Nu vill mamman säga upp sig

Vissa dagar orkar mamman inte vara mamma. Hon är trött, barnet är trött och pappan är antagligen också trött, fast han är i Belgien så det vet man inte med säkerhet. På dagis "ska barnet bara" men kommer till slut springandes precis när mamman är på väg att stänga dörren och åka hem själv efter bara fem minuters milda hot.
Middagen flyter fint och alla är glada en liten sekund.

När Bolibompa är slut är dags att bada. Först säger mamman till snällt, sedan lite mindre snällt, och så lite högre och så ännu högre. När snälla inte fungerar, när ingen svarar på något hon säger är det dags för hoten: "Om du inte tar av dig kläderna och hoppar i badet nu så får du sova själv ikväll. Inget läsa bok, inget ligga bredvid, inget sitta bredvid. Helt själv!" hotar mamman.

Sen drar mamman av barnet kläderna och proppar ner honom i badet. Och sen ska det inte tvättas några barnakroppar, och det ska inte smörjas in någonting och inga tänder ska borstas. S-u-c-k, nu är mamman mer än trött och det är nu den verkliga kampen börjar.

Barnet har precis begripit att det inte blir något nattsällskap ikväll. Tårar, tandagnissel och all världens argument: "Jag hörde inte att du sa det förut" och "Jag orkar inte sova själv" och "Mamma, nu ropar jag på dig, varför kommer du inte?" och "Men imorgon ska jag komma när du ropar"...

Mamman är extra blödig och funderar många gånger på att bara slänga alla principer över bord och hoppa ner i ungens säng och kramas och torka alla tårarna. Men. Hon är stark, hon sitter kvar i soffan och efter vad som känns som en evighet men antagligen inte är mer än max en halvtimme så tystnar gråtlåten. Hon har klarat det, hon slipper få besök av Jo, supernannyn.

O, duktig mamma. Hon kanske väntar med att säga upp sig trots allt.

Juno


Kommentarer
Postat av: H A N N A

Men sen finns det väll underbara stunder att vara mamma på :D

Postat av: Elisabet

åh det där känner man igen sig i... fy tusan.. å den där ångesten när man vill ge upp och bara rusa in och krama om dem. Men så är det så himla skönt när man hör att det inte alls blev ett taruma över att man inte gick in och nattade.

ibland är det inte lätt att va mama och sedan finna egen tid!!

Ha det bäst och mys framför teven.

2008-04-08 @ 21:14:41
URL: http://d2spirits.blogg.se/
Postat av: Juno

Ja, visst är det tur att trots allt överväger de mysiga stunderna de skitjobbiga =)

Hur ska jag annars palla av livet om ett år när de är två?!

2008-04-09 @ 19:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback