DuoJag i Tylösand 20 juli, 2013

Lite gammal ska jag erkänna att jag känner mig. Kanske för att jag aldrig har varit på en riktig after beach, kanske för att after beach har förändrats sedan jag var tjugo. Kanske för att jag faktiskt är dubbelt så gammal nu. Men när jag och barnen knölade in oss på Tylösands spelområde var det packat med packade människor och det var riggat för koncert. Big time, vad hade jag förväntat mig? Jag vet inte riktigt, något mindre tror jag.
 
3000 pers som väntar på att DuoJag ska komma ut på scen. Och istället för att hitta en bra plats längst fram letade jag desperat efter en lugn plats längst bak. Småbarnsmamma på after beach. Hjälp, hur tänkte jag nu?
 
Men vi hittade som tur var en perfekt plats där alla såg bra och där vi inte riskerade att barnen skulle bli nedhoppade eller klämda eller få en flip flop i huvudet eller ja... vad som helst.
 
Och det är ju häftigt det här. Att snälla grannen, Nils pappa, är den som står där framme och har alla dessa människors i sitt våld. Det är en riktig rockshow och vår granne är ju en rockstjärna ;-) !!!
 
Se här, de äger ju publiken!
 
Ja, kanske inte hela publiken då. Elsa somnade väl mot sin pappas axel någonstans vid tredje låten och sen sov hon sig igenom hela giget (hur det nu är möjligt, undrade vi och alla som stod nära oss).
Joar hänger på "må-bra" tecknet, armarna i luften. Japp vi mår bra!

Och självklart är vi med i fancluben, letade oss in backstage och fick vara med på äkta idolbild =)
Tack för en fantastisk eftermiddag Anders, Jonas, Simon och Gevva - vad coola och bra ni är!
 
/Grannfamiljen

Jul. 20, 2013

barnen ville gärna sova i överslafarna men det fanns inga trilla i golvet skydd så det blev mamman och pappan som tvingades upp i taket istället. där uppe var det 1) extremt varmt 2) lite väl högt upp för mammans smak 3) nästan omöjligt att klättra ner när man väl vaknat och 4) absolut omöjligt att somna om.

så fjompiga mamman sliter ner täcket som bara är en förklädd extratunn madrass, öppnar fönstret på vid gavel så sval luft strömmar in - och... här nere är det 1) knöligt under rumpan 2) stenhårt under axeln 3) kallt utan täcke och 4) absolut omöjligt att somna om.

blö.

juno

KAFFE!!!

Vissa dagar blir det så där knäppt att man glömmer dricka kaffe på morgonen för att man hetsade ut och sprang innan avresa till Halmstad (oh vad bra, då fick jag det sagt också). Och sen hittade vi inga kaffemuggar på lunchhaket så körde vidare istället.

I min enfald tror jag att vi snart kommer stanna och köpa kaffe. Det händer inte så jag sover en stund och när jag vaknar strax innan Gränna är jag rejält kaffesugen varpå jag föreslår att vi svänger av i Gränna. "Vad finns det i Gränna då?" undrar maken och på svaret kaffe och polkagrisar kontrar han med att stanna i A6 köpcentrum istället. Inte helt pittoreskt kanske men visst.

Svisch. Där passerade vi A6 och sedan passerade vi massor av mer ställen. Barn och fru i bilen blir griniga och rastlösa och tillslut säger jag med stränga rösten att jag ser en skylt med en gaffel och en kniv på och där finns det nog kaffe också.

Värnamo. Tycker du att vi ska svänga av till Värnamo?! Johan Adam. Tack. Och tillslut, efter att ha kört genom en öde liten håla precis när vi är på väg att vända dyker vårt café upp. Det tog ju bara drygt en timme och tio mil att få till kommunikationen...
Men sen! Det fanns kaffe, budapestbakelse, glass, wienerbröd, smoothies, en fint belägen uteplats intill Lagan och massor av sol. Så nu är allt förlåtet igen!Juno


Project runway

När man har ärvt för många fina kjolar kan det vara svårt att välja. Femåringen bestämde sig för att komponera sin egen klänning av de båda hon valde mellan. Ett eget project runway med snurrar på naturcatwalken!

Juno

Mitt solsken

Medan jag sov middag hade maken slängt ihop en solskenskaka. Det är ju sånt man kan bli lite kär av!
Så jag kontrade med några maränger. Pluttinuttigt så man smäller av vad ;-)
...eller var det sväller upp av?

Juno

Mer kalas åt folket!

Barnens årliga tårt- och hamburgerkalas gick av stapeln den sjätte juli vilket ju passade bra då det var mitt emellan barnens faktiska födelsedagar. Som vanligt när det ska firas mitt i sommaren saknas några nära och kära men vi njöt av de som var med!
 
Till exempel var det otroligt roligt att barnens mormor och morfar ville och orkade vara med i år!
 
Först verkade det bli ett helt normalt kalas med tårta och tretton ljus och två barn redo att blåsa ut dem.
 
Kanske att det verkade lite väl städat ett tag, lite goda grannar och vänner och lite crèmant i glasen. Städat liksom.
 
Men sen kom en blöt farbror till barnen...
 
...tätt följd av Anna som stormade in på altanen med den vattenpistol som vi valt att ha istället för godispåsar.
 
Det kanske var ett bra beslut, kanske ett knasigt. Men det var helt klart ett roligt beslut!
 
Pappan hade köpt ett megavapen till sig själv och gick precis bärsärk.
 
De som hade tog på sig badkläder, andra åkte hem med blöta tröjor och byxor.
 
Det var papporna mot mammorna...
 
...barn mot barn och alla mot alla.
 
Tillslut sansade sig bärsärkpappan och grillade massor med hamburgare istället.
 
Och det var ju bra, så det slutade trots allt som ett normalt kalas tillslut. Blött men bra. En fin tradition det där med att pappan gör hamburgare och mamman vimsar omkring =)

Juno
 
 

Den 7/7 klockan 09:09...

...år 2004 föddes en liten guldklimp. Denna klimp växte upp precis som guldklimpar brukar och blev efter nio år en relativt stor guldklimp. Med kalas och sena kvällar i bagaget trodde guldklimpen att han skulle få ta sig en sovmorgon på söndagen. Men där gick han bet. För den här morgonen ställde föräldrarna väckarklockan!
 
I femåringens rum fanns det två femåringar att väcka, en Oliver hade stannat kvar efter kalaset, och det var ju tur för det fanns många paket att bära tillsammans med all tårta och alla ljus!
 
Så det blev överraskande nog så att vi fick äran att väcka ytterligare ett födelsedagsbarn med skönsång och frukost på sängen i år!
 
 
Grattis älskade Joar på 9-årsdagen!
 
Mamma
 
 

Mamma är lik sin mamma

Jag står i affären och tittar på ställningen med vaxdukar. De flesta kostar hundrafyrtionio kronor metern, några reas ut för nittionio kronor metern men de var allmänt plottriga och förskräckliga på det hela taget. En rulle hittar jag som kostar tvåhundranittionio kronor metern. Den tar jag!

Inte för att den är dyrast utan för att jag fick en hemtrevnadsflashback och plötsligt habegär. Om jag inte minns fel hade mamma någonting med just det här mönstret på sitt lantställe. Typ i köket. Och jag känner intensivt att jag ska ha det samma i köket på vårat eget lantställe.

Sagt och gjort. Som gjort. Ett stycke vaxduk för det facila priset av sexhundra riksdaler. Gardintyg hittade jag också och nu är jag nöjd. Känner mig som en riktig mamma som har sytt gardiner i mammatyg :)Juno

En tidig morgon

Det är väldigt sällan föräldrarna vaknar före barnen om det är en ledig dag. För det mesta så gnatas och tjatas det om att "det är för tidigt, gå och sov lite till". Men. Idag vaknade mamman vid sex, klev upp och fixade frukostbricka och sen - tro det eller ej - så väckte föräldrarna sina barn. Före sju. Frivilligt.

För det är någon som fyller fem år idag!Våran stora tjej Elsa förstås! När sången klingat ut, ljusen är utblåsta och presenterna öppnade sitter den nykläckta femåringen i sin säng, tillsammans med sin storebror, och äter sin minitårta och frukost medan mamman och pappan går och sover en minut till.

Grattis älskade Elsa på femårsdagen!

Mamma