I wanna be your drill instructor...

Tanken med projektet "Sova sova säng säng säng" var förstås att projektet ska övergå i linjeverksamhet så småningom, och förvaltare av linjen skulle sonen få den stora äran att vara. Och vi drog igång med rejäl kick-off, vi involverade alla projektmedlemmarna och vi hade en spikad projektplan.

I början var det lite knackigt men snart nådde vi milstolpe 1; att sova hela natten i egen säng i tre nätter i rad. Peppad av framgången tog sig huvudprojektmedlemmen i kragen och rusade fram mot milstolpe 2; att sova hela natten i egen säng i sju nätter i rad. Här firades det lite extra med videofilm som han fick välja själv.

Och sen var det bara implementeringen kvar. Elva nätter är det sista delmålet och efter det är det linjeverksamhet som gäller. Fast nu gick plötsligt luften ur projektet. Kanske var projektmedlemmarna så nöjda med delmål videofilm, kanske blev insikten om att aldrig mer sparka projektledaren i ryggen på natten, eller att aldrig mer dra styrgruppens ordförande i håret på natten, för stark.

Vem vet. Styrgruppen sammanträder. Riskanalys 2 resulterar i förädlad projektspecifikation, och uppdaterad budget. Kvarvarande belöningar fryses, tidsplanen förlängs och nu blir det lite tuffare tag som gäller. Nu kallas militären in. Sonen drillas i bootcamp, hepp hepp. Det måste funka, annars måste ny styrgrupp tillsättas medan befintliga lånar annat hus att sova i.

Juno


Kommentarer
Postat av: L

Haha! Heja heja.

2009-09-29 @ 12:31:52
Postat av: j igen

tja, ni kan ju kan ju alltid få byta med tvåan, inte för att det direkt skulle bli något lyft för er.



gäsp.

2009-09-29 @ 12:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback