Meyo

Det lilla barnet är i trotsåldern. I kina finns det ett väldigt användbart ord för såna som är i trotsåldern; Meyo. Det betyder ungefär....nej. Nej, jag vill inte. Nej, jag kan inte. Nej, det går inte. Nej, jag tänker inte. Nej till allt!

Igår var vi in som hastigast i Skogås Centrum för att handla mjölk och smör och då ville flickebarnet inte gå bort från lösviktshyllorna. Sen ville hon inte gå ut ur affären. När hon var ute ur affären tittade hon på fåglar i centrumet (konstgjorda) och följdaktligen ville hon inte lämna centrumet heller. Och slutligen ville hon inte på några som helst villkor sätta sig i bilstolen. Usch för den. Dumma, fula barnbilstol.

Mamman som är hungrig och irriterad över den onödiga parkeringsboten på fyrahundrafemtio spänn vill bara komma ifrån det jävla centrumet. Bort. Hem. För att eventuellt laga mat innan det är läggdags och humöret slår över totalt. Hon bönar sin dotter att sätta sig i stolen. Meyo. Vill inte barnet komma hem så de kan äta middag snart? Meyo. Vill hon inte ha middag idag? Meyo. Flickan klättrar över till förarsätet.

När bönerna tar slut går mamman över till hot. Polisen blir arg om barn inte sitter säkert i sina stolar. Flickan kanske vill stå på parkeringen och vänta tills pappa kommer och hämtar om en timme? Pappa! Grrr. Dåligt hot, det går inte att genomföra. Mamman försöker desperat att tvinga fast barnet i stolen. Meyo!

Då får det tvååriga barnet syn på några fåglar som flaxar förbi. Fåglar! "Om inte du sitter i din bilstol kan inte fåglarna flyga hem" hittar desperadomorsan på. Barnet sätter sig i stolen. Mamman blir så förbluffad att hon glömmer bort att vara sur.

Juno


Kommentarer
Postat av: Monstertanten

Nääää, inte skulle M+F´s "lillasyster" uppföra sig så....

Men jag ska testa fågelgrejen på dem :-)

2011-03-11 @ 12:52:28
Postat av: Juno

Nej hur har du uppfostrat mitt lilla barn egentligen ;-)

2011-03-13 @ 12:18:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback