Precis enligt plan

Pappan i familjen drog till Åre och mamman gör upp stora planer för fredagkvällen. Ja, först ska det ju göras spagetti och köttfärssås och sen ska det skottas snö och lekas med barnen men sen då? Sen när barnen sover, vad ska mamman göra för härligt med sin egentid då? Något för sin egen skull bara eller något nyttigt som ändå står på listan och sen redan är skönt att kunna bocka av?

Plan A. Plöja de två sista filmerna med Harry Potter och vräka in grillchips. Det här har mamman längtat efter! Men vid närmare eftertanke så är ju filmerna ganska långa och även om de sträcktittas på blir nog klockan minst ett. Mamman känner plötsligt att det känns lite jobbigt att vara vaken halva natten när ungarna med största sannolikhet kommer att vakna mellan sex och sju morgonen efter.

Plan B. Börja kolla på en excellista som måste göras. Nä, det var ingen kul plan alls, den går bara bort utan vidare motivering.

Plan C. Skriva helgens viktiga brev. Men vid närmare eftertanke så kräver ju det en viss inspiration, energi och tar också rätt så lång tid att göra. Kanske bättre att göra dagtid trots allt.

Plan D. Vattna, tvätta, röja? Nä det låter ju totalt omysigt.

Plan E. Kolla på någon film på teve. Ja, så får det bli. Mamman planerar in tidig läggning av barnen och förberer sig med mysbyxorna, kollar in chipsförrådet och eventuell vinslatt.

Plan så kan det gå. Men sen glömde mamman bort sig och råkade borsta sina egna tänder samtidigt som hon gick lös på barnens. Och efter en sedemera chipslös kväll med "Wild Kids" och "En kväll med Malin" på barnkanalen somnade familjens treåring 20:15. Familjens sjuåring somnade 20:30 och familjens fyrtioettåring somnade 20:45. Over and out.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback