R.I.P.

Mamman är trött på tjat. Mamman är trött på gnäll. Mamman är trött. På morgonen, liksom varje morgon, tjatades det om att klä på sig kläderna. Sonen kan inte ta på sig kläderna samtidigt som han ser på Svampbob Fyrkant. Alltså stängdes teven av och det första världskriget bröt ut.

Efter det dagliga "snacket" om att bara behöva säga saker en gång och trist och lyssna på varandra och bla bla bla så är det dags för frukost. När en gång blev till två gånger och tre gånger så förklarade mamman att fyra gånger är bara för mycket. Om hon måste be en fjärde gång om att han ska sätta sig vid bordet så åker hackan och strypsnaran i soporna. Ett-två-tre-fyra. Leksakerna ligger i sopsorteringen och det andra världskriget är i full gång.

Vekhjärtad som hon är innerst inne ger mamman sonen en andra chans att rädda sina favoritleksaker. Men då får det inte bli mer än en gång på hela långa dagen. En gång be om att borsta tänderna, en gång be om att sätta på ytterkläderna, en gång be om att gå till dagis, hem från dagis och vad det nu mer kan tänkas vara. Sonen lovar. Han ska inte glömma.

Mamman lägger ut lillasyster i vagnen, kommer in i köket och ser sonen veva med en sax i luften. Hon ber att han ska lägga tillbaka den där han tog den eftersom det kan vara farligt och gå tokigt. Hon ber två gånger. Hon förklarar att leksakerna är för evigt förlorade om det blir tre gånger. Sonen har redan glömt. Nu har han två leksaker mindre. Och det tredje världskriget är ett faktum.

Så kära hackan, kära strypsnaran. Rest in peace.



Juno

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är rätt. Man ska aldrig framföra ett "hot" om man inte är beredd att slutföra det. Först då blir det en konsekvens.

2009-02-26 @ 11:03:41
Postat av: Monster-tanten

Hacka, strypsnara och sax, inte konstigt att han vill leka med barbies här....

2009-02-26 @ 14:09:17
Postat av: Juno

näe, endel leksaker är dumt elaka - fast han har inte fattat att strypsnaran var en strypsnara, som tur är. och nu kvittar det, nu ligger den i den gröna lådan i farsta...

2009-02-27 @ 09:41:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback