Närsynta mamman

På lillasysters matplats hänger det en babybok. Som det stora barnet vill att mamman ska läsa ur. På bilden är det en groda som håller i en nalle. Mamman läser "Hej, jag heter Elefanten och det här är min gris". "Nä, så står det inte" säger sonen. Jo, och på nästa bild är det en groda som åker barnvagn i solen. Mamman läser "På natten cyklar jag till dagis". Sonen tittar närsynt på sin mamma och säger "Har du satt på dig linserna idag mamma?".

Juno

Barn av sin tid

Mamman och barnen sitter i bilen och poppar lite på vägen ut till barnens mormor och morfar. På radion spelas ABBAs Mamma Mia som bäst.

Sonen: Mamma, sjunger du?
Mamman: Ja...
Sonen: Det är ju samma sång som du sjöng till på teven!
Mamman: Ja just det, känner du igen den?
Sonen: Såklart, Mamma Mia (sjunger)
- - -
Sonen: Har pappa laddat in den i bilen åt dig?

Ett barn av sin tid.

Juno

bloggkartan.se

Om man söker på Lännabloggkartan.se kan man hitta bloggar som är från eller handlar om just vårat område. Idag finns det inga bloggar som är registrerade där. Imorgon finns, om jag nu fattar hur man gör, jag där. Fast redan nu kan man under kartan se inlägg som handlar om Länna. Allt finns att hitta på Internet.

Juno


Fröken Slösa och fröken Spara

Det är snart dags att deklarera igen. Ångest igen. Ångest varje år inför deklaration. Och nu har det ju blivit så smidigt med sms- och internetdeklaration så det är väl inte där ångesten ligger. Det är mer i faktumet att en deklaration tvingar mig att gå igenom min ekonomi, eller heter det icke-ekonomi kanske, och jag stirrar varje år min överkonsumtion rätt i ansiktet. Nu måste det vara slut med det. Enough. Nu ska jag på mitt trettioåttonde år säga hej då till fröken Slösa och träda in i kroppen på fröken Spara.

Så vad kan jag dra in på? Om jag aldrig slänger gammal frukt så börjar den jäsa och sen kan jag äta den och bli full utan att lägga pengar på dyra vinflaskor. Eller så börjar jag amma lillan igen för då kan jag inte alls bli full och då behöver jag inte köpa någon frukt ens, plus att jag slipper lägga ut dyra pengar på babygröt. Jag kan sälja sonens leksaker, då får vi det dessutom trevligare hemma utan tjat om städning. Fler smarta spara-tips emottages med tacksamhet.

Juno


Hur blev det så här?

Jag skulle sappa lite. Så jag tryckte på ettan på fjärrkontrollen och landade i ett nytt kulturprogram som heter Skavlan. Min första reaktion var att genast sappa mig vidare. Min andra reaktion var "Nämen, det är ju hon". Makens reaktion var mer "Vem fan är hon?". Jo, men hon roliga som skriver krönikor i DN.

Hanna Hellquist. Jag gillar hennes stil att skriva och om det är någon mer tant/farbror där ute som läser Namn och Nytt så vet ni att vid byline är det en skiss på författaren. Nu blev jag lite nyfiken på om hon såg ut som på skissen. Svaret är ja. Hon ser ut så. Och, hon är rolig även i talspråk. Då vet jag det. Ska jag sappa vidare?

För helt allvarligt. Fredagkväll och det program som roar mig bäst är kulturteve på ettan. Kulturprogram, låter så mossigt tycker maken. Kan vi inte bara kalla det för talkshow? Såklart. Vi som kan titulera oss som den yngre medelåldern, eller ja den ena av oss i alla fall, spenderar fredagen utan ostkrokar, utan rödvin, utan sex, i sängen, tittandes på talkshow. Groovy.

Juno


Let's sleep

Fredag kväll och båda barnen sover. Pappan har pannknack och vill inte leka singstar. Eller hur. Nej, inte idag älskling, jag har så ont i huvudet... Nåja, på teve går det ingenting värt att titta på. CSI Miami, men jag har ju redan missat halva programmet till förmån Bamsebok. Och jag vet inte, Let's dance är inte roligt. Kunde ju gå och sova istället, men jag kan ju inte äta ostkrokar och dricka rödtjut samtidigt som jag sover. Åh, ångest.

Juno

Mamma, pappa, barn

Här om dagen deklarerade två fyraåringar att de är kära i varandra. Idag ser mamman hur de sitter sida vid sida och spelar Alfons Åberg på sonens dator. Men plötsligt slår dörren igen med en smäll och flickan säger till pojken "Nä kom nu så leker vi mamma pappa barn istället". Behöver man bli orolig nu?

Juno

En liten gåta

En Halloumiost från Fontana innehåller: Pastöriserad ko-, får- och getmjölk, salt, vegetabiliskt ystenzym och mynta. Den ligger packad i en liten plastpåse. Den är väldigt god men jag undrar en sak. Hur kan den ha en hållbarhet på två år?

Juno

discobrallan

det här är mina nya byxor. svarta, mjuka, med guppande saker som heter volanger längst ner vid fötterna. i dem kan man dansa säjer mamma. dansar gör man till sång och musik. så nu tränar mina fötter på att dansa medan mamma tränar på att sjunga.elsa

p.m.s.

Sur, svullen, gråtmild och finnig sitter jag och proppar i mig de sista pepparkakorna trots att jag har fikaförbud på vardagar. Det kan bara betyda en sak. p.m.s. Hade liksom förträngt att det fanns.

Juno

Men han lever i alla fall...

Slösurfar på gamla tjuvlyssnatinlägg och den här är ju bara bäst!


Café, Vasagatan, Gbg

Kille 25+ #1: Igår kom jag på vad man aldrig ska göra.
Kille 25+ #2: Jaa..?
Kille 25+ #1: ALDRIG, alltså!
Kille 25+ #2: Vaddå?!
Kille 25+ #1 (allvarligt): Man ska aldrig, aldrig dra i tampongsnöret. De tycker inte det är roligt.

Juno


träningsguiden

Syrran tipsade om en rolig site där man kan tävla med varandra i träning. Oavsett om man joggar, simmar, kör aerobics eller styrketräning så räknas allt om till poäng som är jämförbara med varandra. Det kostar ingenting att vara medlem. Tycker man att det är otrevligt att allt måste vara en tävling så måste det inte vara en tävling. Man kan jämföra sina resultat bara...hö hö, vad är det för skillnad?

Nu är jag medlem och har petat in årets träningspass. Elit-motionär fick jag som veckostatus. Wow, det lönar sig att vara flitig. Om man inte gör så stora insatser en vecka riskerar man att bli klassad som tröttfink. Så känner jag mig idag. Men nu ångrar jag att jag tog bilen till Farsta, en timmes promenad hade ju ändå varit värt trehundra poäng!

www.traningsguiden.se och så lägger ni till alias juno om ni vill tävla med mig!

Juno

Nej men, inte sova nu...

Min bebis brukar alltid sova hela förmiddagen ute i sin vagn. Men idag hade hon lite ont i magen och kom in igen redan vid tio. Sen har hon lekt. Fast nu, när jag ska börja krångla med kläder, bilstol och fara på lunchdate i Farsta, stängde hon ögonen och somnade. Dumma bebis.

Juno

Brum brum bilen

Det tar fyrtio minuter att promenera till Farsta Centrum från Länna. Har jag hört. Idag ska jag luncha på Telia i Farsta Strand. Farsta Strand ligger före Farsta Centrum härifrån sett och alltså borde det ta max en halvtimme att ta sig dit till fots. Det är ju precis det jag borde göra. En timme fram och tillbaka är ju precis lagom.

Men jag känner mig degig. Jag tar nog bilen.

Juno

Tick - TACK - åren går...

Förr om åren hade kalasen inte börjat när klockan slog tjugotvå. Nu om åren är kalasen slut vid samma tid. Båda barnen sover, disken är diskad och datorn är påslagen. Eftersom barnen ville se på lite film och lite teve så fick jag leva utan Singstartävling. Plötsligt kan jag överväga ett eget teverum till barnen...de är ju i vägen ;-)

Och nu är den här gamla damen trött, jag låter maken vila stämbanden och avvaktar till en annan dag innan jag låter honom krossa mig i ABBA-låtar igen. Tack snälla alla som är stjärnor, sångstjärnor eller inte, som kommer ihåg min födelsedag år efter år, som ringer, sms:ar och lämnar underbara presenter.

På det här viset kan jag tänka mig att fira fler födelsedagar, det känns helt okej att bli ett år äldre i år.

Juno

Det behövs mer vin

Maken har köpt en dunk vin. Och ett Guitar hero till Wii-spelet. Och så var det  någon som hade investerat i ett Playstation och Sing Star. Vintet var tänkt till morgondagens minikalas. Vi skulle bara ta ett litet glas, och testa våra nya spel. En liten stund, det måste bli en tidig kväll ikväll.

Fast så här är det. Singstar k-r-ä-v-e-r vin. I mängder. Jag hittade en knapp som heter playback och plötsligt säger maken "men vad fan, det är ju vi som sjunger" och sen var det så jävla gräsligt, jag garvade så tårarna sprutade. Detta kräver mer vin. Nu måste vi nog köpa en till dunk, eller två, annars blir det en lam fest imorgon. Gud, vad vi ska tävla i Singstar. Maken tror inte att grabbarna kommer vara så intresserade. Vadå intresserade? Det är min födelsedag, vi sjunger Singstar. Välkomna!

Juno

och guitar hero

men herre gud tar det aldrig slut? nu spelar de gitarr också! det låter inte inte bra.

elsa

snälla mamma, snälla pappa - sluta sjung

mamma och jag var på ica maxi idag. det visade sej att de har kampanj på playstation 2 just nu. så mamma ringer till pappa och undrar om det inte vore lite skoj med ett abba singstar? pappa är galen, han säger att okej då, köp ett playstation du älskling. min pappa älskar nog min mamma väldigt mycket.

så precis när jag ska sova drar de två igång. låtar från något som heter åttitalet och det här abba...och eftersom de tycker att det inte är roligt att höra sej själva så höjer de volymen. fast de fattar inte att det gör att de själva sjunger ännu högre. och falskare.

jag försöker fly men den här dumma sängen gör att det inte går. jag kommer inte längre. snälla någon, hjälp mej.elsa


Hotell i Istanbul

Vi letar hotell i Istanbul och det finns oändligt många hotell i Turkiets största stad. In och ut på alla hotellsajter och informationen snurrar runt i skallen. Vad ska vi egentligen välja åt oss och vår lilla tös? La Boutique Grand Seigneur Hotel**** som har tofflor på rummet, Suite Home Hotel Istiklal**** som har toalett eller Zeynep Sultan Boutique Hotel**** som är gayvänligt?

Alla tips om prisvärda hotell för två vuxna och en bebis emottages med tacksamhet. Tofflor är inte en nödvändighet men gärna med toalett.

Juno


nattuggla

och så ligger jag här igen. trött. vaken. sedan nolltvåtrettionio. stirrar på klockan medan den slår över till nollfyrasjutton. bloggar från mobilen. tänker att väckarklockan ringer om två timmar. blundar. stirrar... juno

Me - Midget

Maken har en låneaudi. Jag hoppar in i bilen och når inte fram till pedalerna. Drar fram sätet jättemycket tills jag känner mig som tant Svea i rutan och brummar iväg. Efter hand försöker jag ställa in sätet lite bättre. Jag känner hur det rör sig i ryggstödet och jag pumpar febrilt åt massa olika håll i någon hemlig spak under sätet.

Oavsett vad jag gör så lyckas jag inte höja stolen, jag sitter som i en djup skål. Jag kan inte påstå att jag ser så värst mycket av vägen, kikar liksom fram mellan ratten och instrumentbrädan i en liten glipa. Kommer på att jag kan sänka ratten och ser aningens bättre. Men det är fortfarande lite tunnelseendevarning. Jag får en aning om hur en guldfisk känner sig.

Audi är dyra bilar. De är alltså till för personer med mycket pengar. Kanske är det så att långa människor har mer pengar än korta? Kanske är det tänkt att män har mer pengar än kvinnor, män är oftast längre än kvinnor, fler män köper dyra Audis. Är det så? Jag hade en gång lust att köpa en Audi för jag tyckte den var fin. Men jag hade inte råd. Och nu vet jag att även om jag får råd får jag nog inte lust.

Jag håller mig utanför gubbhyllan. Ingen vill väl betala massa pengar för att känna sig som en miniperson. Etthundrafemtioåtta komma fem centimeter får hålla sig till lilla Fårrden.

Juno

Innan träningen

Och här sitter jag i Farsta Sim- och Idrottshall. Väntar på att mitt träningspass ska börja och skickar lite jobbmail under tiden. Ganska effektivt med bärbar dator och mobilt bredband.

Juno

Små äckliga bajsbaciller

"Här kommer raketerna!" skrek sonen och rusade runt i hela huset och flaxade med armarna. "Jaha, gör de?" svarade mamman halvengagerat med ögonen stint på lillasyster som också viftade med armarna på jakt efter grötskeden.

Dunk. dunk.

"Hjälp, nu kraschar raketerna. Titta mamma!" hojtar sonen. Mamman släpper blicken från grötskedskriget och ser de kasserade toaborstarna vildsint bli ihjälslagna mot en köksstol. Panik. Alla äckliga små bajsbaciller leker lyckliga studsmatta i mammans kök.

Raketleken är slut. Barnet har tvingats avlägga ed om att aldrig mer leka med toaborstarna (varför mamma?) och stolarna har sanerats med köksspray (varför mamma?). Och mamman tänker att pappan kanske har rätt ändå. Hon har ett "issue" med toaborstar.

Juno

Jag och mina toaborstar

Vad är det äckligaste som finns? Blodpudding. Hår som sitter fast i avloppet. Spyor. Okej, det är det uppenbart äckliga. Sen finns den här smygkategorin där slitna tandborstar, fötter (inte bebisfötter för det är tvärtom det finaste som finns), en tepåse i vasken och en gammal toaborste ingår.

Min man tycker jag har ett "issue" med toaborstar. Att jag blir onormalt äcklad av tanken på dem. Att det inte syns att de ens blivit använda innan jag byter ut dem. Så då måste jag undra, hur ofta ska man byta ut sina toaborstar? En gång om året? En gång i halvåret? En gång i kvartalet? En gång i månaden? Efter varje städning? När de är bruna?

Hur ofta?

Juno

Om du känner dig underskattad...

...kan du få hjälp på blocket...Juno

punkt se

Familjen sitter och äter middag. I bakgrunden spelar RIX FM på låg volym utan att någon egentligen lyssnar. Fast plötsligt säger fyraåringen:

- Är det här Nickelodeon?
- Va? Varför frågar du det? undrar pappan
- Ja, men de säger ju punkt se

Som i nickelodeon punkt se. Nu måste det förklaras att det finns rixfm punkt se. Och vad är egentligen punkt se? Tänk att det är en fyraårings verklighet idag. Cyberspace. Underligt.

Juno

En timmes spinning

Jag kan inte röra mig. Benen värker, magen värken, ryggen värker, rumpan värker. Jag är nog förlamad.

Juno


SRV informerar.

SRV informerar. Nu kan man slänga både hårdplast, mjukplast och plåt i samma kontainer på sopstationerna. Därför får man inte längre slänga plåt i sin egen soptunna för icke brännbart material och man får inte längre slänga mjukplast i sin egen soptunna för brännbart material. Okej, jag brukar faktiskt försöka sortera mina sopor i olika kassar och köra till sopstationen varje helg.

SRV informerar. Nu höjs priserna för den privata sophämtningen med två komma nio procent. Så jag ska jobba mer och betala mer. Då känns det inte lika motiverande längre.

Juno


Visste du att...?

Kucukosmanoglu. Så heter en person i Turkiet. Helt galet att man kan heta så.

Juno


Lägesrapport: koma.

Om man är trött ska man träna så blir man pigg. Har någon sagt. Så jag trotsade tyngdlagen, lyfte min tunga rumpa från middagsstolen och kastade mig i sista sekunden iväg på Step up. Vilken idiot påstod att man blir pigg? Han ska få. Fast inte just ikväll, nu är jag för trött för att ens slå på någon.

Juno

Hit med en rånarhuva!

Först öppnade hon munnen försiktigt försiktigt. Lite som, jaha vad är det här nu då? Spagetti med köttfärssås, fast det ser ut som pölsa så är det jättegott, trugade mamman. Det gick bra. En sked till, och en till. Sedan upptäckte flickan att den högra handen hade lite egna pyssel för sig.

Splatt! En näve spagetti och köttfärssås i handen. Hon tittade misstänksamt på sörjan i handen och så testade hon snabbt att stoppa in den i örat. Det gick ju finfint, berusad av framgången for den lilla handen ivrigt från munnen till örat igen. Oj miss, det landade bakom örat. Men det gör ingenting för där satt det som en smäck i håret.

Splatt! Vad ska hon göra med den här näven käk då? Innan hon hinner fundera färdigt upptäcker hon att hon visst är lite sömning. Gnugga gnugga litet öga. Värst vad dimmigt det var idag, mamma.

På det här viset tar maten ganska snabbt slut och sen sim salabim är tallriken fylld av en gul smörja istället. Mosat päron och mangopuré, förklarar mamman. Fort, gapar hon, fortare! Hon bestämmer sig för att hjälpa till. Eskimåpuss med päronmangopurésked så hela näsan fylls av något som liknar tjockt gult snor. Det ska torkas bort. Men inte av mamman med den läskiga trasan, nä nä det fixar hon själv. Smeta smeta gult och brunt, fina färger det här.

När måltiden är slut kan man knappt skönja den lilla flickan bakom all mat. Nedanför hakan hänger haklappen ren och skinande. Vad har man dem till? Det är ju heltäckande huva med ett litet hål för munnen man ska ha när man är sex månader och äter mat. Här måste nog Bambino tänka till lite, mamman ska söka jobb som produktutvecklare.

Juno


Det man inte har i huvudet...

I fredags var jag ute och åt en matbit med tjejkompisarna. Jag hade kunnat ta tunnelbanan in och taxi hem men, nä. Jag var lite lat och lite snål och tog bilen istället. När vi kom ut från restaurangen hade notan plötsligt stigit med niohundra kronor i form av en uschlig liten p-bot. För jag hade visst ställt bilen på en plats där man inte får parkera.

Med facit i hand så hade ju jag kunnat ta taxi både dit och hem för de pengarna, eller tagit in på hotell i närheten och gått hem efter middagen. Det man inte har i huvudet får man ha i plånboken.

Juno

Präktigt värre

Om min bebis äter tomat får hon röda fläckar i ansiktet. Om hon äter morot får hon prickar på magen. Efter ett halvårs mjölkfri diet vill jag gärna vara lite försiktig med mjölkprodukter. Idag finns det massor av bra barnmat på burk, mycket är ekologiskt också så det är fint. Men det finns ungefär ingen färdig mat som exkluderar tomat, morot och mjölk i samma burk.

Därför tog hennes pappa och jag sats och körde storkok på bebismat ikväll. Lax, köttfärs, kyckling, potatis, pasta, ris, grönsaker och till och med päron kokades, kryddades, blandades och mixades. Så nu är hela frysen full av små bebisportioner i muffinsformar. Och vi känner oss som riktigt duktiga föräldrar. Faktiskt.

Juno

en liten åktur

varit och shoppat med mamma idag...elsa


Puss till pappan

Pappan har jobbat hemma idag. Då fick mamman plötsligt lite fritid för han åkte och köpte thailunch, han gav lillan lunch och röjde undan världens högsta diskberg. Nu har han åkt till kontoret med mammans bil så att han kan tvätta den på vägen hem. Och allt det kostade mamman är en kaffe latte. Vissa dagar kommer mamman ihåg varför hon är kär i pappan.

Juno


Ett himlans tjat

Sonen och föräldrarna vill inte alltid samma saker. Sonen vill leka, eller spela spel på datorn, eller titta på teve, eller... Mamman och pappan vill först och främst att han ska plocka undan lite i sitt rum innan han börjar med nästa sak.

- Ska jag titta på teve?
- Du kan städa ditt rum först
- Jag vill spela dataspel
- Du måste städa lite först
- Jag kanske kan leka med smålego
- Eller så kanske du kan städa lite först
- Jag kan väl inte göra allting heller? Är jag två Joar, eller?!
- Eh, nej...

Juno

pappamjölk

hej pappa, vad dricker du?
är det pappamjölk? jag vill också smaka!elsa


Absolut sämst

Nu har jag prövat att spela tennis med båda remoterna men oavsett vilken av dem jag använder så missar jag antingen bollen eller spelplanen.
 
=(

Jag tror att vårt nya Wii-spel måste vara trasigt...

Juno


Nio grams övervikt

Min mamma har lärt mig att alltid skriva avsändare på brev jag skickar. Det gör jag fortfarande. Fast det är visst inte så smart för nu har jag fått hem en räkning från posten på trettio kronor och femtio öre. För jag har felfrankerat ett brev. Jag har satt porto för fem och femtio när det skulle vara elva kronor. Min räkning är på resterande fem och femtio plus tjugofem kronor i expeditionsavgift.

Om jag inte minns fel så skickade jag en tidrapport till min arbetsgivare. Ett papper plus C4-kuvertet. Ett frimärke. Trodde jag. För att det ska räcka med ett frimärke får brevet bara väga tjugo gram. Mitt lilla brev vägde visst tjugonio gram. Det har någon nitisk person på posten stått och vägt. Sedan har den samma person gjort sig besväret att gå in i sin dator och skriva ut en räkning till mig och skicka hem till min brevlåda.

Helt fantastiskt, jag är helt övertygad om att det kostade mer att skicka ut räkningen än vad de får in av mig. Men rätt ska vara rätt, nio gram är trots allt nio gram.

Juno

Jullovet är slut

Mammans väckarklocka ringde noll sju noll noll i morse. Då hade hon sovit i sex timmar och trött var bara förnamnet. Hon bemästrade lusten att somna om och tog med sig det lilla barnet och for till jobbet. När hon hämtade det stora barnet på dagis hade han inte lekt färdigt riktigt än.

Kvart över tre stuvade mamman in fyra ungar i sin lilla ford. Det gick alldeles utmärkt. Två fyraåringar, en tvååring och en sexmånaders som leker, busar, sjunger, badar och sovvägrar fyller ut en eftermiddag tämligen snabbt. Med ångan uppe blev det laga bebismat, laga vuxenmat, (oh, välbehövlig kaffe-latte-paus), lite jobb och lite datormeck.

Sen är det redan kväll. Roligt eller inte, det är utmattande att vara fyrabarnsmamma. "Är det något bra på teve ikväll?", undrar pappan. Vem bryr sig? Mamman heter nu trött även i andranamn, mellannamn och efternamn. Hon sover redan.

Juno


Lite leksugen nu

Det nya nyttiga, hurtiga, sunda året har börjat helt fel. Med till Sandsjö följde inte bara våra vänner utan även osten, chipsen och det mousserade vinet som inte gick åt på nyårsafton. Vi har ätit gott, onyttigt och mycket. Och det kändes helt rätt. I goda vänners lag så är det helt rätt att äta god mat med grädde i men ikväll så råkar jag titta ner på mig själv och inser att om man har svullat så blir man också ett svullet svullo.

Inte mycket lustigt med det. Men det ska bli desto lustigare att göra sig av med svullet runt midjan när det efterlängtade WII spelet dyker upp hemma. Har lust att leka med det nu. Så om det ska bli något kilo ner under tvåtusennio får vi gå i familjecelibat och inte träffa fler vänner i år. Eller så måste vi tvinga alla att köra en omgång WII boxning som aptitretare när vi ses. Och sen äta ett knippe morötter ihop. Om det är lördag kan vi kandera morötterna först. Då blir det nästan som godis. Har jag hört.

Juno

lite leksugen nu

jag är i mitt andra hus och hälsar på vintern.mamma och pappa har med sej kompisarna som vi sköt raker på nyår med. elsa har en kompis också fast de leker inte så mycket. jag har inte lekit så mycket med kompisarna som jag helst ville och jag har ingen egen kompis med mej. jag önskar att nils kunde komma hit för då skulle jag visa honom den döda björnen som står i huset där farmor bor.

jag åker på min snowracer som jag fick av mormor och morfar i julklapp. mamma och pappa samarbetar fint med att hjälpa mej upp för backen och ner för backen.

det går upp... och det går ner...

det har varit jullov länge. nu längtar jag efter att vi ska åka hem igen så jag får gå till dagis.

joar

Städar - städar inte

Det kliar i fingrarna på mamman. Hon är så sugen på att ta fram dammsugaren och skurborsten. Inte för att det är så skoj att städa men tanken på att lämna huset ostädat och sedan komma hem igen till grus och solkiga toaletter är inte helt lockande. Men med tanke på att det ska fixas lunch först, packas och sen tittas på Disney on Ice innan bilen rullar mot Dalarna så håller hon fingrarna i styr och låter dammsugaren vara. Duktig kicka.

Juno

Sovmorgon

Normal läggdags för en fyraåring i det här huset är runt halv åtta. Sen läggning är vid halv nio. Ibland om det händer något extra roligt och det är gäster med jämnåriga tänjs det ut till nio eller absolut senast halv tio.

Normal tid att vakna för en fyraåring i det här huset är runt sju, kvart över sju. Efter en sen läggning är det kvart i åtta. Jag har hört om barn som sover till tio efter en sen kväll.

Det blev ett värdigt avslut hos vännerna i Vega. Hon lagde härliga snittar först och en fantastisk trerättersmiddag sen. Han sköt raketer, mer raketer och fler raketer. Alla drack champagne och kramades klockan tolv. Fyraåringen också (minus skumpan). Aldrig har han varit vaken så länge som till ett på kvällen. Familjen ställde in sig på en välbehövlig sovmorgon och fick sova ända till halv åtta.Vaken, trött, inte bakis, trött, solsken.
Gott Nytt År.

Juno