade själv åt ett aningens yngre barn att inte leka i snöhögen i korsningen så här på kvällen, det var mörkt och hon syntes knappt och det kändes inte tryggt på något vis. Så bort med ungarna ur snöhögarna längs vägarna, det finns just nu gott om snö på säkrare platser!
 
Juno

Det kunde alltid vara värre

Vi klarar oss nog på en bil, sa vi till varandra. Javisst. Folk gör ju det. Har en bil och inte två. Det är ju bara att vi planerar lite. 

Synd bara att premiären föll just på den dag då jag har frukostmöte. Och när det snöat hela natten. Lite synd också att jag glömde bort att planera att lägga mig tidigt.

Men hej och hå, mössa och stövlar på. Pulsar fram genom snön och det snöar på mig. Det är ganska fint och ganska skönt väder men jag är trött och en anings grinig. 


Och så i slutet av den här backen (som är en gångväg) hänger det en bil i diket. Den är översnöad så den har inte tagit en morgontur. Den har inte alls haft tur faktiskt. Men den hade väl inte på gångvägen att göra heller. Väldebatterat ämne, särskilt i närheten av skolan. Så jag tänkte att det var rätt åt dig och att det blev lite enklare att pulsa fram i snön till fots efter det. 


Juno