En jäkla dag helt enkelt

Barnet står och kikar på två rådjur som står i dimman precis nedanför huset och betar i den tidiga morgontimman. Allt är frid och fröjd och vid tio över sju är mor och son redan färdiga att åka till dagis.

Elva minuter över sju ligger barnet och sparkar med benen av ilska över att inte få titta på teve. Halv åtta slänger han igen dörren till sitt rum och skriker medan tårar och snor sprutar åt alla håll och kanter. Tjugo i åtta byter mamman kissblöta kläder på sin son. Tjugo över åtta sätter hon sig utmattad och med en begynnande huvudvärk i bilen för att åka till jobbet äntligen.

Mitt i den första koppen kaffe kommer ett ruskigt SMS och mamman kastar sig över telefonen. Ruskiga tankar har en tendens att inte riktigt försvinna ur kroppen. Alltså spendar hon dagen med att tänka på ruskiga saker, på sin lilleman som är dödstrött redan på morgonen när det är hela två dagar kvar till helg och vila och på  mastodont-allergi-programmet som hon försöker få någon rätsida på.

Någonstans mitt på dagen existerar fortfarande illusionen om att befria liten från dagis extra tidigt, som hon lovat att försöka med innan hon smet ut genom dagisdörren på morgonen. Vid tre är bubblan spräckt och hon skriver e-mail så fingrarna domnar medan huvudvärken gör sig påmind igen.

Sjutton noll noll kliver mamman av tåget i Älvsjö för att snoka upp en ersättningsbuss som ska ta henne till parkeringen där bilen står. På busshållsplatsen trängs redan ungeäfär sjuhundra andra trötta, sura och stinkande personer. På den tredje bussen blir hon uppknuffad av hopen med folk som trycker på som till en rockkoncert. Medan bussen sniglar sig fram mot Farsta i värsta rusningstrafiken tvingas hon lyssna på två personer som uppenbarligen inte känner varandra men som tjattar som hönor oavbrutet i de trettio minuter som bussresan tar. Herregud, håll bara snattran era jävla sladdertackor!

Sockervadd till vännen som har det värre idag. Det finns alltid någon som har det värre. Ibland är det en tröst men inte idag. Idag är en skitdag. Over and out.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback