Det blir inget junibarn

Om mindre än fem timmar är juni slut. Väntan övergår då i plus tio dagar. Jag kommer sedemera att ha två julibarn. Om jag trodde att man inte fick gå mer än fjorton dagar över tiden så kan jag nu meddela att det får man. Upp till tre veckor är tydligen helt okej. Fast det känns inte okej. Jag är så less.

Jag har provat att böna och be. Jag har lockat med den stora världen utanför Sundbyberg. Jag har hotat. Jag har försökt skrämmas. Ungen ligger som i ett skruvstäd där inne. Vad ska jag göra för att det ska bli otäckt? Röka och knarka?

Juno

Rastlös och uttråkad

Plattformsbyte är genomfört på min arbetsplats. Så nu kommer jag inte åt våra nätverksdiskar. Och då kan jag inte jobba från mitt skrivbord här hemma i Länna. Vad ska jag då hitta på idag medan jag väntar på leverans?

Juno

Sveriges fulaste tatueringar

Har du en tatuering du ångrar att du har gjort? Då verkar du vara i gott sällskap, skicka in din fula tatuering till Aftonbladet och jämför med andras misslyckanden. Jag har två tatueringar, gjorda vid arton och nitton års ålder, nu när jag går här med min uttänjda mage och pillar i min lika uttänjda navel är jag glad att det inte sitter ett kattrövhål just där (se bild 31 på länken).

Juno


Mamma, pappa, barn

Idag leker barnet mamma, pappa, barn. Han som fyller fyra om en vecka är mamma, mamman är pappa och pappan är bebisen.

- Pappa!
- Ja, svarar pappan
- Nej, säger han som snart ska fylla fyra. Inte den pappa! Jag pratar med mammapappan!
- Jaha...

Det är aningens förvirrande här hemma denna söndagsmorgon.

Juno

Tid för glass

Tjugo över sju frågar sonen pappan om han får gå ut och leka med Nathalie. Pappan har svarat ja. En minut senare kommer mamman och sonen frågar om han får gå ut och leka med Nathalie. Mamman svarar nej. Förvirring råder en kort sekund innan det är överenskommet att han får leka med Nathalie i femton minuter.

Tanken är nämligen att barnet ska sova vid åttatiden och inte vid nio eller halvtio som det lätt tenderar att bli när man är ledig. Mamman tänkte vara lite tuff här men vad sjutton, på femton minuter hinner hon upp och zappa på teven och smygäta en glass innan hon nattar barnet. Deal's taken.

Juno


Ett lidande att gå på Lidl

Det har öppnat ett Lidl i Farsta Centrum. Jag tror aldrig jag varit inne på en Lidlbutik förut, men nu när jag ska försöka vara ekonomisk tänkte jag att "okej, en titt kan jag ju alltid ta mig". Och det är ungefär det jag stod ut med. Det började med att de inte hade den sortens bröd jag var sugen på, men visst, det kan jag leva med. Alla affärer kan ju inte ha tunnbröd tänker jag vänligt.

Fast på frukt och grönt var det riktigt läbbigt. En gurka - ja, en paprika - nej, den är ju helt skrynklig, en körsbärstomat - neeeej, den är rutten och det växer skägg på den och den dreglar. ÖRK! Och när jag kom till kyldisken där de inte hade en enda ekologisk mjölk eller yoghurt lämnade jag helt sonika min korg med tre varor i och gick ut igen.

Lidl i Farsta Centrum alltså ingenting jag rekommenderar. Hellre fattig än magsjuk.

Det ligger som tur är ett ICA bredvid så jag slank in där istället. Där fanns det tunnbröd, ekologisk yoghurt, normalfräscha grönsaker och vet ni vad mer? Ost. Sån där ost som jag inte får äta. Men jag är optimist, i helgen tror jag ungen ploppar ut och då är min ost som jag köpt idag helt perfekt till i början av nästa vecka.Juno

Jag ska måla hela världen, lilla mamma

Med en fyra, fem dagars övertid kanske lite aktivitet i sovrummet kan skynda på förloppet att klämma ut grodungen, tänker familjen och börjar måla om väggarna. Efter att ha suttit på golvet och tejpat runt lilla fönstret kom mamman inte upp igen och ångrade sig genast. Men nu när det nästintill är färdigmålat är hon glad för det är väldigt fint.

Någon unge kom det inte ut, den ligger väl i lugn och ro och sover ruset av sig efter att ha andats in mojsiga färgångor...Juno

Ekologi eller ekonomi

Jag försöker vara en god människa och handla ekologiskt. Jag försöker också att vara en praktisk människa och handla ekonomiskt. Dessa två saker går inte att kombinera. Smarta butiker har ett ekologiskt sortiment för sig. Då kan jag gå där, plocla på mig mina ekologiska varor och vara lyckligt ovetande om vad det faktiskt kostar.

Idag sprang jag in på affären enkom för att köpa mjöl och socker. Och som av en händelse så hade de kampanjpris på just mjöl och socker. Köp två kilo socker för 18 kronor medan det ekologiska sockret precis bredvid kostade 17 kronor för ett kilo. Och köp fyra kilo mjöl för 18 kronor medan två kilo ekologiskt mjöl kostar 22 kronor. Då är det jävligt svårt att välja miljön framför ekonomin.

Juno


En sann gourmand

Vad jag vill äta.


Vad jag äter.


Stackars min familj, de har det inte roligt.

Juno

Det var bättre förr

Dagens utflykt gick till Torekällberget i Södertälje. Ett friluftsmuseum kallar de det för men för mig var det förväntan om nostalgi. Inte om att uppleva hur det var förr, de gamla husen ska ju illustrera hur det var i bygden för typ hundra år sedan, utan om att uppleva min egen barndom igen.

Jag minns det som ett litet skansen med djur och små hus där det satt människor och täljde träskor eller vävde eller bakade kringlor. Det bästa var att de hade godis i strutar, precis som på min pappas tid, och superbäst var det kanderade sockret på snöre som mamma och pappa köpte åt mig.

Nu är det minnet grusat. Visst fanns det getter (som man fick klappa) och kaniner (som man inte fick klappa) men allt hantverk var borta, istället fanns det små affärer där man kunde köpa hantverk eller krimskrams eller samma inredningsprylar från SIA som man kan hitta i Farsta Centrum. Det kanderade sockret var nog uppätet.

När det var dags för lunch fanns det piroger från bageriet eller tjusiga restaurangen med vita dukar. Vi kände oss lite halvschaviga L och jag och så hade vi ju två vildungar med oss så vi tänkte att kanske caféet skulle passa oss bättre. Men hallå. Ska inte ett café i en hembygdsgård servera lite genuin mat? Prefab våfflor, prefab köttbullar med prefab potatismos. Räksmörgås fanns inte, rostbiffsmörgås fanns inte, av de smörgåsar som fanns var hälften från igår, lasagne fanns inte och bakad potatis inte heller. Ta bort det från menyn då! 

Men prefabpaj med några salladsblad, kranvatten och en kaffe kunde man få för sjuttio spänn. Barnets festis på tetra kostade femton. Nästa gång tar vi tjusiga stället där maten kostade typ femton kronor extra men antagligen var tusen gånger bättre. Snålhet straffar sig. Eller så var mina förväntningar helt orimliga.

Men kringlor fick vi med oss från bageriet i alla fall. Har man varit i kringelstaden ska man handla kringlor, hoppas de är hembakta annars måste jag åka tillbaka med en liten bomb.

Juno


Nu är jag äntligen en neandertalare

Jag läste i tidningen metro för ett tag sedan om dagens fråga som då var: Vem är dagens neandertalare? Och en tjej svarar att "de som inte är med i facebook". Det är snart ett år sedan jag klagade över att jag inte begrep mig på Facebook. Sedan dess har jag aldrig gjort en enda aktiv handling på den siten, bara klickat okej om någon lagt dit mig som kompis.

NU har jag äntligen tagit mig samman och inaktiverat mitt konto där. Så nu har jag inga vänner mer. På facebook, jag hoppas världen fortfarande består av riktiga kontakter utanför cyberspace. Om det nu är någon som är intresserad av att vara vän med en stolt, nybliven neandertalare.

Juno

Elva timmar över deadline

Det kommer ta tid detta. Tålamod och evig väntan. Men det finns att göra, så egentligen gör det väl inte så mycket. Fast det är liksom trist att vänta. Väntan i sig skapar en sorts frustation. Både hos mig och min kära mamma som ringer en gång om dagen och undrar om det inte ska hända något snart?!

Nej men mamma, jag vet inte. Du får ta med min kära pappa och komma hit och vänta tillsammans med oss, maken har precis kommit hem med superbilliga plantor = jättemånga plantor, så vi kan behöva lite hjälp att trycka ner dem i jorden.

Andra saker man kan syssla med i väntan på magknip: sy nya gardiner, sy om gamla babylakan, städa, möblera om, måla sovrummet, baka, titta på fotboll, och tvätta till förbannelse. Och jobba, men det får faktiskt vänta tills imorgon. För jag lär väl gå här och vänta då med.

Juno


Elva timmar till deadline

Idag är det dagen D. Men jag är skeptisk. Grodan där inne har nu elva timmar på sig till deadline. Jag hinner i lugn och ro se Holland spöa Ryssland först...

Juno


Jaha ja...

En sorglig insats i dagens match. När vi tittar på andra matcher brukar vi säga att det är bara att heja på det lag som spelar rolig fotboll. Idag var det Ryssland som spelade rolig fotboll. Det gjorde inte att vi hejade på dem men på något vis är det bara att gratulera. De spelade bra, vi spelade mindre bra.

Det blir Holland mot Ryssland i kvarten. Vi hade blivit uklassade där och då blir skillnaden inte så stor, åka ut idag eller på lördag. Liksom. När det var två minuter kvar av matchen sade en av kommentatorerna att "Nu får vi hoppas på en tio, tolv minuters förlängning". Men nä, lägg av. Det hade inte hjälpt, det hade bara förlängt pinan och gett Ryssland ännu fler målchanser, för som det såg ut på slutet kunde det lika gärna ha blivit fem - noll som två - noll.

Bara stäng av teven för ikväll och inse att det är över. På lördag kan vi heja på dem som spelar roligast fotboll igen.

Juno


Med magen i hålet mår jag bättre än på länge

Idag har jag legat på mage i femtio minuter. Det var väl åtminstonde ett halvår sedan jag senast låg på mage utan att tycka det var obekvämt. Idag var det dessutom helt ljuvligt! Av en helt outgrundlig anledning fick jag ett besök på  Axelsons SPA i Gallerian av min söta kollega A. Så jag passar med tre dagar till godo på att åka dit Stockholms enda gravidmassagebänk står.

Ett stort hål för magen och två lite mindre hål för brösten. Man kunde tro att det skulle bli stans asgarv med två slappstrutar som hänger ner i varsitt hål och en fotboll i det stora hålet, men det var så fint ordnat att man ligger på värmefilt och handduk och det är stöd under magen. Så istället för garv blev det bara helt fantastiskt.

I mitt paket ingick en helkroppsmassage men jag kunde bara konstatera att massösen fick göra hur hon ville så länge jag fick ligga kvar med magen i hålet. Det går nästan inte att beskriva, hade det inte gjort så ont när hon tryckte på alla skuldknölar skulle jag somnat på fläcken.

Så, till alla gravida kvinnor - investera i ett besök, det är värt varenda krona. Eller till alla män - ge er gravida kvinna ett besök, det är värt varenda krona (för hennes sura och lynniga humör höjs garanterat flera snäpp). Och till min söta A - tusen och miljoner tack! - så fort det är din tur att vagga fram ska du få igen varenda krona!

Juno

nu gäller det

ikväll ska vi spela jättebra och vinna över ryssland.joar


Lyxfällanpoäng samlas

Snart ska jag vara mammaledig. Då kommer jag inte ha så mycket pengar att spendera. Så nu leker jag lite lyxfällan (utan att sälja allt vårt bohag) och letar efter kostnader som vi kan dra ner på.

För en gångs skull läser jag till exempel på räkningen, annars brukar jag bara betala eländet. Härom dagen föll mina ögon på telefonräkningen. Vi som de flesta betalar en fast månadsavgift och en löpande samtalskostnad. Här hemma utgör samtalskostnaden trettiosju procent av räkningen, och visst känns det lite onödigt att betala en hög fast avgift när man inte ringer så mycket. Men okej, det går att leva med. Och slutsumman är inte gigantisk på något vis heller. Ändå kanske man ska leta alternativ telefoni tänker jag.

Uppe i urskogen har vi också en telefon. Med ett inkopplat abonnemang. Nu är vi inte jätteofta där och ringer inte så mycket så räkningen borde ju inte utgöra något större hot för ekonomin. Men. Under senaste perioden har vi ringt för den urlarviga summan av två kronor och sexton öre, och för detta får vi en räkning på hundra spänn. En fast avgift på nittiofem kronor alltså. Mer än tusen kronor per år. Det känns plötsligt som en rätt onödig utgift. Abonnemang uppsagt med omedelbar verkan. Ta bort kanske, vi ska leta alternativ telefoni. Tips?

Juno

Familjens möte med årets första fästing

Maken visade upp en röd svullen fläck och undrade, är detta ett myggbett? Nä, det är en fästing svarade jag och tog bort det lilla odjuret med en pincett. Den hade inte hunnit käka så mycket och var liten, grå och äcklig som små fästingar brukar vara. Den dog ett ögonblick senare drunkningsdöden i handfatet.

Maken som är uppvuxen norr om fästingstråket tyckte minsann att det var lite spännande att få sin första fästing och han förundrades över att den var så liten. Personligen var jag bara glad att den var så liten, minnen från alla år med katter som har fästingar stora som blåbär i pälsen får mig fortfarande att rysa av obehag.

Sonen blev mycket plötsligt och mycket oväntat pacifist:

- Har pappa träffat en fästing som ni spolade ner i handfatet? Men då dör den ju!!!

Ja, just det.

Juno

nu kan min arm flyga

jag har haft gips i fyra veckor. nu är det borta. två spikar som bott i min arm är också borta. fast den ena spiken hade krupit in och gömt sej inne i armen. dumma den. då var jag tvungen att ta en spruta för att det inte skulle göra ont att leta efter den. sen fick doktorn skära lite med en kniv och gräva efter spiken med en tång. då kom det jättemycket blod och det såg läskigt ut så jag blev rädd.

pappa fick blod på sin kavaj, jag skrek så högt jag kunde och mamma var blöt i ansiktet. men sen tog det slut och vi kunde åka och äta hamburgare. jag behöver inte åka till dagis idag, och sen när jag har sovit ska vi äta glass, för det får man när man inte har spikar i armen längre.

tiger får ha sitt gips till imorgon. då ska jag skära bort hans spikar ur armen och sen ska han få glass han med. om han är duktig ska jag berätta det för lotta, för det var hon som hade lämnat honom på min trappa när han hade hoppat studsmatta och brutit armen, precis som jag!joar

Om sex dagar...

...har grodan lovat att titta ut. Plötsligt inser den blivande tvåbarnspappan och den blivande tvåbarnsmamman att det sex dagar inte är jättelång tid. Alltså har tusen kartonger med små lakan och små täcken och små kuddar och små filtar och små bodys och små tröjor och lite större tröjor och lite...you name it, I've got it...plockats ner från vinden.

Så nu är det traditionell familjeanda som råder. Pappan gör allt det tunga, skyfflar jordlass efter jordlass för att få till en gräsmatta innan sommaren är slut. Mamman tvättar maskin efter maskin med små lakan och små täcken och -ja, ni fattar. Samtidigt drabbades mamman av någon underlig "mitt stackars stora barn kommer dö uttråkningsdöden när bebisen kommer" och därav har hon tvingat iväg pappan till Bauhaus för att handla gungställningar och rutschkanor till han som snart ska fylla fyra.

Detta lilla projekt avslutade den i övrigt erbamliga kvällen efter Svensk (ack så orättvis) förlust och Rysk seger igår. Tusen små skruvar och muttrar och två trötta svärandes personer runt tolvslaget. Man ser vad en förekommen förlossning kan ställa till med. Nu får grodungen komma ut så vi kan leva ett normalt liv igen.

Eller?

Juno

Matt och pank efter ett besök i Kungens Kurva

Sista chansen, tänkte mamman och for till IKEA. Redan på parkeringen blev hon matt, folk krigar för att få en parkering så nära som möjligt. En Volvo körde om mammans lilla Ford med en otålig gest mitt på övergångsstället. En Mercedes skyndade sig att komma från vänster och tränga sig in i en familjeparkering (nej, de hade inte heller några ungar i bilen). Mamman tar sats innan hon kliver in i det enorma varuhuset.

Några mindre kartonger att sortera ner bebiskläder i och lite tvättlappar var det som stod på listan. Det går fort. Men tänk, att mamman kan inte röra sig fort. I sin nya fart som heter snigelfart hinner hon ju olyckligt nog se allting hon passerar. Lite av ditten är nog bra och en av datten ska hon såklart ha. Dyrt att släppa iväg en gravid kvinna på IKEA. Det är en bra ursäkt för att skicka pappan nästa gång.

Efter denna lilla utflykt har mamman dessutom gjort av med alla sina krafter så istället för att åka hem och jobba lite åkte hon hem och sov. Godmorgon, nu orkar jag en stund till!

Juno

jag vill inte träffa en fästing

jag ska ta sprutor idag. två stycken. varför? jag vill inte ta spruta!

mamma säger att den ena är för att jag ska kunna åka och vara i thailandbaciller i tjugo år utan att ta en spruta. jag vill inte ta den sprutan. för mamma säger att vi inte ska åka till thailand på jättelänge nu.

den andra sprutan är för jag inte ska bli sjuk om en fästing som är sjuk suger blod från mig. jag vill inte ta den sprutan. för mamma säger att det har varit så varmt att det inte finns många fästingar nu. och om jag inte träffar en fästing behöver jag inte ta en spruta. väl.

men när man ska ta spruta får man sovmorgon och jag får titta på dora och äta frukost hemma. jag tar väl spruta då.

joar

En utmaning

Han som är tre komma elva år konstaterar när bilen rullar mot dagis på morgonen:

- Titta mamma, vilken stor utmaning det ligger utanför vår tomt!
- Ja men det kan man verkligen säga...nu vet vi vad vi ska göra i helgen i alla fall...Juno

Dagens morr

Jag är ganska duktig på att sopsortera och vår soptunna brukar knappt ens vara halvfull när det är dags för tömning. Men just den här perioden har vi klämt in ett litet kalas för sonens dagiskompisar. Eftersom jag är en trött mamma så körde jag med engångstallrikar och plastglas - och jag bara orkade inte stå och sopsortera efter kalaset, utan prioriterade att det skulle vara smidigt. Och bara för att vi för en gångs skull har en nästintill full soptunna så glömde jag ställa ut den i morse när sopbilen kom. Somliga straffar Gud på en gång.

Juno


Vilse i pannkakan

Det finns en tröst i allt. I det här fallet heter den skadeglädje. Över att inte vara värst - eller sämst om man så vill.

Härom dagen skulle jag till Plantagen men åkte vilse såklart. Telia på andra sidan vägen ville jag ju inte till och hur i hela fridens namn hamnade jag i Sköndal nu då? Men okej, de har fina blommor på blomsteraffären i Skogås med, dit hittar jag.

När vi körde av mot Skogås från 73:an sade han som snart ska fylla fyra:
- Mamma, nu är vi nästan hemma, hittar du nu?

Min mammakompis nöjde sig med ett:
- Tyst munnen så får du socker...

Hon är en klok kvinna hon.

Igår tog jag visst lite fel på vilken väg som går till Älvsjö så jag tog vänster i en korsning och for mot Huddinge istället. Ja ja, lite turistande är bara trevligt. Men jag grälade lite på brevduvan jag fått av Lotta och tycker nog att den får skärpa till sig om den ska ha anställning i min bil.

I alla fall. Joars kompis Elliot fick följa med hem från dagis igår. Han bor i samma område som vi, bara ett par gator bort. När Elliot skulle åka hem ringde hans mamma och frågade efter vägen. För hon var visst lite vilse. Sade jag att skadeglädje är den enda sanna glädjen? Det finns en person på denna planeten som har sämre lokalsinne än jag. Det trodde man inte va?

Juno

Någon som är sugen på kaffe?

Det bästa med att jobba hemifrån är att jag kan lulla runt i mysbyxor, köra igång en tvättmaskin, gå och vräka i mig chips, och göra gott kaffe i espressobryggaren.

Det sämsta med att jobba hemifrån är att det är så förbannat tråkigt att dricka kaffe ensam.

Juno

Heja Sverige!

Det är fotbolls-EM. Ingen kan väl ha undgått det? Det är större med EM än OS i år. För mig i alla fall. Jag vet inte om det beror på mina kluvna känslor för att OS går av stapeln i Kina. Eller om det är så att det inte känns som vi lika många OS-hopp i år som för fyra år sedan. Eller om det helt enkelt är så att fotboll blivit roligare med åren.

Men roligt är det. Jag har tittat lite på alla matcher. Och om tio minuter är äntligen dags för Svensk avspark. Det var åtta år sedan Sverige slog Grekland var det någon som sade, jag tror vi vänder detta ikväll. Jag är optimistisk. Nu är det dags att logga av, matchen går inte av stapeln på vår lilla 43" - den går på grannens storbildsteve såklart.

Juno

Jag kanske svälter ihjäl nu

För att undvika fötter som påminner om kossajuver säger min barnmorska att jag ska undvika att äta salt och socker.

Okej.
Nej inte okej.

För  vad ska jag då leva av?!

Juno

Det kliar på näsan när man står i båset

Jag kollar in fotbolls-EM. När det har hänt något spännande på plan visas alltid lite personer i båset. Oftast dyker de här herrarna, för i herrfotbolls-EM är båsen fyllda med herrar, upp efter en fin målchans som inte blev någon nätträff. Och då ser man hur de ropar, hoppar lite, höjer armarna eller gör någon annan känsloyttring. Och sen, det slår aldrig fel, måste deras händer ta vägen via någonting innan de kan sänkas igen. De två vanligaste mellanlandningarna är en dragning med fingrarna genom håret, eller en dragning med fingrarna över näsan.

Vad betyder den här rörelsen? Jag tänker att ibland när man sitter på bussen och precis ska trycka på STOP-knappen hinner någon före och man sitter där med fingret i luften. Då, av någon anledning kan man inte heller bara sänka handen i knät utan näst intill alla tar omvägen via håret eller näsan eller någon annan kroppsdel. Precis som om det är genant att ha gjort något utan att nå riktigt fram. Precis som att någon skulle bry sig om att man sträckte fram fingret mot knappen utan att trycka på den.

Precis som att det är genant att tro och hoppas att det skulle bli mål men inte blev det. I en fotbollsmatch. Varför gör vi människor så här? Jag är verkligen nyfiken på någon begåvad teori.

Juno


Många bäckar små...

...får kassorna på Willys att klirra så...

En mamma och en dotter står framför mig i kassan på Willys. De handlar ganska mycket och mamman betalar med kreditkort. När hon är nästan färdig med packningen av sina varor inser hon att det behövs en kasse till. En plastkasse för en krona och femtio öre. Som hon inte har i kontantanter.

Eftersom kassörskan redan har börjat slå in mina varor så måste mamman före snällt vänta på att jag ska bli klar och sedan, hör och häpna, drar kassörskan hennes kreditkort en gång till! En och femtio till Willys. Herre jösses, hade jag fattat lite tidigare hade jag väl kunnat bjussa på en kasse...

Juno

Nationaldagen - en förlustaffär

Imorgon är det 6 juni. Sveriges nationaldag. År 2005 gjorde man om den här bortglömda dagen till helgdag, men frågan är varför?

Det är så motstridigt att det pratas om rasism och integrering samtidigt som det plötsligt ska firas att vi är svenskar. När jag tog studenten år 1990 fick vi inte sjunga svenska nationalsången på avslutningen eftersom någon av de personer som var av annan nationalitet kunde känna sig kränkt av vår sång.

Jag har aldrig varit med om att någon i min närhet har firat svenska flaggans dag genom åren. Det var nästan så jag hade bättre koll på den Norska nationaldagen och Irländska S:t Patrick's day. Det svenskaste vi firade när jag var ung var midsommar med sill och blomkransar och den årliga kräftskivan i augusti.

Så vadan denna svenskfirande hysteri plötsligt? Jag tror det är en kupp mellan regering och svenskt näringsliv. Eftersom annandag pingst alltid inföll på en måndag förlorar vi arbetande svenskar 15 lediga dagar på 50 år, då nationaldagen infaller på en lördag eller söndag. Jag har inte förmågan att räkna ut vad staten sparar in på det men det lär väl vara en ansenlig summa. Och för handeln är det ytterligare en dag att kommersialisera, nu ska det handlas skumpa och tårta och kanske en bit fläskfilé att lägga på grillen med jordgubbar efter. Glöm för all del inte att pryda hela huset med svenska flaggor!

Så, var glada över att vara lediga imorgon. Det är en extra ledig dag. Njut extra mycket när ni tänker på att det dröjer tre år tills ni får en extra ledig dag den 6 juni igen.

Juno

PS. Glöm inte bort att bojkotta firandet i stan, 50 000 ballonger ska släppas ut i naturen och hur fint det än är när de lyfter så är det trots allt 50 000 spruckna ballonger som efter att ha nått en höjd på 10 000 meter ramlar ner som skräp igen. Sex månader till tre års nedbrytningstid, när miljödebatten är som hetast. Otroligt.

Rund under fötterna

Det går inte att beskriva hur läskig den här värmeböljan är. Mina fötter har svällt upp till något som påminner om ett par uppblåsta latexhandskar, fast med kortare tår. Skor är inte att tänka på. Allt jag vill är att sitta med fötterna i en hink med isvatten, tänk den som ändå var en flaska dyr champagne...

Förra gången jag vaggade runt med varma fötter vaknade min man en morgon och ropade förvånat:

- Älskling, varför i hela fridens namn ligger det en påse ärtor i sängen?!

En ganska berättiga fråga. Jag hade i panik gått upp på natten och letat efter något som kunde svalka. Frysta ärtor fungerade fint. Fast nu har jag förfinat metoden. En vetekudde i kylen hela dagen svalkar skönt på natten. Och så står sängen intryckt en decimeter från väggen så jag kan lägga upp fötterna i det öppna fönstret om det börjar ryka om dem.

Men jag längtar efter lite svalare dagar.

Juno

knepigt att köpa cykelställ

Om man söker på "cykelställ" på blocket utan att välja kategori så får man upp tre sidor med husbilar. Ska vi tolka det som att alla husbilar säljs med tillhörande cykelställ?

Juno


visste ni att gips flyter?

först stoppar man gipset i en plastpåse. sen kan man bada i faster k och farbror g:s pool. min farbror brukar bada med mig. mamma och pappa säger att det är för kallt fast det är tjugosex grader i vattnet. vilka tråkmånsar.joar