Nio dagars dötid

Om sex dagar åker mamman för att rodda runt ett möte i London. Det kommer att bli nio intensiva dagar, frukost vid fem och läggdags vid elva tolv på kvällen. Men likväl planeras det för att packa ner en eller två böcker och sonens Nintendospel med Super Mario på. Fast för att ta med det måste naturligtvis sonen frågas vid om det är okej först.

Mamman: Joar, kommer du ihåg att jag ska åka iväg och jobba snart?
Sonen: Ja, och du ska vara borta i nio veckor!
Mamman: Njae, inte riktigt så länge. Men nio dagar och det är ju också ganska länge
Sonen: Okej
Mamman: Jag vill fråga dig om jag får ta med mig Nintendot när jag åker och jobbar? Om du kan låna ut det till mig, fast det är så lång tid?
Sonen: Jaa mamma, för annars har ju du ingenting att göra när du är i London!

Nej precis. Vilken snäll kille mamman har.

Juno

Imponerad

伊藤 節. Så stod det i ett mail som jag fick. Om jag vill vara artig och svara med namn så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Men google translate överraskar.Det är ju nästan rätt. Ito Setsuko. En bokstav fel på google translate och jag är faktiskt imponerad.

Juno

Kaxobert

Sonen och hans kompis spelar LEGO StarWars. De har kört relativt mycket ihop men eftersom detta är sonens spel som han också kört tillsammans med sin pappa och några äldre kusiner så har han ett litet försprång på tips och knep i spelet.

Efter en stund hör jag genom sorlet sonens röst:

- Okej häng med nu Nisse! Se och lär....

Juno

Solen skiner

Det ska bli regn idag. Det gör ingenting. Jag är glad ändå. Jag är glad för att min lilla tjej lever (jag drömde så hemskt härom natten). Jag är glad för att mina två stora barn (ett bonusbarn den här helgen) tycker om varandra och leker jättefint. Det blommar i mina rabatter, och utanför mina rabatter också förvisso, stora fina gula maskrosor. Det gör ingenting heller. Inte idag. Inte idag när jag är ledig och panikfri.

   

Juno


min förvirrade mamma

pappa hämtade mej från dagis idag. erica och joar också. sen skulle han laga mat åt oss. men då hade inte mamma kommit hem än. hej hej var är du mamma?

oj. mamma hade glömt att åka hem från jobbet. hon är kanske förvirrad säjer pappa. jag tycker det är jättebra när mamma är förvirrad! allt blir så gott då...äpple som jag doppar i b-a-r-b-e-q-u-e är det gottaste.

elsa

det här är livet!

på morgonen var det fint väder. mamma, elsa och jag promenerade till dagis och det var redan sol och varmt! först körde mamma elsa, sen körde jag elsa, och efter det körde mamma elsa och mej och sen...så jag säjer bara: det här är livet!

joar

En ilsken liten unge

Pappan ska ringa ett samtal. Det lilla barnet anser att det är hennes telefon, hennes samtal och hennes rättighet att bara ta vad helst hon längtar efter. När pappan inte håller med ger ungen upp ett ilsket tjut och slår sin storebror som just råkar promenera in i rummet.
Det lilla barnet kommer helt klart behöva en lektion i hur världen fungerar.
Juno

Prinsessan är räddad

Den här besten lyckades jag besegra när jag räddade prinsessan Peach inatt. Nu känner jag mig stark. Och bara en anings besatt.
Juno

Heja Kaj!

Jag har med mig en femåring och en sexåring i bilen. Vi har varit i affären och köpt grunkor till kvällens pizzor, vi har köpt lördagsgodis och efter ganska många och men så har vi även köpt en tidning "ROBOT". Denna tidning som handlar om Star Wars robotar, Pokémon figurer, och något annat för en mamma obegripligt, kostade femtio spänn. Det är ju ganska dyrt för en obegriplig tidning men överkomligt, dock ville barnen absolut ha samma tidning.

Så då kom snåljocke och satte sig på min axel. En hundring för två olika tidningar kunde jag förstå, men en hundring för samma tidning kändes lite fånigt tyckte jag. Kompromissen blev då att ja, vi köper en ROBOT tidning men ni får dela på den. Läsa tillsammans. Samsas.

Hur i hela fridens namn tänkte jag nu? Hur jävla dumsnål får man bli? Efter ungefär tre minuter i bilen på vägen hem igen skriker och grälar barnen där bak "Men jag ville ju bara titta på den här sidan först..." och "Det är faktiskt inte bara din tidning" eller helt enkelt "Uuuääääh". Gud, vad har jag gjort. Varför var jag så snål? Somliga straffar Gud på en gång.

Jag tänker inte ens försöka att lösa den här konflikten, utan kör min egen metod som innebär att höja ljudet på bilstereon. Gamla hits från Trackslistan dränker ungarnas tjut och när jag efter att ha sjungit med i Foreigners "I want to know what love is" har barnen själva löst sitt problem och det är tyst och skönt i bilen.

Det fungerade. Att bara ignorera dem fungerade. Nu har jag hittat knepet. Trackslistan löser alla mina problem. Tack Kaj!

Juno

PS. När vi kom innanför dörren hemma var det ingen av barnen som ville läsa den fantastiska blaskan...

Prinsessan är fortfarande fången

Apstressad hela dagen. Kommer till slut upp till landet runt midnatt. Trött. Tänker en tanke "Undrar om jag borde logga på datorn", inser sedan att nej, alla har förhoppningvis gått och lagt sig och vad exakt kan jag göra för nytta nu? Tänker en annan tanke "Undrar om jag helt enkelt ska gå och lägga mig". Detta var ju en ganska klok tanke men så satte sig maken med sin nya dator och lajjade lite.

Och då tänker jag tanke tre som jag sedan agerar på "Undrar om jag ska testa Joars nya Nintendo DS". Sagt och gjort, i med Super Mario och sen gick det ett par timmar. Hepp. Det var inte alls så skoj att vakna runt kvart över sju och inse att jag har sovit dryga fyra timmar, eftersom jag prioriterade lika kasst som jag spelade. Ingen sömn och ingen prinsessa lyckades jag rädda heller...

Juno


Ett intensivt minignäll - kommer här:

Om det inte är det ena så är det det andra. Det är ett faktum som inte går att ändra på. Frågar är bara vad dessa två orden ska fyllas med för värden? Sjuka föräldrar, kvalsterallergier, löss eller kräksjuka? Just nu har vi gått in det andra, det vill säga kräksjuka. Jihoo. Jag orkar inte ens låta sarkastisk. Jag är så jävla trött. När fan ska det ta slut?

Juno


Stresshantering

Så här är det idag. Som min kollega E så fint beskrev det:

Hantera alla stressiga situationer som en hund. Om du inte kan äta det, dricka det eller leka med det
- bara pissa på det och gå din väg.
Juno

Länna eller Lännersta

Härom kvällen åkte jag taxi hem från jobbet. Chaffisen tog lite fel på adress och var på väg ut mot Lännersta istället för Länna. Kanske till det här lilla huset som är till salu i södra Lännersta? Som jag nog har råd med vilken dag som helst...fast det vet jag inte för mäklaren hade inte satt ut något pris. Säkert inte så dyrt alls.

Fyrahundrafemtio kvadratmeter hus fördelat på tio rum. Självklart med kakelugnar och spisar och allt renoverat, vitt och fräscht och lanttrendigt. Mer än sextusen kvadratmeter tomt mot vattnet såklart, med egen brygga och lusthus.Bilden från Schneider & Co och här är
fler bilder på mitt önskehus...

Juno


Här kommer Elsa

Hon som snart ska fylla två har precis upptäckt "jaget". Så nu när man pekar henne på bröstet och frågar "Vem är det?" har hon slutat svara "Den." Nu går hon runt i huset och ropar "H-är h-ommer Elsa! H-är h-ommer Elsa!". Och jag tänker vad härligt det måste vara att inse att jag är Elsa, jag är jag och här kommer jag! Tjoho!

Juno

Anden i flaskan

Jag satte mig precis vid min dator efter att ha kastat i mig en tallrik fil och kastat barnen i säng. Och jag tänker att om det skulle dyka upp en ande just nu, då skulle jag önska mig mer tid. Fast egentligen är det en konstig önskan. För just nu är jobb den trånga sektorn, så varför inte önska att jag var klar med det mesta av mina arbetsuppgifter istället för att önska mer tid till att genomföra dem?

Juno


Det säkra före det osäkra

Om man inte är säker, på att man har en lus eller levande lusägg i sitt hår, ska man inte använda lusmedel för det kan hända att lössen blir resistenta. Okej jag fattar, men jag får fan spel på tanken av att agera lushyreshus. Så jag beslutade mig för att något av det som mest såg ut som hårbottenskräp i största allmänhet faktiskt var ett lusägg. Och så klabbade jag in lusmedel i skallen och gick och lade mig.

Och vad vet jag. Kanske var det faktiskt på riktigt, eller så är den psykologiska påverkan otroligt stark, men jag tycker nog att det kliar lite mindre idag. Nu kan jag inte göra min egen Campari....

Juno

En flaska Campari

För några dagar sedan fick vi reda på att sonen är allergisk mot kvalster. Små spindlar som lever i sängarna. Som lever på döda hudceller. Och egentligen är pojken inte allergisk mot själva kvalstret utan mot kvalsterbajset. Uä. Visst, de finns i alla sängar i alla hem men oavsett. Jag läser om kvalster på nätet och tittar på bilder av dem och det kliar på hela kroppen. Klia klia. Så helgen gick åt att sanera hemmet. Dammsuga, byta lakan, vädra, städa. Paniken lurar runt hörnet men jag håller mig lugn.I går fick vi höra att några barn fått löss efter ponnyridningen på Valborg. Små insekter med sex ben som inte kan flyga. Som lever på blod. Och lägger ägg i hårbotten på folk. På min son! Jag är på väg till jobbet men vänder direkt och åker till apoteket och handlar halva lagret med lusmedel. Det kliar frenetiskt i hela huvudet på mig. Klösa klösa.På väg till dagis lusläser (!) jag instruktionen för lusmedlet och där står "Drabbas inte av panik". Försent, paniken är ett faktum. Vi kammar och kammar, sonen, dottern, mamman. Och hittar summa summarum en lus. Joars lus. Han är sanerad och alla lakan bytta, huset städat, vädrat...men med bilden av att någon av oss skulle kunna bli ett hem för hundratals kryllande löss på näthinnan är det svårt att hålla sig lugn.

Trots det. Mitt i allt elände funderar jag på hur många löss jag måste hitta, förgöra och pressa blodet ur för att kunna framställa en flaska Campari. Sicko.

Juno

Syskonkärlek

Sonen leker med sin kompis och lillasyrran hänger efter. Glatt, högt och i falsett sjunger hon på signaturmelodin till StarWars.

Kompis: Hon sjunger verkligen inte så bra!
Storebrorsan: Det tycker nog jag, hon kan ju nästan hela
Lillasyrran: Da daaaa, datteli-daa-daaaa...

Lite senare räknar kompisen koncentrerat sina Pokémonkort. Lillasyrran hänger på "eeett, tvååå, treee, fyrafem, sjuuu, nioTIO".

Kompis: Kan du inte ta bort Elsa härifrån, hon stör mig när jag räknar och nu måste jag börja om!
Storebrorsan: Nej för det är precis som du störde mig när jag räknade

Mamman känner att den lilla flickan kommer ha ett bra beskydd när hon växer upp.

Juno