Alla goda ting sätter sig i en ring runt magen

Jag tror jag har gått upp sju kilo på den här helgen. Det är helt sjukt. Maten vi hade med oss fick inte plats i kylen. På kvällarna när vi spelade kort, åkte trots redan svullna magar, påskgodiset fram. Varje gång någon satsade och förlorade dök ivriga händer ner i det enorma påskägget efter lite tröst och lindring. Nedsköljt med en klunk vin, eller öl, eller whisky, eller GT, eller i bästa fall kaffe. Ja herre Gud, jag ska aldrig mer äta.

Vi körde en Grande Finale när vi kom hem igen och avslutade påskorgien med pizza och sushi -och så självklart Casino Royale på biografen R3. När Le Chiffre höjde insatsen till hundratusen var det ju rätt mycket, och en timme senare när Bond höjde insatsen till fyrtiomiljonerfemhundratusen var det ju lite mer. Vårt spel var aningens mer modest. Oftast satsades det vita marker som var värda en krona, eller röda som var värda två. Någon enstaka gång höjde någon med en grön mark, nej lägg av du är inte klok, ska du tvinga av mig en hel femma?!

Min man säger att han är glad att jag har varit så normal under hela tiden, jag blev bara lite hispig en gång. Såklart, vad hade jag att vara hispig över? Vännerna hade ju fixat allting, vi bara hakade på liksom. Min enda insats var att baka en sockerkaka när vi fick finbesök av både svärmor och minlotta och hennes kille. Han hade för övrigt släkt i närheten och maken tyckte han såg lite bekant ut. Det bor ju inte obegränsat med människor i trakten, de är antagligen avlägsna bryllingar eller nåt.

När vi åkte hem idag tog vi vägen över Gysingen för att undvika massan av fjällturister, idioter och svin som rör sig på vägarna. Men vi fick stanna och köa trots allt. För mitt på vägen promenerade ett ensamt och förvirrat (?) vildsvin. Då blev jag lite glad. Gladare. För jag var redan glad, jag hade ju vunnit sextiosju kronor på poker. För dem ska jag köpa morötter så jag kan slåss om en plats i vassen i sommar.

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback