Inte som planerat

Idag var det planerat att grannpojken skulle följa med hem från dagis. Sagt och gjort, femton nollnoll stod mamman på dagis och plockade ihop två femåringar och en ettåring. En liten sväng till affären på vägen hem och sen ser hon fram emot att överraska killarna med namnsdagsglass.

Fast det är mamman som blir mest överraskad. När hon inser att hon inte har några nycklar med sig. Pappan är i Nynäshamn och kan inte komma hem än på ett tag. Nehej nej. Och grannarna som har extranyckeln är inte heller hemma. Nej.

Desto bättre är grannpojkens pappa hemma och lånar ut sin frys, sin toalett och sitt hus om så behövs. Killarna leker där medan flickan och mamman leker ute. I en annan grannes sandlåda. Tills klockan är fem och det blir kallt och hungrigt. Pappan är fortfarande inte på väg hem än men lovar sushi när han kommer. Det går ju snabbt så mamman siktar in sig på att hinna till träningen.

Man undrar varför. Väntetid på sushi är långa trettio minuter så det kastas ihop makaroner och köttbullar. Dock inte så snabbt att det hinns till något gym. Alltså åker vinslatten som är kvar sedan helgen fram och familjen firar på namnsdagsglass även om namnsdagsbarnet redan gått hem till sig.

Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig.

Juno

Kommentarer
Postat av: J på tvåan

Varför sa du inget? Jag som åkte och köpte kebab och bara trodde att ni satt frivilligt och sandlådelekte.... Men till en annan gång så vet du att vi har varmt och skönt inne och kan säkert fixa chokladsås till glassen. Fast det är klart lite snuva får ni nog räkna med att få på köpet då. För den verkar konstant här.

2009-10-08 @ 21:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback