En dansk skalle

Det är Skavlan igen. Ett jäkla tjat, jag vet men det är så det är nu för tiden. Fredag är Skavlan. Och egentligen tänkte jag inte snacka om honom alls. Utan om hans gäster. Idag är Mads Mikkelsen i studion. Tillsammans med en annan dansk kille som heter Mikkelsen. Som inte är hans bror. Skit samma. När den Mikkelsen som vi alla vet vem det är pratar så är han så snäll, han pratar nämligen Skandinaviska.

Skandinaviska måste ju vara uppbyggt för oss svenskars skull. Vi som eventuellt kan begripa norska och ett enstaka ord på isländska, vi som kan svära på finska men aldrig kan begripa ett enda ord danska. Vi som är Skandinaviens fransmän, vi som förväntar oss att alla ska förstå svenska men som själva bara skakar på huvudet åt danska och säger perkkelä till alla finnar.

Mads låter ungefär som han kommer från England och bryter på svenska, med ett inslag av enstaka danska ord. Detta måste ju ha sin bakgrund i att han har umgåtts mycket med svenskar. Ingen förstod honom annars. Hans namne har uppenbarligen inte umgåtts med lika många språkobegåvade personer. Han pratade nämligen danska. Tur att svt textar alla som inte pratar svenska i det här programmet för annars hade jag inte hängt med på en enda sak som han sade.

För jag är en typisk svensk. När jag jobbade på Ericsson för många år sedan skulle vi ha ett litet arbetsmöte med våra kollegor från Danmark. Alla tjattrade på och jag satt tyst eftersom jag inte fattade vad sjutton de snackade om. "Jaha, vad har du att säga?" tolkar min svenska kollega. Så då öppnar jag munnen och säger att det är så trevligt att träffas på riktigt  -och bolla lite idéer med varandra.

1) Pinsam tystnad. 2) Asgarv. Bolla på danska betyder tydligen knulla. Nu kan jag ett ord på danska. Fast det är inte så användbart.

Juno

En dag i taget

När jag var sjukskriven för många år sedan fick jag en medicin som heter Zoloft. Den skulle ta udden av ångesten, göra så att jag inte skulle känna mig så ledsen. Och det är ju svårt att säga om den fungerade eller inte. Jag tror det. För jag tog mig igenom dagarna, en efter en. Vad jag tror är att den fungerade åt båda hållen för även om jag inte kände mig bottenlöst ledsen så kände jag mig aldrig heller särskilt glad. Nu är väl det en del av sjukdomsbilden depression - att inte känna sig så glad men ändå. Jag kände mig rätt så flat på det hela taget. Det gick varken upp eller ner.

En dag kände jag att jag ville känna saker igen. Jag ville veta var botten låg och jag ville se om det fanns något ovanför lingsonriset (jag hade bosatt mig i ett hus i skogen), för det kändes som jag kröp omkring där på marknivå mest hela tiden. Så jag lade av, och ja, jag blev mer ledsen men jag blev också mer glad. Och det kändes bra att veta att de känslor jag hade tillhörde mig och inte var något som Zoloftet skapat åt mig.

Så när jag har såna här dagar när jag känner mig låg och liten försöker jag tänka på det. Om jag inte upplever att vara ledsen, hur ska jag då kunna uppskatta att vara glad? Sådant fungerar förstås bara i teorin, i praktiken vill jag bara lägga mig under en filt och aldrig komma fram igen. & I dunno y.

Juno

Fokus fiskmås

Jag sätter på tevatten. Ställer fram glas. Går därifrån. Kommer på en timme senare att jag skulle göra te. Sätter på tevatten. Sätter i en tepåse i glaset. Går därifrån. Kommer på en halvtimme senare att jag skulle göra te. Häller i vatten i glaset. Går därifrån. Kommer på tjugo minuter senare att jag gör te. Tar ur tepåse ur svart te. Dricker och konstaterar att det är kallt. Micrar te. Dricker och konstaterar att det smakar beskt. Hämtar mjölk. Häller i och ser hur te-et skär sig totalt. Tittar misstänksamt på mjölkpaketet och läser att det är filmjölk. Ger upp. Är det 1 april idag? Fredagen den 13:e? Dolda kameran?

Juno

R.I.P.

Mamman är trött på tjat. Mamman är trött på gnäll. Mamman är trött. På morgonen, liksom varje morgon, tjatades det om att klä på sig kläderna. Sonen kan inte ta på sig kläderna samtidigt som han ser på Svampbob Fyrkant. Alltså stängdes teven av och det första världskriget bröt ut.

Efter det dagliga "snacket" om att bara behöva säga saker en gång och trist och lyssna på varandra och bla bla bla så är det dags för frukost. När en gång blev till två gånger och tre gånger så förklarade mamman att fyra gånger är bara för mycket. Om hon måste be en fjärde gång om att han ska sätta sig vid bordet så åker hackan och strypsnaran i soporna. Ett-två-tre-fyra. Leksakerna ligger i sopsorteringen och det andra världskriget är i full gång.

Vekhjärtad som hon är innerst inne ger mamman sonen en andra chans att rädda sina favoritleksaker. Men då får det inte bli mer än en gång på hela långa dagen. En gång be om att borsta tänderna, en gång be om att sätta på ytterkläderna, en gång be om att gå till dagis, hem från dagis och vad det nu mer kan tänkas vara. Sonen lovar. Han ska inte glömma.

Mamman lägger ut lillasyster i vagnen, kommer in i köket och ser sonen veva med en sax i luften. Hon ber att han ska lägga tillbaka den där han tog den eftersom det kan vara farligt och gå tokigt. Hon ber två gånger. Hon förklarar att leksakerna är för evigt förlorade om det blir tre gånger. Sonen har redan glömt. Nu har han två leksaker mindre. Och det tredje världskriget är ett faktum.

Så kära hackan, kära strypsnaran. Rest in peace.Juno

Näe. Ingenting.

På två dagar har jag skrivit sex olika inlägg. På två dagar har jag publicerat noll av mina inlägg. De är dåliga. Tråkiga. Ointressanta. Precis som det här. Precis som jag. Jag har tappat all inspiration.

Juno


Endast femtio spänn för en snödriva

Varje år när jag börjar länga efter våren så kommer alltid vintern. Det slår ju aldrig fel. Nu har vi haft några dagar där det varit solsken och barmark. Kallt i och för sig men ändå, kombinationen av de första två ger hopp. Och så bara. Det snöar ett helt dygn, det är grått och trist och blåsigt och jag vill inte ha mer vinter nu! Jag surar.

I morse vid halv åtta drog jag på mig snöstövlar, vantar, mössa och gav mig ut på uppfarten med min borste och mina spadar. Eller skyfflar eller vad nu heter när det är snö ska förflyttas. Och just som jag gnäller som bäst över att behöva skotta snö igen så prasslar det till vid min spade.

Nämen, det är ju Pers femtiolapp som jag knyckte häromdagen och sedan försnillade direkt utan att ens hinna ha roligt för den. I snön! Nu blev jag glad igen för nu har jag för första gången fått lite lön för mitt snöskotteri. Någon annan som vill ha skottat? Femtio kronor för tjugo minuter, ett kap.

Juno

Jag är en tröttfink

Tänk dig scenariot där du härligt nog kommer igång att träna ordentligt? Benen styr självmant mot gymmet och fast det är jobbigt så ser du fram emot att köra ett rejält pass. Du prioriterar att träna framför andra roliga saker och kommer iväg på en tre-fyra pass i veckan. Du känner dig kanske piggare och starkare och har du tur så känner du dig till och med lite smalsnygg så där i största allmänhet. Du är en sportfåne och du är stolt över det.

Tänk dig sedan scenariot där det var längesedan du var på gymmet. Du vet att borde komma igång igen. Du vet att du borde ha kommit igång redan förra veckan. Att du redan har förvandlats till en person som prioriterar att göra andra saker framför att gå och träna, till exempel ligga på soffan och läsa en bok och äta chips, eller jobba, eller se på en dålig film på teve, eller råka ta ett glas vin till middagen och sen mycket naturtroget utbrista "oj, var det idag det var träning, vad synd att jag inte kom på det innan jag drack det här glaset med rödtjut!"

Jag undrar, vem är du? Jag är en tröttfink.

Juno


Dåliga nyheter

Sonen och kompisen spenderar tid vid sonens dator. Där kan de spela Bamse men inte Bolibompa, för datorn har ingen nätkoppling. Sonen springer ner till pappan för att fråga om de två kan få spela på Bolibompawebben istället. Efter en kort stund kommer han tillbaka.

- Vi fick inte. Jag har dåliga nyheter Nils. Pappa säger att vi måste leka.

Juno

Grisen skriker

Och jag som trodde de här tre var hyfsat seriösa sajter...dn.se, svd.se, idg.se. Men nu vet jag inte längre vad jag ska tro...

Juno


Vad ska vi prata om?

Vad pratar man om på ett föräldramöte egentligen? Pedagogerna på Ekorren hade frågat barnen "Ikväll när era mammor och pappor kommer hit, vad tycker ni barn att vi ska ta upp för något? Vad tycker ni att vi ska prata med era föräldrar om?" Alla barnen funderar och sedan kläcker Joar ur sig en idé han har. "Jag tycker ni kan berätta att jag har blivit så duktig på att sova hela natten i min säng". Och det gjorde de. Så nu vet alla Ekorrebarnens mammor och pappor om det största som hänt en fyraårig pojke i år.

Juno


Made in Länna

Hemma på vår gata i staaan... eller nej, just det. Vi bor ju på landet numer. Här på vår lilla gata på landet bor det fem pojkar. Ingen av dem är gjorda på plats. Och på den samma gata bor det nio flickor, varav tre redan fanns när de flyttade hit, alla andra är tillverkade här. På det hela taget bor det många fler flickor än pojkar i området.

Så vi började spekulera om det kanske är något fel på vattnet. Eller om markradon kan ha den bieffekten att den sållar ut alla y-kromosomer. Oavsett. Vi hade fel. Det finns fortfarande y-kromosomer kvar i Länna. För tre dagar sedan föddes det senaste tillskottet. En lillebror. Made in Länna. Grattis kära grannar, välkommen nya lillebror!

Juno


Jag har hittat en skatt

Lycka är att hitta fem små Yoghurt Mentos kvar i en burk. Burken återfanns efter desperat rotande långt inne i ett skåp i köket. Den har legat där sedan jag var och jobbade i Bangkok för drygt ett år sedan. De var fortfarande goda. Jag säger var, för nu finns de inte längre. Och så vitt jag vet så säljs inte den här sorten i Sverige. Så nu måste jag göra en djupdykning till efter glömda skatter.

Juno

Å ena sidan...

Å andra sidan så är det föräldramöte en gång per termin. Och varför skulle jag inte visa mig intresserad av min sons verksamhet där han spenderar de flesta av sina vakna timmar varje dag? Jag intresserar mig ju för min mans arbete och vill ju gärna att min man ska vara intresserad av hur jag har det om dagarna.

Jag pratade precis med en mamma från sonens förra dagis och berättade om det förra föräldramötet där ungarna hade ritat självporträtt och alla föräldrar fick gissa vilken teckning som föreställde deras barn och sedan sätta sig där (utom jag som kom när det bara fanns en teckning kvar att välja på). Och där barnen hade gjort smörgåsar åt sina föräldrar som alla åt (utom jag som ammade och inte fick äta vare sig det ena eller det andra).

Så nu har jag bestämt mig igen. Jag går på föräldramöte.

Juno

En riktig grinkäring

Jag tog min tallrik med uppmicrade rester från häromdagens middag och satte mig i tevesoffan. Jag ramlar rakt in i slutet av en film som handlar om jag vet inte riktigt vad. En kvinna som är mormor och tar hand om sin döda dotters barn som nu är vuxna. Typ. Och så får det ena barnbarnet ett jobb på teve och alla är glad så tårarna sprutar. Jag med. Efter en stund kommer det andra barnbarnet ut från fängelset (nej jag har såklart ingen aning om varför han suttit där), och då blir alla så glada så tårarna sprutar igen. Jag med.

Granntanten dör, det är en ursäkt så god som någon att fälla en liten tår. Ett barnbarnsbarn föds och då gråter vi en skvätt till. Och så tillslut så dör kvinnan som är mormor och numer gammelmormor och då skvalar vi loss ordentligt. Allihopa. Jag vet inte ens vad filmen heter. Men tack och lov så är den slutnu. Jag tar mitt rödmosiga hormonella pms:iga finniga ansikte och min svullna pms:iga överjästa kropp och försöker tvätta bort spåren av taskig teve under duschen. Ciao.

Juno


Prio mig

Jag har två träningsdagar i veckan. Det är måndagar och det är torsdagar. Är man världens sämsta morsa om man väljer bort föräldramötet på dagis på torsdag till förmån Step up? Antagligen, men å andra sidan så var jag ju på föräldraråd istället för att träna igår. Hur kan det komma sig att denna lilla ynka frågeställning ska växa sig till en stor dåligt-samvete-i-magen-klump på en gång?

M berättade igår att hon valde bort en middag med vänner på lördag för att kunna rida på söndag morgon.
Tant Augusta skriver på sin blogg att hon våndats floder innan hon fattade beslut om att ta sig tid till återhämtning istället för att streta på för andras skull och själv må dåligt.

Det handlar om att prioritera. Att göra val som får mig själv att må bra utan att det skadar någon annan allt för jävla mycket. Så vem tar skada om jag inte går på föräldramöte? Nä precis, inte någon. De kommer nog inte att ens märka att jag inte är där. Eller kanske till och med tvärtom, nu får de en stunds lugn och ro på mötet när inte Lännas största glappkäft är där. I själva verket gör jag världen en tjänst. Så. Nu har jag bestämt mig. Jag prioriterar mig själv och gör andra lyckliga på kuppen.

Juno

Spegel spegel på väggen där...

På hotellet hade de en liten rund spegel i badrummet. Ni vet, man tittar sig i den och sen skriker man rätt ut av ren fasa: "Hjälp, det står en ful, rynkig häxa i mitt badrum. Och hon är jättenära!" Sen sansar man sig och tänker att det var ju bara jag... men när den insikten sjunker in så tar man sig ett andra, mycket innerligare skrik.

Svarta ringar under ögonen. Välförpackade i små hängiga påsar och hopknutna med små rynkor. Det är väl bara att inse, småbarnslivet, jobbet och ålderdomen i allmänhet tär på skönheten, inte för att jag någonsin varit speciellt vacker, men lite snyggare än så här har jag nog känt mig förr om åren. På en fest härom veckan kom det fram fotografier från min beryktade tjugotreårsfest varpå maken bara gapade och gång på gång sade "Men älskling, är det här du?". Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det så jag frågar inget mer.

I alla fall, förlåt mig nu, så var det en liten tröst att gå på möte på dagis igår. Och sen säger jag inget mer. Men jag kände mig inte lika ensam.

Juno


trist vit och gul sörja / god vit och gul smörja

jag äter bara riktig mat nu för mammamjölken är slut. idag stack mamma in något vitt i munnen på mej. torsk sa hon. nänä, den åker ut igen. då kom det något som var gult och rött. potatis och sötpotatis sa hon. njae, kanske lite då. sen kom någon annan sörja som var vit och gul. försöker hon lura mej? nä, det smakar annorlunda. ägg sa hon.

så satt vi där. hon matade mej med en sked och sen sej med en sked. en för elsa, en för mamma. hennes mat var rosa och prickig. lax och couscous sa hon. varför får hon fin rosa mat och jag vit och gul trist mat? det ska jag nog inte gå med på längre. ut ut ut.

oj då mamma, var du där under mej och letade efter något? men se inte så sur ut, det var inte meningen att spotta ut den gula maten på dej. inte visste jag att du skulle vara där nere. man sitter ju vid matbordet!

efter en liten stund släpade sej mamma till det stora vita skåpet och tog fram en burk med gul smörja i. mango sa hon. och lite vit kall sörja också. a-fil sa hon. ser fortfarande trist ut. men det här var ju gott. he he. nu vet jag hur jag ska göra till nästa gång.

elsa

En spricka i isen

Det är fina isar i år. Vikingarännet blev av och alla ränner runt på isarna i största allmänhet. Drevviken är minst fyrtio centimeter tjock men när den "sjunger" och knakar och ser ut så här känns det inte helt tryggt att promenera omkring på den med sin lilla bebis i vagnen.Juno


Någon ser dig

"Hej och tack för att du använder våra toaletter på Arlanda. Vi gör allt för att våra kunder ska vara glada. Le mot världen och världen ler mot dig. Glöm inte att tvätta händerna efter ditt besök. Välkommen åter!"Juno

Matorgie

Jag är så mätt så  jag nästan storknar. Magen står ut som en bulle och jag ser sorgligt gravid ut igen. Men det är jag inte. Vi har ätit så god mat här så det är inte klokt. Varje frukost och varje lunch har jag ätit brieost. Bara för att jag kan. I vårt mötesrum har det varit proppfullt med frukt och varm choklad som man doppa sin lilla frukt i. Och kaffet är ljuvligt. En espressobryggare med färska bönor har gått varm hela dagarna.

I lunchbufféerna har jag pillat fram sushibitar, lämnat in godsaker för en specialtillverkad wok och frossat i olika chokladmousse och jordgubbskakor. Det är helt sjukt. Jag tror jag har gått upp fem kilo på tre dagar. Och inte att förglömma, första dagen klämde jag dessutom i mig en halv burk med tapenade...

Nu får jag inte äta något mer på hela helgen för då kommer jag se ut som Barbamama igen.

Juno

Jag längtar efter att bli dragen i håret

Hur kommer det sig att man, trots att man har en stor säng helt för sig själv, ligger och trycker på ena kanten? Precis som hemma. Utan den fluffiga kudden. Precis som hemma. Det måste vara för att man längtar hem. Jag saknar till och med att bli dragen i håret av det stora barnet.

Fördelen med att vara på möte med jobbet är man bor på fina hotell. Nackdelen är att man inte har så mycket tid att njuta av det fina rummet. Och att man inte delar upplevelsen tillsammans med sina nära och kära. Även om jag tycker väldigt väldigt mycket om mina rara kollegor vill jag inte ha dem i sängen. Nu kör vi igång sista mötespasset och sen tror jag min familj möter mig på Arlanda ikväll. Underbart!

Juno

Snöiga Warszawa

Det har varit en bra dag. Intensiv, lång och fylld av arbete. Efter tolv timmar instängda i ett konferensrum var det precis rätt att gå och käka på ett avslappnat genuint polskt ställe med livemusik och tre sorters vodka på bordet. Och vad som kunde ha varit en elegant men stel middag blev uppsluppen och avslappnad. Trots isblåst och regnblandad snö så var det skönt att ta en promad tillbaka till hotellet. Vi fick oss ett snöbollskrig i all vänlighet och lite frisk luft.

Nu är listorna jag skulle ha gjort klart imorgonbitti färdiga och jag kan med gott samvete gå och slita lite på min stora säng och fluffiga kudde. Det är svårt att tro att det har varit fredagen den trettonde hela dagen. Kanske tur att jag inte visste om det, då vet man inte vad som hade hänt. Och nu har Valentin namnsdag. Så nu avslutar jag med litski polski kramski till allski minski vänski.

Hjärta på er.
Juno


Regniga Warszawa

Jaha, nu sitter vi här. Allt är riggat och klart. Och vi kunde gå en promenad men Warszawa är grått och regnigt så det lockar inte jättemycket. Men vi bor ju på Interconti och kanske skulle man för en gångs skull ta och utnyttja rummet lite. Ett bad och ett kex med tapenade på innan middagen skulle inte göra så ont precis.

Juno

Tapenade, Knäckis och Marabouchoklad

Om ungefär sju timmar kommer taxin och hämtar mig. Och jag vet inte vad har gjort med den här kvällen riktigt. Av någon helt outgrundlig anledning valde jag just ikväll för att peta lite ny färg i håret. För jag kände mig så gråhårig. Och vem i hela världen vill åka på kundmöte i Warszawa med grått hår? Va? Har jag packat? Tja, i alla fall det viktigaste tror jag...pass, bokning, knäckis och tapenade och Marabous helnöt. Dator, laddare till telefonen, mp4-spelaren. Foton på barnen.

Och ja. Ett helt gäng med kläder för jag kunde inte välja. Så nu tror jag det är dags att stänga väskan och gå och sova en liten stund. För att sitta här verkar inte leda till några större insikter. Hej Joar, hej Elsa. Om jag får någon minut över lovar jag att längta efter er. Och dig med kära make.

Juno

Ung kärlek

Familjen pratade om kärlek. Att man blir stor, träffar någon att bli kär i, gifter sig och skaffar fina barn. Mamman sade att "Det får vi ju se sen, vem du blir kär i och vill ha barn med, Joar". Varpå han tittar på henne lite frågande och svarar "Det är ju Erica mamma, det vet väl alla!"

Och sen hittade jag den här bilden som är tre år gammal redan...sötnosar.Juno


Full moon party

I går var det en helt fantastisk fullmåne. Den påminde om en kräftskivemåne, stod lågt och var som en enorm brandgul apelsin. Det var som om den balanserade på taken, på trädtopparna. Som en gigantisk fondvägg tog den fokus från allt annat på vägen. Månen var det enda man såg, allt annat krympte och blev till små prickar bara.Ynkligt. Jag önskar mig en ny kamera.

Juno

Tåget inställt

För första gången på väldigt länge ska jag åka till jobbet. Ensam. Och ha en vanlig arbetsdag utan lillan som kravlar runt fötterna på mig. Jag minns inte längre när tågen brukar gå så jag bara kör till stationen och hoppas på att inte behöva vänta allt för länge.

Fem minuter kvar. Perfekt. Eller inte så perfekt, tåget är inställt. Nästa går om en knapp halvtimme. Funderar en minut på om jag tjänar något på att åka vidare till Farsta och ta tunnelbanan men nä. Jag slår mig ner på en bänk. Kopplar upp datorn via det mobila bredbandet och kollar jobbmailen och bloggar lite.

Nu känner jag mig återigen så larvigt modääärn. Och ovanligt avkopplad för att vara en stressad deltidsarbetande mammaledig medelålders tant.

Juno

Den långa vägen hem

Det har inte blivit så mycket träning de senaste dagarna. I lördags såg jag fram emot ett sjuttiofemminuters latin-dance-pass. Men det var inte vad jag hade sett framför mig och efter femtio minuter råkade jag dansa förbi utgången och åkte hem.

I söndags hade jag som ambition att köra ett styrketräningspass vid halv tolvtiden. Men ääääh. Jag kunde inte köra bil vid halv tolv och dessutom sov jag min första middagslur då så jag hade inte tid. Det är bra med ambitioner, jag har mina kvar.

Och idag, tja vad kan jag säga. Det blev lite körigt där på eftermiddagen och jag måste ju prioritera att fixa middag till barnen över att ägna mig åt mina egna nöjen. Att jag var lite svag efter helgens utsvävningar har ingenting med saken att göra. Inte alls.

För att rädda mina poäng på träningsguiden letar jag desperat efter en kategori som matchar "jaga sina ungar" men nä. Ingenting. Men, det finns en kategori som heter promenera. Och jag har promenerat i helgen. Från Vega till Länna. Klockan fem på morgonen mellan lördag och söndag. Det tog femtio minuter istället för tjugofem. Och jag tog garanterat inte den rakaste vägen. Måste ge massor av poäng väl?

Juno


En tragisk tant

När man måndag kväll vid femtiden känner sig lätt illamående och när man måndag kväll vid femtiden proppar i sig två alvedon...betyder det att man då fortfarande är bakis efter lördagens sjöslag? Ja.

När man är bakis i två dygn...betyder det att man är gammal? Ja.

Juno


Jag ska aldrig mer dricka

Gårdagens middag i Vega var i gamla tiders anda. Vänner från förr och drinkar som förr. Tyvärr mådde jag som förr i tiden även i morse. Sjöslag kräver sjögång. Den enda lilla skillnaden var att på den gamla goda tiden så behövde jag inte släpa mig upp efter tre timmar och göra babygröt.

Juno

Nu är det kört

En gång är ingen gång. Två gånger är en gonggong brukar jag säga. Men två gånger är också en vana. Så efter andra helgen i rad - nedbäddad i sängen med färdigborstade tänder, bligandes på kulturteve - är det ett faktum. Jag är medelålders. Sniff.

Juno

är tant dum eller?

idag har jag på mej min blåa klänning med rosa ränder på. och så har jag matchande byxor, blå- och rosarandiga. hur kan den där tanten på ICA kalla mej för en söt liten gosse? är hon dum eller...va? jaha, okej. mamma säjer att hon är gammal. kanske man blir dum när man blir gammal, för jag ser tydligt att jag är en flicka och jag är inte gammal.

elsa

Är man tyst och snäll blir man bortglömd

Mamman försöker desperat få ut sonen från dagis. Han vill leka med klossarna. Mamman påminner om kusinen som ska komma, och som nog redan väntar hemma. Efter många om och men steppar fyraåringen ut genom avdelningen Ekorrens dörr, mamman fyller famnen med vinterkläder som ska tvättas och skyndar efter.

Mamman tar på sig skorna och hojtar till sonen att han ska göra det samma. Hon är på väg ut på gården. Hon tvärvänder och säger högt:

- Men för faa-an....
- Varför säger du faan, mamma? undrar sonen
- Jag glömde Elsa uppe på ditt dagis...svarar den stressade mamman matt.

Ja, trevlig helg då.

Juno


Världens vackraste ägg

En kollega hade med sig ägg till jobbet. Det är hennes mor som har hönor som först pickar omkring lite här och där och sen värper ägg, kanske lite här och där. Eller mest där. Vad vet jag. Nu hade de i alla fall varit flitiga så vi som ville fick köpa. Ja! Det finns ingenting som jag tycker är så härligt som ägg från riktiga hönor.

Titta, det är världens vackraste ägg. Ett av äggen är ett vanligt ekologiskt, köpt på ICA. Gissa vilket.Juno

Puh

Aldrig har jag velat något så lite som jag vill gå på det här step up passet. Om jag har tur är Therese (instruktören) sjuk och jag får åka hem igen. Nu kom hon. Hon ser käckare ut än någonsin förr. Det gör inte jag. Wish me luck.

Juno

Nu tar jag sats

Fårrden är på service. Jag hann inte hämta den igår. Så nu måste jag packa ner lillasyster i vagnen, packa på storebror overallen och gå till dagis. Och ta bussen till tåget. Och ta tåget till jobbet. Sen bara måste jag se till att komma iväg hem i tid igen så jag kan ta mig till verkstaden och hämta min lilla bil. För jag tror inte jag pallar med en rusning till på centralen.

Juno

Inte kul

Att ta sig kommunalt från karlavägen till länna, via T-centralen när klockan är typ fem är inte kul. Att göra det med en trött bebis i vagn är mindre än inte kul.

Jag saknar Fårrden.

Juno

Jihooo

Jag hittade hundra spänn i en bortglömd väska. Jag visste väl att det skulle löna sig med att köpa många väskor.

Juno

Simultankapaciterad

Skulle försöka vara som en normal kvinna. Simultankapaciterad. Eller vad det nu kan heta. Så jag packar ner det lilla barnet i vagnen för sov. Jag kör det stora barnet till dagis för lek. Jag börjar förbereda det lilla barnets lunch. Ägg i en kastrull, en laxfilé i micron för att tina, eldar lite i kaminen, kollar lite jobbmail. När timern ringer på micron ska jag gå ner och ta tid på ägget.

Så var det tänkt. Men jag har fokus som en fiskmås. Jag kollar lite jobbmail, rensar i högen som ligger i vägen för musen, papper som ska till tandläkaren i kuvert, sätta upp radonmätarna, vad höll jag på med? Jo, slå på den andra datorn för att göra en jobbsak som passar bättre på stor skärm. Nej men det var redan klart, vad då? Just det, skriva ut från annan dator. Slår på skrivaren.

Fan vad det luktar. Sniff sniff. Bränt? Definitivt bränt. Skrivaren? Nä. Dator ett? Nä. Dator två? Nä. Jag luktar runt i huset och kommer ner i köket där jag visst kokar ägg. Det var ju bara en timme sen. Varför ser det så fult ut och varför luktar det så illa?


Nu ska jag gå ner för trappan. Gå in i köket. Koka ett nytt ägg. Stirra på ägget ända tills det är dags att ta upp det. Ingenting annat. Bara koka ett nytt ägg.

JunoEn sparris och en hulk

Idag på träningen stod det en sparris och en hulk bredvid varandra och lyfte skrot. Och tro't eller ej, men det var inte jag som var sparrisen!

Juno

ny mamma, tack

jag behöver en ny mamma, tack. min har sagt upp sej.

joar