två kämpar och två leker

vi går på skidskolan snögubben, erica och jag. vi kämpar jättemycket och sliter med att gå upp för backen som bokstaven V och vi övar på att åka ner för backen och stanna som en glasstrut. superhårt jobbar vi med att resa oss själva när skidorna sitter på fötterna och det är faktiskt jättesvårt. men vi är superduktiga, vi är till och med så duktiga att vi kunde åka själva i knappliften - flera gånger.

våra mammor säger att vi är bästaste ungarna i hela åre. och de har rätt men själva har de tydligen inte jobbat så värst hårt...

    

titta jocke! erica åker liften                                                titta pappa! jag åker liften

    

ericas mamma åker rumppulka                                          mamma leker troll


joar


en batmobil

batman finns bara på teve säjer mamma men det är inte sant. han finns på riktigt, för vi har sett hans bil här i åre idag!joar

nu är vi på räls

när jag vaknade på morgonen var jag tvungen att skynda mej. usch. mamma säjer att jag är som skalman, han tycker också att skynda är usch. men sen när jag hade skyndat mej så blev det bra. mamma, jag, erica och ericas mamma ska åka på semester. det var ju därför vi var tvugna att skynda oss. så inte tåget skulle åka utan oss!

här sitter vi på tåget. det är lite roligt, fast bara lite. vi ska åka på det här tåget jättelänge. ända tills vi har jättetråkigt och ligger på golvet och ylar. så länge säjer ericas mamma. lika länge som man är på dagis fast vi inte är på dagis.joar


Dagdrömmar

Makens brorsdotter dagdrömmer om exotiska länder, rock'n'roll, piercing och shopping. Sån't som man drömmer om när man är nitton år. På hennes blogg dyker det alltid upp konstiga eller roliga bilder. http://sabras.blogg.se/2010/march/jag-och-min-galna-ideer.html

Så jag blev lite inspirerad och googlade runt lite själv efter sånt som jag dagdrömmer om. Här är resultatet:

         

Juno


Påskgamen har landat

Min man IT konsulten brukar varje år köpa obscent mycket godis till sina kunder varje påsk. Och han förundras över hur det är möjligt att fem kilo smågodis kan ta slut inom loppet av några timmar. Förra året minns jag att han tyckte det var lite gamigt att folk fyller en kaffemugg med godis istället för att ta några enstaka bitar med sig. Och visst, det kan man ju inte annat än att hålla med om.

Fast....hur ska man annars få med sig sina egna fem hallonbåtar och en Fazermint samtidigt som man tar med några ynka smakprover till kompisarna också? Svaret är givet. Kaffemuggen såklart. Gam gam. Det var gott. Tack Högberga gård och Glad Påsk!

Juno

Den ofrivillige motionären

Nollsex.nollsju ska tåget lämna Trångsunds station. Nollsex.nollsju sladdar bilen in på parkeringen och eftersom tåget inte har kommit än så sprintar jag upp för trapporna. Fast några minuter senare lommar jag ner för dem igen eftersom det visar sig att mitt SL-kort har gått ut och jag inte vill ladda på mer pengar på det två dagar innan semester och påskhelg.

Jag åker hem och hämtar remsor istället vilket resulterar i att följande:

Nollsex.tjugotvå ska tåget lämna Trångsunds station. Nollsex.tjugotvå sladdar bilen för andra gången den här morgonen in på parkeringen och eftersom tåget inte har kommit än så sprintar jag för andra gången den samma morgon upp för trapporna. Skillnaden är att jag nu med nöd och näppe hinner få en stämpel på min remsa och kan sprinta ner för trapporna på andra sidan istället.

Så nu behöver jag kanske inte gå på det där BodyPump passet ikväll som jag hade tänkt mig?

Juno

stör inte mamma,

jag sover nu.elsa


Man kan alltid hota med en otäck mamma...

Måndag kväll och mamman försöker få tillåtelse att natta det lilla barnet.

- Är du trött Elsa?
- Ja, nickar den lilla
- Ska mamma och Elsa gå och sova?
- Näej, hon skakar på huvudet
- Får Joar en godnattpuss?
Springer iväg och ger storebror en puss.
- Får pappa en godnattpuss?
Tvekar. Ger pappan en puss. Mamman försöker ta barnet i handen och leda henne till sovrummet men barnet springer tillbaka till sin pappa och håller honom krampaktigt i byxbenet.
- Snälla Elsa, får mamma sova med dig ikväll?
- Nä-ej
Mamman får godnattpuss och far och dotter går iväg för att sova.

Tisdag kväll och mamman gör ett nytt försök att få natta det lilla barnet.

- Elsa, får mamma sova med dig ikväll?
Barnet ruskar på huvudet och går sin väg. Hittar en dator.
- Aj aj, säger pappan. Låt datorn vara!
Hittar en mobiltelefon.
- Det är mammas telefon, lägg ner den igen, säger pappan utan större effekt.
- Om du inte låter telefonen vara får du sova med mamma, ropar mamman varpå barnet omgående lägger ifrån sig telefonen.

Juno

Lite vår skulle sitta fint

Århundrades längsta vinter bara vägrar ge med sig. De få dagar det har varit klarblå himmel och sol så har det varit skitkallt och blåst isvindar och annars har det ju mest varit grått och mulet och trist, men då har ju åtminstonde snön smält undan lite lätt. Fast vår kan man fan inte kalla det. Slutet på vintern kan jag gå med på men absolut inte vår. Inte i Länna i alla fall.

Alltså blev det helt fantastiskt att åka norrut, cirka fyrtio mil, och möta våren där. För i norra Dalarna inte bara sken solen i lördags. I norra Dalarna gassade solen i lördags och vårkänslorna infann sig på kuppen. Sol sol sol, och kanske om det håller i sig kan vi hoppas på att börja grillsäsongen i april trots allt.

Eller kanske inte, tänkte jag lite senare när bilen rullade söderut igen. En och en halv decimeter snö. Tre gånger trettio på bandyfinalen bara för att de ska hinna skotta i pauserna och vitt överallt när vi kör in i Länna igen. Suck. Hur svårt ska det vara att fixa fram lite vår egentligen?

Juno


Success manager

Idag såg jag en platsannons där man för kunds räkning sökte en sucess manager. Jag vet inte vad tjänsten gick ut på för jag läste den inte men jag tänkte att det lät rätt schysst. Framgångschef. En som ska se till att företaget når framgångar. Eller en som får jobb som chef därför att han/hon själv är en stor framgång.

Standardfrågan i alla sammanhang är ju alltid "Vad jobbar du med då?" och då kan man svara att man är en senior scientific programme consultant, vilket ju är helt obegripligt, eller så kan man säga att man jobbar som sucess manager. Och det fattar ju vem som helst att det är något coolt och stilfullt.

Förmodligen och med nittionio procents säkerhet skulle jag inte tycka att det var världens coolaste jobb. Men det låter bra. Och lite inspirerad blev jag ändå. Efter framgång. I'll better get dressed for sucess. Fast först måste jag betala elräkningen...

Juno 


En liten utomjording

Den här morgonen kom lilltjejen trippandes in i badrummet när mamman borstade tänderna. Och hon hej hej och ville också borsta tänderna vilket hon såklart fick. Får mamma ta av dig pyjamasen och kissiga blöjan också? Jajamänsan det gick hur bra som helst det. Puss och gos och smörja exsem med lite salva och på med kläder och sim salabim så var det lilla barnet klart för dagis. Inom loppet av tio minter. Inte ett nej. Inte ett skrik. Inte en tår. Mamman höjer ansiktet mot taket och undrar "Hallå där uppe, vem är det som har bytt ut mitt barn under natten?"

Juno

bästa blöjan

jag sover. nu känner jag någon som klappar mig på huvudet. mmmm. mamma. nu myser vi en liten stund och jag känner hur jag flyger in till pappa som också sover. ja, jag får väcka pappa med puss och mer mys. hej pappa. god morgon.

jag är vaken. nu känner jag någon som drar mej i kläderna. nej! mamma. jag vill ha kvar min varma gosiga pyjamas. bort bort bort med tassarna mamma. uuuääääh. neeeej. inte blöjan! det är min blöja, miiiiin. dumma mamma som slänger min varma gosiga blöja. dumma. vi som hade en så mysig morgon...

elsa


Kalas, inte kalas

Svärmor fyller åttio år så nästa helg ska vi upp till Dalarna och fira lite. Fast femåringen funderade på att banga.

- Jag ska nog förresten inte gå på farmors kalas, sa sonen idag
- Men varför inte det?
- Nä, jag vet inte vem jag ska leka med där...och så vill jag nog hellre titta på sista delen av Vintergatan.

Nä. Det kanske inte blir så mycket lekar på det kalaset men som tur är kommer det ju några kusiner som också kommer att ha tråkigt bland allt artigt släktfirande, och en och annan mamma kanske också kan offra sig en stund...

Juno

Pappa är mamma

Idag när pappan hämtade dottern på dagis ropade hon "Mamma!" till honom. Ha ha tralla la. Balansen återställs i familjen.

Juno

En talande vit låda

Jag retar mig lite på en sak med nya Wii spelet. Och det är att det ska vara så där hej och tjena med mig. Varför då? Det är en maskin. Räcker det inte att den bara har en "klicka här" för att träna ditten eller datten? Jag tycker det är rent horribelt att den måste börja med att säga "Hej Mamma, har du legat på sofflocket i två dagar eller vad?" Skit i det du din gamla vita låda.

Dessutom är den lite långsam. Titta på mig först och gör sedan efter mig. Elsa har en sång -och lekfilm som heter Tweenies där de sjunger "gör som gör som gör som jag nu, jag gör först och sen är det du" samtidigt som de saxar med händerna. Ungefär samma nivå. Förutom att jag är medelålders och Elsa är ett. Vi ligger eventuellt på lite olika inlärningsnivåer.

Men det är också så här att idag när jag kom hem från jobbet kunde jag kasta på mig lite andra kläder och köra ett halvtimmes lättare träningspass innan middagen med själva finessen att det bara tog trettio minuter. Ett pass på gymmet hade ju krävt tjugo minuters resväg, några minuters väntetid och en timmes träning. Och då kan man ju snabbt räkna ut att det hade inte hänt. Så bättre med trettio minuter än inga. Och jag får väl stänga av ljudet nästa gång.

Juno

Då kör Wii igen då

Min come back var inte så stark så jag kunde börja kalla mig för Pippi direkt. Tre gånger i slutet av januari lyckades jag pallra mig iväg på pass och några gånger däremellan slet jag på träningscykeln här hemma. Sen var det baciller och jobb och mer baciller som kom emellan. I övrigt skyller jag på att alla pass går på dumma tider, mitt i middagen och sånt.

Men nu har jag varit och investerat i en balance board till Wii-spelet och med det tillhörande spel som ska hålla ordning på vikt, antal tränad tid, antal förbrända kalorier, BMI och annat otäckt. Det här spelet går på de tider jag själv bestämmer, till exempel efter att barnen har somnat eller en stund innan det är dags att åka till jobbet. Dessutom råkade mitt inköp sammanfalla med att maken investerat i en ny och större teve till hobbyrummet.

Så nu finns det ingenting rent tekniskt eller praktiskt att skylla på längre. Nu får detta inte bli ytterligare en pryl som ligger och samlar damm. Det får inte ge dåligt samvete över slösade trettonhundra och det bara måste bidra till att jag kan gå i mina favoritjeans i vår. Håll tummarna för att det är ett bra spel (för det har naturligtvis inte ett smack att göra med min egen förmåga att klättra ur tevesoffan eller chipspåsen...). Tack på förhand.

Juno

PS. sen blev det bajskrig också...

Det är frukostdags i huset i Länna. Det lilla barnet sitter med en tallrik fil och flingor medan mamman jagar fatt på det stora barnet och kastar ner lite mackabitar i brödrosten. I väntan på macka välter det stora barnet i sig ett glas vatten i stora klunkar. Sedan lagom med att brödet är klart så kräks han upp allt vattnet igen varpå en lättare panik utbryter.

Stora barnet in till pappan i duschen, mamman skurar köksbordet och lillan äter oförtrutet vidare på sin filmjölk. Okej , så skurning check, tvätt i maskinen check, då ska mamman bre mackan. Fast då har det lilla barnet övergått till att äta smör. Med de små händerna rakt ner i bregottbyttan och snoret rinnande...

Det kommer att bli en bra dag. För den kan väl inte bli värre?

Juno

Mamma är pappa

När det lilla barnet får syn på sin mamma på dagis springer hon lyckligt fram och ropar "Heeeej pappa!!!". Då vet man vem som är bäst...

Juno


Nu måste du stänga av datorn

Mor och son är hemma tillsammans. Mamman måste jobba endel men lovar sonen att inte jobba hela dagen. Sonen vill spela dataspel men lovar mamman att inte spela hela dagen.

Alltså ställer sonen timern på en timme som han får spela på sin dator. När den ringer är han jätteduktig och stänger av sin dator på en gång. Fast sen vet han inte vad han ska göra. Varpå mamman säger åt honom att ställa timern på en timme till. Åt henne. En timme får hon jobba, sen ska de spela memory tillsammans.

Pip pip. Pip pip pip pip. Klockan piper och pier och mamman som är mitt i protokollet ber sonen dispans med femton extra minuter. Okej då. Men sen får det räcka.

Pip pip. Pip pip pip pip. Stressat försöker mamman få iväg ett sista mail. Och nu, nu är det dags att skärpa sig. Kan han vara duktig så kan väl hon.

Juno

Varde ljus

När jag slår på min dator kvart över sju på morgonen och måste börja med att dra ner rullgardinen eftersom solen bländar skärmen. När det är så blir jag glad. Mörker vik hädan. Ljus visa dig.

Juno

En morgon i tunnelbanan

Jag får för mig att det är billigt. Jag missade pendeln i Trångsund och tog tunnelbanan från Farsta Strand istället, varpå jag ramlade förbi caféet som ligger där och köpte en fralla och en kaffe för tjugofemkronor. En fralla med stekt ägg på. Är inte det billigt?

Så nu sitter jag här på tricken och kopplar upp mig mot jobbet och sörplar kaffe och tycker inte det är så värst traumatiskt att missa pendeln med tio sekunder längre.

Juno

Bara kisch

Det är öppet för allmänheten när det är dags för toabesök i huset. Mamman sitter och kissar när hon som snart blir ett punkt åtta år kommer för att titta på.

- Va e de? frågar barnet och hänger på mammans lår
- Jag kissar, svarar mamman
- E de bajs? undrar barnet vidare och anstränger sig för att titta ner under mammans rumpa
- Nej, det är kiss, säger mamman varpå barnet suckar och säger:
- Kisch

Sen vänder hon resolut på klacken och lämnar badrummet för något mer spännande.

Juno


Klok som en tok...

...känner jag mig när söta rara fina - men trötta pdf:en valde att överleva och spara mina ändringar. Klart man har tålamod att vänta en liten stund. Jag var knappt inte alls otålig.

Juno

Något slags optimism

Usch och fy för dumma pdf:er som hänger sig när man precis har uppdaterat massor och lagt in ändringar både här och där. Jag vägrar stänga filhelvetet, kanske kanske kanske att det inte har hängt sig. Kanske att filen bara vilar en liten stund. Eller är långsam för att jag kör via modem. Kanske.

Att vänta och svära. Är detta att vara optimistisk eller idiotisk?

Juno