Det där med GI

Det är väldigt modernt att äta GI-riktigt nu för tiden och efter semestern bestämde vi oss för att hänga på tåget. Det lilla tåget i alla fall, det som mest innebär att man tänker sig lite för och försöker att inte dra i sig allt för mycket pasta, potatis och ris.
Så idag när det var dags för lunch ratade jag pastan med mozarella, spenat och körsbärstomater till förmån för en låda som det stod GI med stora bokstäver på. Perfekt alltså. Förutom att jag var tvungen att dra i mig en korv med bröd på vägen hem för att överhuvudtaget överleva hungern. Svårt att vara duktig.
Juno

Ska vi eller ska vi inte?

Köpa julklappar till varandra? Den frågan dyker upp varje år. Att barnen ska ha julklappar är ju helt självklart. Att barnens mor- och farföräldrar får paket av sina barnbarn är ju helt normalt, foton går ju alltid hem. Men sen är det där med oss vuxna. Är det lite trevligt att ge varandra något paket eller är det totalt onödigt att pengar byter ägare och eventuellt inte ens är uppskattade i sin nya form?

Våra gäster idag hade lite olika varianter med sina föräldrar/svärföräldrar. Deras ena variant som ju känns lite lagom är att alla köper en julklapp så får alla varsin men inte en av var och en. Deras andra variant är att det redan ligger en lista på VeroModa, redo att bara betalas och slås in. Enkelt förstås och man vet att det man ger är uppskattat men kanske inte helt roligt.

Vi har i många år försökt oss på att "i år så ger vi INGA julklappar" men min mamma har aldrig lyckats hålla det och eftersom jag varje år misstänker att hon inte kommer att kunna hålla sig så köper jag julklappar också, för säkerhets skull. Jag vill ju inte vara den enda som inte har köpt en julklapp till de andra. Och så är det kört och allt är överstyr. Så det är väl lika bra att ge julklappar då, och säga vad vi önskar oss på en gång så vi i alla fall får något vi kan ha behållning av. Undrar om maken vill ha Take That:s nya skiva?

Juno

Take That

När pojkbandet Take That blev populära nittonhundranittio så var jag inte en av deras lyssnare och när Robbie Williams bröt sig ur och blev stor soloartist visste jag inte vem han var. Men nu så, tjugo år senare är jag redo för lite förvuxet pojkband. Det sägs vara nyttigt att förvåna sig själv ibland.Juno

Årets julklapp

Årets julklapp lär vara en espressomaskin. Fast teknikhandeln vill gärna få det till surfplattan är årets julklapp. Maken är helt inne på att den kaffemaskin han själv fick när han fyllde fyrtio är redo att bytas ut. Är det typiskt manligt att tråna efter en hetare och dyrare kaffebryggare? Personligen tror det beror på att jag får finare crema på mina espressos...och jag funderar på om jag verkligen ska köpa honom en ny i julkapp bara för det?

Plötsligt en dag kommer jag hem från jobbet och hittar något jag inte känner igen inklämd i ett hörn i köket. Jämfört med det som stod i det samma hörn på morgonen samma dag så är detta väsentligt mycket större, blankare och det har många fler knappar. Det är med största säkerhet enklare att göra snygga kaffe med crema i den här maskinen och den är med all säkerhet rejält mycket dyrare än den som just blivit ratad.Efter ett par provkaffe kan konstateras att maskinskrället får finare crema än jag, varje gång dessutom. Verkligt irriterande mem väldigt gott så jag står ut. Eventuellt ska jag inte klaga över att slippa den här kostnaden från min julklappsbudget heller, men nu har jag ett annat problem. Vad ska jag nu ge maken i julkapp? En iPad låter inte så vansinnigt mycket billigare.

Juno


Nä, strunt i det

Godmorgon. Det snöar ute. Kallt är det också. Plötsligt tycker jag synd om barnen som ska vara ute och leka. Men barnen och min kollega A tycker att snö är det bästa som finns så de kanske inte lider så värst. Jag borde kanske gå ut och skotta lite? Nä. Skotta är det ingen idé att göra nu, det syns nog inte ens att jag har gjort när jag tittar ut nästa gång. Istället bättrar jag på brasan i kaminen, funderar på te, hostar tills jag nästan kräks, struntar i te, går och lägger mig igen. Godnatt.

Juno

Hur man får råd att köpa fina underkläder

En kväll däckade frun i huset innan maskinen med vittvätt var färdig vilket föranledde till att hennes make åtog sig att hänga kläderna. Tack snälla. Morgonen efter säger han:

Karlen i huset: Du måste boka in en halv dag ledighet snart
Frun i huset: Jaha?
Karlen i huset: Vi ska gå och shoppa
Frun i huset: Oh?
Karlen i huset: Jag hängde fan upp hundra tanttrosor igår
Frun i huset: Oh

=)

Juno

Delfinariet

För att bli delfintränare ska man gå djurskötarlinjen på gymnasiet. Så det är kört. Men jag blev plötsligt väldigt sugen på att byta jobb med tjejerna här.

  Juno


Tiger World

Kolmården idag. Lite affärsplan, lite personlighetsprofiler (jag blev en elefant), lite skoj. Skojet för min del blev ett besök i Tiger World. Om man går genom en jättemörk och läskig, men som väl är ganska kort, gång under jorden kommer man upp i en gammal buss. Med galler. Som djurvårdarna matar tigrarna med köttbitar genom.

De sibiriska tigrarna kan bli trehundra kilo stora, i den här parken väger de bara tvåhundrakilo. Småttingar alltså. Fast allting är ju relativt. Fina som fan är de i alla fall.Juno

Tre badankor och en badkruka

Smarta läsare listar ut vem det är som inte säger kvack...Fortsättning följer...men nu kan L sluta vänta ;-)

Juno

Vad har du gjort idag?

Vad har du gjort idag? Så frågar mamman sin tvååring på väg hem från dagis.

Mamman: Vad har du gjort idag?
Dottern: Jag har ätit sylt!

Vad har du gjort idag? Så frågar mamman sin sexåring när han kommit in från fotbollsfältet.

Mamman: Vad har du gjort idag?
Sonen: Jag har ätit pannkaka. Och glass!

Okej. Barn kanske tänker med magen, annars kanske de hade lekt lite eller så? Ur det här perspektivet har jag ätit gårdagens matlåda med spagetti och köttfärssås. Inte jobbat. Om jag tänker på mina dagar med magen kanske jag blir glad, eller så får jag ångest. Vad har du gjort idag?

Juno


Min sovmorgon

Jag bestämde mig igår för att jag förtjänade en timmes sovmorgon idag. Så istället för att ställa klockan på tio över fem ställde jag den på tjugo över sex. Trött och ont i halsen och alldeles för sent kom jag så i säng igår kväll och mös över tanken på att sova ut.

Yeah right. Förra natten skyllde jag på barnen, de kom ju så tidigt och de drog de som har hår i håret och så vidare. Idag vet jag inte vad jag ska skylla på. Det var barnfritt i sängen och ändå vaknar jag kvart i fem och kan inte somna om. Crap.

Så idag när väckarklockan ringde hade inte köerna ens börjat på Essingeleden och första koppen te var redan avklarad. Lite otacksamt av mig faktiskt.

Juno


Jamen tack då

Om en dag är det planerat ett barnfritt dygn med svit, hemlagade fudge, alldeles för mycket mat och vin. Om tre dagar är det planerat en veckas semester, hela familjen till tjugotre grader plus, strand, bamseklubb och bad för dem som törs. Men jag vet inte. Barnvakterna är sjuka, lilltjejen har jättehosta, pappan jobbar övertid och mamman har asasasont i halsen. Lagen om alltings jävlighet gör sig återigen gällande.

Juno

Jet lag

Nu är det vintertid igen och liksom förra året så är hela jag helt förvirrad inför detta begrepp. När jag väl i min hjärna förstått vad klockan är så ska kroppen hänga med också. Hela familjen går runt som i ett vakum och det känns som jet lag.

Lite underligt hur en timme kan göra så mycket faktiskt. Lagom till vi ställt om oss så åker vi på semester och då ska vi ställa tillbaka klockan igen, så som den var i fredags. Kanske inte värt att resa iväg ändå. Känner mig väldigt gammal faktiskt.

Dessutom undrar jag vad vi ska med en extra timme på morgon att göra? Om man kliver upp vid fem så är det kolsvart oavsett om det är sommar - eller vintertid i november. Surkart. Gnälltant.

Juno