April april

Sonen hade fått löfte om att spela LEGO Star Wars med kompisen idag. Detta trots att det inte är helg och trots att han faktiskt har spelförbud i veckorna. Orsak ett) kompisens födelsedag just idag, orsak två) långt uppehåll med spel när man är i fjällen och på landet så en dag mitt emellan går bra för mamman.

Först är pojkarna hos kompisen och fikar på lite glass och hallon. Men sen kryper det i kroppen på dem båda, nu springer vi hem till Joar ett tag! Och hej hej killar och grattis Nils stora killen och "Får vi spela?!" Nej. "Va???? Men du hade lovat...." och "Joar sa ju..."

En eller max två sekunder tar det innan de fattar. April april din dumma sill. Mamman delar ut sitt enda aprilskämt på många många år. Hon är inte mycket för aprilskämt och extremt dålig på att hålla masken men plötsligt kunde det inte motstås och stackars killar. En sekunds förkrosselse (heter det så?), de kanske får men för livet nu.

Fast det verkar inte så. De spelade glatt och allt var frid och fröjd och lugn och ro ända tills det lilla barnet bajsade på mattan och det stora barnet fick en teve i ansiktet. April börjar med full dramatik men nu är det fridens igen och både sonen och teven överlevde utan skråmor. Om detta var Gud som straffade ut mamman på en gång genom att gå via hennes barn så var det inte roligt längre, nu har det skämtats färdigt. För i år i alla fall.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback