Till alla er som inte har småbarn

Varför? Därför att ni med största sannolikhet inte tittar på svt barnkanalen runt kvart i åtta på kvällarna.

Och alltså missar ni ett stycke skön och sjuk fransk humor. Om ni har sex minuter över, ta och kolla på den här lilla filmen om ödlan Oscar och hans...tja, inte vänner direkt...mer...grannar kanske? Det minsta barnet brukar förvisso utstöta vissa empatiska läten som "aj" eller "oj då" men i övrigt......det är helt enkelt bara rätt så kul.

Juno

Måndag...

Måndag är en irriterande mellanlandning mellan helg och arbetsvecka. Imorse ringde väckarklockan och min man klev upp ur sängen varpå jag frågade "Varför går du upp så tidigt?", jo han skulle väcka barnen. Jaha okej. Det är inte han som kliver upp tidigt, det är jag som kliver upp sent.

Då har jag tappat mitt försprång. Så istället för halv sju på jobbet kliver jag in strax före åtta. Min dator som hatar mig och gör allt för reta mig passar på att prompta för nytt lösenord och sen är det godmorgon i korridoren och klockan är halv tio och dags för dagens första möte.

Sen är det på något vis "Innan mötet"-, "Efter mötet"-, "Att göra"-, "Borde ha gjort"-listorna som skrivs och planeras och vips är det lunchdags. Och då vet man att efter lunch är det snart dags att gå hem för måndag är lillans dansdag och då kan man inte vara sena mamman, oavsett.

Jag ser redan fram emot tisdagen, dagen när jag kan beta av alla punkter som bara blev en fläck på listan idag.

Juno


En liten torsdagsmotgång

Fråga: Vad händer när man blir förkyld?

Svar: Man tänker långsamt. Man nyser, snyter sig, gnäller och tycker synd om sig själv i största hemlighet samtidigt som man lite käckt säger att det "är ingenting". Sen tröstäter man. Alvedon. C-vitamin. Dextrosol. Nötmix. Med russin i, jävligt äckligt och så anammar man det lilla psykbrytet över russin.

Det är väldigt svårt att acceptera ens den minsta motgång när man är förkyld.

Juno


Bad hair day, feeling blond

Den lilla bilen ska ut på försäljning. Och jag är på jobbet. Jag är mitt i någonting men så plötsligt bläddrar jag runt bland mina papper och då dyker en lapp om recon upp. Just det, mina tankar tar ett sidospår och jag slår numret på lappen. Problemet är att minnet är mer än flyktigt just den minuten vilket leder till att jag inte minns vart jag har ringt när killen på Mekonomen svarar i andra änden av luren.

Eftersom jag inte har tänkt fördigt innan måste jag vela en stund innan jag bestämmer mig för morgontid, eftermiddagstid, lunchtid? Diskreta suckar men artig "så fint, vad har du för registreringsnummer på din bil?" Going blank. Inte för mitt liv kan jag komma på en enda bokstav eller siffra från min nummerplåt. Min andra bil ja, men det hjälper ju inte för den är ju redan såld för längesen.

Hm säger blondinen som är förklädd i mörk peruk, hjälper det att jag vet vad det är för bil? Nä. Vi löser det när du kommer, kan du ditt telefonnummer (plåtskalle)? Det kan jag. Så jag är välkommen med min Jane Doe bil, och du (lilla gumman) glöm inte att ta med dig lappen med koden som du har fått. Nej, ja, tack för hjälpen, hej hej. Hemskt mycket hej.

Juno


Vad hon gillar

- Jag gillar inte spindlar, säger treåringen.
- Varför inte då? undrar föräldrarna
- De bara går omkring...
(ummm)
- Hundar då? undrar pappan
- Jag tycker inte om hundar, svarar den lilla
- Nehej, vilket djur tycker du om då?
- Jag gillar bara katter, kaniner och kängrur!

Juno


Good bye Hello Kitty

Tänkte vara en snäll mamma och ladda ner lite roliga spel till barnen. Ikväll har jag testspelat några av dem. Fy fan vilken halsbränna! Luffarschack går bort. Det var sjukt tråkigt och jag tröttnade på en minut. Nä, det får vi köra med papper och penna istället. Bilspel får stanna, jag var riktigt riktigt dålig på det men jag laddade inte ner det åt mig så det får stanna. Jag kan utgå från att sonen kommer greja allt jag inte grejade med den (typ svänga).

Jaaa, och så var det då, direkt från topplistan, alla småflickors drömspel: Hello Kitty Beauty Salon. Det är rosa, det är en katt med rosett, det kommer kunder som man klipper. Enkelt upplagt, man drar dem till en tvättahåretstol, en klippahåretstol, en blåsahåretstol och kassan. Om man inte är tillräckligt snabb börjar ett utropstecken blinka, blinka lite snabbare, explodera och sen drar den sura kunden. 
 


Då blir man ju lätt stressad och drar snabbare och klickar järnet. Efter varje omgång får man då se vad man har tjänat, hur många kunden man hann klippa, hur många som var glada och hur många som var sura. Åh skit, det är ju fler sura än glada. Lätt stressad är inte adekvat, på riktigt stressad är mer korrekt, jag drabbas både av hjärtklappning och halsbränna. Fan, hur ska jag lösa detta och få glada kunder???

Shoppa såklart. Först kan man genom sina spelpengar köpa sig en lite snabbare katt eller lite mer dricks. Men för varje nivå kommer det ju fler och fler kunder och alltså får man fler och fler exploderande kunder. Jag jobbar så hårt jag rimligen kan men hej - jag är ju bara en katt, det går inte att lösa!

Joooo, man kan köpa en assistent, eller en jättesnabb klipparkatt. För Hellokittypoäng. Vad fint. Hello Kitty poäng kostar massor av pengar. Riktiga pengar. Inte sju kronor eller så utan snarare någon hundralapp eller två. Rosa eller inte - Good bye Hello Kitty. Avinstallation klar.

Juno


Oj förlåt

Familjen har bytt telefonoperatör. Maken har fixat allt. Han har köpt nya telefoner, han har satt dem på laddning så de ska vara redo när kopplingen är klar, han har sagt upp det gamla avtalet och ordnat med det nya. Allt jag behövde göra var att vänta på att det nya ska träda i kraft.

Varför ringer du på mobilen, frågar jag när min kompis ringer på kvällen. Det gick inte att komma fram på eran hemtelefon. Nehej, men det är maken som har fixat med allt så det får han kolla upp när han kommer hem sen...
Överflödig arrogans straffar sig alltid. Idag hittar maken en telefon på golvet i vardagsrummet, den är inte inkopplad i väggen, för där har jag laddat min dator förut (varpå jag naturligtvis offrade telefonen som inte var i bruk än). Felsökning klar. Telefon som inte har ström kan inte koppla fram samtal.

Förlåt mitt namn är plåt. Och nu kan ni ringa hem hit igen.

Juno

Min telefon är i min dator

Jag har redan skrutit på facebook om min nya fina telefon som min man köpt åt mig. Det var så bra, han skulle hjälpa mig med en app på min gamla telefon, fick ett litet anfall när den inte svarade (på låååång tid) och for och köpte en annan. 

Fin vit Samsung Galaxy II som har snabba ledtider från det att man klickar på en ikon till det att man ser vad som ligger i den. 

In med alla apparna igen. Ställ in alla olika ljud, icke-ljud, koder, konton, synkningar...allt ska bli som det var innan. Och sen är jag nöjd och lycklig och en smula förvånad. För när jag loggar på min jobbmail ligger det fullt av korta mail med ett telefonnummer som avsändare. Det är alla SMS jag tar emot på min telefon som också skickas till inkorgen på jobbet.

Vilken feature. Så om jag glömmer min mobil hemma någon dag kan ni SMS:a mig och så ser jag det i min brevlåda på jobbet! Inte för att jag skulle glömma den här fina hemma förstås...

Juno

Ordkrusidull

Årets barnpoesifestival, Ordkrusidull, startar i Skogås nu på lördag. Familjens sjuåring ska vara med på invigningen och läsa den här dikten.

Rymden
Jag undrar hur solsystemet funkar?
Planeter, Solen, Månen och Stjärnorna.
Jag undrar hur solsystemet funkar?

Av: Joar Abrahamsson, klass 1F Röd

Det är stora tankar man tänker när man är sju år. Nu ska videokameran laddas och det längsta objektiv mamman har ska hon gänga på kameran. Det är väldigt spännande!

Juno


Project runway eller project run away?

Jag är så långt ifrån ett modelejon man kan komma. Mina favoritbyxor kostade hundra spänn på H&M och jag kan inte sy annat än rakt fram. Därför är det väldigt underligt att jag tittar på Project runway som helt går ut på att skapa mode och sy kläder. Men så är det nu en gång. Tisdagar är det dubbelavsnitt och om jag inte sover stirrar jag på folk som skapar underliga kläder...

Juno


mammaporträtt igen

Det är ganska exakt en månad sedan min dotter avporträtterade mig. Jag tycker absolut att hennes sinne för detaljer har ökat på den korta tiden. Nu har jag blåa ögonbryn, blåa ögonfransar och en navel också. Två underbara små bruna öron har jag fått, de smala strecken som står ut från kinderna är mina armar förstås och motsvarande smala streck nedåt är ju benen, det hade väl alla listat ut redan!Juno

En lätt obehaglig insikt

Med risk att vara tråkig, sade jag lite så där helt utan självinsikt, så kanske jag går och lägger mig nu. Tittar på klockan. Nio någonting. Tittar på mig själv. Ligger i en ofräsh hög på soffan och glor tomt på min telefon. Inser att jag absolut omöjligen kan bli tråkigare än så här. Ingen förlust för den stackaren som är vaken alltså.

God natt.

Juno