En höj- och sänkbar säng

Femåringen tränar på att sova i egen säng hela natten. Oftast vill han inte bli bra på just detta men ibland lockar tanken på belöningarna och då kör träningen igång. Den här gången har pappan lockat sonen med en film om han sover i sin säng en hel vecka. Första natten går inte så bra, han vaknar till sin besvikelse i mammapappasängen och säger strängt till sin mamma att "Du borde säga till mig att inte sova här i din säng". Jaha, det säger du...

Men vi gör ett nytt försök ikväll säger hon käckt. "Snart  sover du varje natt i din egen säng". Sonen tittar noga på henne och funderar på om hon skojar lite grann. Sen räknar han högt. Efter tre nätter i rad blir det en liten överraskning från dig mamma, jag tror kanske en ny Ice age film, och efter sju nätter blir det en film från pappa och efter tio nätter... Sonen bestämmer sig för att ta elva nätter på en gång. Men sen är det bra, sen behöver han inte fler filmer.

Mamman sätter in femhundra spänn på kontot för den nya sängen som är höj och sänkbar. Hon ser fram emot att gå och lägga sig och sen med en liten knapp trycka upp sig i taket, högt upp dit inga små barnsben kan klättra upp.

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback