Solen skiner - vi går och lägger oss

Åbo tur och retur. Det verkade så smidigt, lämna Stockholm söndag morgon och komma tillbaka på måndag morgon. Hela dagen framför oss, pappan till jobbet och mamman och barnen hem och leka. 

Hytt 6500 gick tillslut och lade sig vid elvatiden. Barnen totalt slut av att springa på däck, knatteland, supermario på wii, glass och motorcykelspel. Pappan totalt slut av knatteland, glass och motorcykelspel (wii klarade sonen helt på egen hand).

  Hytt 6502 tog en repa till baren när 6500 däckat. En (alkoholfri) lyxig och syrligt god drink, kolla in lite gammeltjo på finska, en sväng upp på discot. Ramlar i säng två timmar senare, när pengarna är totalt slut och mamman likaså.Smidigt eller inte - att bli uppjagad ur sin koj och hytt kvart över fem, halv sex är väldigt tidigt. Faktum är att sen lördagkväll, tidig söndagmorgon, sen söndagkväll, tidig måndagmorgon får mamman att se ut som en tvättbjörn. Stora svarta ringar under ögonen. Tolvåringen gick raka vägen från bilen till sängen. Pappan gick via duschen till jobbet. Mamman började med att vattna blommorna ute, blåsa upp minipoolen, ladda tvättmaskinen...

Men vad fan? Är det semester eller??? Solen skiner, men det kommer den att göra resten av veckan också. Stranden lockar men den finns kvar om några timmar också. Klockan är faktiskt inte ens nio. Nu går mamman och lägger sig i fatboykudden tillsammans med barnen och kollar in Svampbob. Godnatt.

Juno


Det har brunnit hos oss

Det är sommar på riktigt. Jag tog med mig barnen, fyra stycken, och drog till Rudan. Lite sol räckte för att jag skulle bränna mig på ryggen. Och jag vet inte om det var lite sol som räckte för att skogen i Länna skulle brinna eller om det var någon som hjälpt solen på traven men brann gjorde det i alla fall.

Det skrevs det om i DN, i Göteborgsposten, i Hallandsposten, i Norrländska...Kraftig skogsbrand i Länna skrev man. Vi klev av bussen och där stod mycket riktigt flera brandbilar. Killarna störtade fram och frågade "Varför står ni här?" Jo, för att det brinner lite i skogen på andra sidan fick de som svar. Har det brunnit lite eller har det brunnit kraftigt? Vi kanske måste utforska det imorgon.Juno


Blogga.

Jo. Jag har samlat kraft. Jag kör ett år till...

Juno

Blogga eller inte blogga?

Jag har haft semester från min blogg. Men inte bara från bloggen. Jag har haft semester från min dator; från alla andras bloggar, från e-mail, från jobbet, från facebook, från DN på nätet och kolla.tv. Jag som levt med näsan i skärmen arton timmar om dygnet det senaste halvåret. Jag som loggat på datorn halv sex en stund innan jag åker till jobbet, jag som hinner ut på Skype mellan Stadshagen och Gullmarsplan och som kopplar upp mig på mejlen mellan fiskpinnarna och blöjbytet. Jag.som.bloggar.halv.två.på.natten.innan.jag.somnar.

Denna jag har inte öppnat en dator på mer än en vecka. Vad skumt det kändes nu då. Skumt och skönt. Abstinensen har lagt sig och istället för att kasta mig ut på internet när jag kom hem i lördags kväll så kastade jag mig i säng. Jag kan alltså leva utan internet en vecka. Förmodligen längre än så. Utan internet, utan blogg. Det är lite konstigt, det är lite tomt men det är också lite befriande.

Nu fortsätter min semester ett par veckor till. Frågan är nu om bloggen ska få en långtidssemester på obesämd tid...blogga eller inte blogga, det är frågan.

Juno


Mysmorgon

Kvart i två på morgonen stannar taxin utanför mitt hus. Jag lämnar väskorna direkt innanför dörren och går raka vägen in i sonens sovrum. Han sover och har kastat av sig täcket som ligger på golvet. Pussar honom länge och lägger över täcket. Fortsätter in i dotterns rum. Hon sover liksom sin storebror med täcket en bra bit bort. Luktar henne i håret och lägger över täcket. Går och lägger mig men kan inte somna. Läser.

Kvart i sex vaknar jag av att någon drar mig i håret. Det är sonen som kommit in och gosat in sig. Trasslar ur hans händer och andas honom i nacken. Kramar.

Kvart i sju hörs det från rummet mitt emot:
- hej, det är dottern som har vaknat
- hej, svarar jag
- mamma är här? undrar hon
- ja mamma har kommit hem nu, svarar pappan och jag
- iihhhhhhh, ropar barnet, stampar med fötterna i golvet, viftar med båda armarna och springer rakt in till min sida av sängen där hon klättrar upp och bosätter sig mitt på min mage för resten av morgonen.

Det är rejält mysigt att vara hemma igen!

Juno

Sovmorgon

Noll fem noll noll skulle klockan ringa i morse. Noll sex noll noll slog jag upp ögonen. Lätt förvirrad konstaterade jag att alla lampor lös för fullt. På magen låg telefonen som borde ha väckt mig en timme tidigare. När jag slog på den kommer jag rakt in i menyn för att ställa alarm. Tydligen kom jag inte så långt i går kväll, när jag somnade ifrån världen totalt.

Juno

Nintendo, yeah right

Jag har tagit sonens Nintendo ifrån honom helt i onödan. För jag har inte hunnit spela på det alls. Kvart över sex till kvart över elva. Non-stop. Jag är en död Super Mario.

Juno