Gå med i russinklubben

Om några dagar öppnar russinutställningen på Stadsmuseum. Det låter helt galet. Jag satt i bilkö i morse och slölyssnade på P5 när något ur en intervju plötsligt trängde igenom zoombiebruset.

Intervjuare: Här sitter de alltså, alla fansen på Russunda
Konstnär: Ja precis, jag har blandat svarta och gula russin som skapar hejarklacken
Intervjuare: Och här kommer ett par russin precis ut från salongen. Oj, titta här ligger lite rester kvar, de har fått en peeling?
Konstnär: Ja, russinen lever ett liv väldigt likt våra. De har så mycket personlighet

Eh. Jaha. Okej.
Konstnären som heter Johan Hagelbäck är sedan tidigare känd för bland annat sina filmjölksanimeringar. Så egentligen borde man inte bli så förvånad över en russinutställning. Som är ubyggd som ett helt litet russincommunity. Idén föddes tydligen med Johans svärson som hade stora problem med russin och tänkte att man antagligen dör om man råkar äta ett. Då hade han fått lite russinkonst i födelsedagspresent. Och på den vägen är det.

I den här utställningen som visas på Stadsmuseum i Stockholm mellan den 3 februari och 27 maj kan vi se russinen rocka loss på Russkilde och heja på Gnaget på Russunda. Vi kan till och med se dem demonstrera i March of Freedom, för både svarta och gula russin borde ha samma rättigheter!

Intervjuare: Äter du russin på samma sätt som tidigare efter att ha gjort den här utställningen?
Konstnär: Nej faktiskt inte, jag känner ett helt annat medlidande med dem nu

Den här galna utställningen måste besökas. Det är dessutom gratis inträde på Stockholms Stadsmuseum under hela 2007. Gå med i russinklubben. Köp en t-shirt till förmån för russinens vänner. Häng med på utställning i vår.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback