Nej, jag blev inte övertygad om Koranens förträfflighet idag heller

Det sitter en tjej på morgonpendeln. Hon har telefonen i handen och lurar i öronen. Hon tittar på dagens TED talks "The world's killer diet" med Dean Ornish som handlar om hur man kan undvika allvarliga sjukdomar genom att äta rätt. Det sitter en snubbe på morgnpendeln. Han har en liten glosbok i handen som han bläddrar i men mestadels tittar han ner på tjejens i hans öron tysta filmsnutt.
 
Snubbe petar på tjej. Bara för att berätta att i hans bok står det redan samma sak som det sägs i tjejens film. Jaha, hur kan han bedöma det genom att se ett par powerpointbilder utan förklarande ord till? Jo, men han vet det. För han har en ovanligt klok bok. Han viftar lite med boken och tjejen ser då att det inte är en ordbok som hon först har trott utan Koranen.
 
Jaha. Men hon är faktiskt inte ett dugg intresserad av att få veta varför han gillar Koranen. Hon är intresserad av att se klart sin film innan centralen och få en lugn och trevlig start på dagen. Han å andra sidan är inte ett dugg intresserad av att ge henne en trevlig morgon. Bla bla bla och om han skulle berätta om allt han tycker är bra i sin bok? Tack men nej tack, absolut inte faktiskt.
 
För att markera hur lite hon vill veta hans åsikter så sätter hon demonstrativt i sina hörlurar igen och vänder blicken mot skärmen. Pick pick på armen. Vad vill du?! Koranen berättar om hur människorna kan sluta förstöra jorden och säger faktiskt att man ska ta hand om varandra. Bättre än vetenskapen i din film. Och det är ju det som är det viktiga här i världen. Fan, tror killen han är en karaktär i Homeland eller? Vad fint att du bryr dig om liv och människor fräser tjejen, du kanske ska bli buddist istället?
 
Det går inte hem. Killen har inte läst buddism. Däremot ska han äntligen gå av. Och mitt i en mening lämnar han en upprörd tjej med önskan om att hon ska ha en fortsätt trevlig morgon och dag. Jo tack. Den var bra. Ända tills en jävla idiot dök upp och sabbade den.
 
Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback