Vilket skit, rent ut sagt

Det kunde ju vara värre, sa jag här för en dag sen. Så ja. Det kan alltid bli värre. För istället för att vakna kvart över tre när hotellets wake-up-call var så vaknade jag halv ett. Med magknip. Med frossa. Med kräkningar och bajssoppa. Spydde lite galla under en hibiskus på vägen till bussen. Men som Howard Jones sjöng, things can only get better.

Och hem kom vi. Och över förväntan gick det. Det var bara en gång vi ville rea ut en arg ettåring till högstbjudande. Eller lägstbjudande. Ja ja men nu är jag tillbaka från solsemestern och jag är helt slut. Så för att inte däcka fullkomligen så tvättar jag och packar upp och rotar runt på vinden efter adventstjärnor fast jag egentligen känner att vem fan bryr sig. Imorgon ska jag åka till jobbet och vila upp mig.

Juno

Vi längtar hem

Precis när vi har ställt in oss på att nu ska det åkas hem. När allt är packat, när vi har duschat och klätt på oss långbyxorna och bara har utcheckningen kvar. Precis då får vi veta att planet är försenat. Det är något fel på det och ett nytt ska skickas ner från Arlanda. Vad bra. Fast det tar ju en liten stund förstås. Närmare bestämt femton och en halv timme.

Och såklart kunde det ha varit värre. Vi kunde ha suttit på en flygplats hela natten, men vi sitter trots allt på vårt tjusiga hotell och vi har mat och sängar och sol och blåst. Så vi ska inte klaga. Men ändå. Vi har ju ställt in oss på att åka hem. Till våra egna sängar. Till vår egen mat, den som barnen äter. Till kompisarna.

Vi längtar hem.

Juno

lilla glassmonstret

vi har ätit glass. mamma, pappa, joar och jag. alla fick glass. fast jag tror att de andra fick lite mer glass än jag.jag äter min glass som smakar vanilj. först.kolla. mamma har visst en som smakar choklad. mmmm.joar. vilken smak har du?

elsa


Ingentinget

De första två dagarna var mamman som uppslukad av ingentinget. Hon läste ingenting. Hon gjorde ingenting. Och hon ville liksom ingenting. Väldigt befriande. Men så tröttnade hon på ingentinget och plöjde ut sin bok. Och en dag drog hon till och med på gymmet.

Dag två började ingentinget smyga sig in på gymmet också. Då var det fullt med folk så då fanns det ingenting att göra där, utom att köa för varje maskin. Det finns ingenting så trögt som att köa på ett gym. Dag tre gick mamman dit när ingen annan var där. Fast nu hade ingentinget flyttat in på riktigt, så nu funkade ingenting. Det finns en sak som är värre än att köa på ett gym och det är ett gym fullt av ingenting som funkar.

Dessutom har ingentinget tagit båda barnen i besittning. De sitter vid middagen och äter ingenting. Och de orkar ingenting. Och de vill ingenting. Utom att gå hem igen. Eftersom ingentinget är vansinnigt smittsamt så ville nu mamman ingenting hellre än gå hem hon heller.

Men nu sover barnen och baren är öppen och altanen på rummet har två stolar och pappan är vaken och mamman är vaken och den fjärde Jo Nesbo ligger redo. Mamman har plötsligt ingenting att klaga på längre.

Juno


Things to do...

Things to do in Denver when you're dead. Eller. Things to do in El Quseir when you're feeling dead. Lillan vaknar nollfem:tjugotvå och gör tre saker. Trallar, smackar och stinker. Godmorgon, tänker mamman och går upp för att byta blöja på sin trallande ettåring och pressa ner en burk med färdiggröt från Semper. Allt tyst och i smyg i badrummet för att låta de andra sova en stund till. Hon hyser ännu en mild förhoppning om att den lilla ska somna om ifall det är mörkt och tyst och tråkigt.

Avlägset hör hennes trötta öron hur femåringen kliver upp ur sin (hennes) säng och startar dagen med att säga "Varför får Elsa vara vaken och inte jag?". Så medan det lilla barnet ägnar sig åt att riva sönder kortleken och rita sig på benet förlorar mamman i Fiaspel. Godmorgon.Juno

Wahlströms röda

Wahlströmsböcker. Sentimentalvarning. Med i resväskan åkte en med röd pärmrygg. Det är höglösning och asgarv.

Ur Toppen, sa Knoppen av Bengt Linder 1969
Nu hände det något viktigt på TV-n och då stack pappa ut huvudet.
- Får mamma se på TV och inte jag? sa han.
- Mamma är i köket, sa jag.
- Varför hon smörgås och inte jag? sa pappa.
- Hon får ingen smörgås, sa jag, hon håller på att säja god natt till Pussen. GÅ OCH LÄGG DEJ!
- Får jag bara säja en sak? sa pappa.
- Vad då? sa jag.
- Jag vann en glaskula idag.
- Jaså, sa jag och tittade på TV-n.
- Får jag säja en sak till? sa pappa.
- Vad då? sa jag.
- Vill du se på min glaskula?
- Det kan jag göra imorgon, sa jag, jag tittar på TV.

Föräldar var lika jobbiga på sextiotalet som idag, förstår man.

Juno


Mat- och sovklockan

När mamman tittar på klockan, som är omställd enligt lokal tid, inser hon att den har förvandlats till en mat- och sovklocka. Om klockan är sex är det en halvtimme tills frukosten öppnar, om hon är tolv så är det en halvtimme tills lunchen öppnar och om hon är sex igen så kan de rusa, då har middagen redan öppnat.

Och någonstans däremellan kan klockan även vara halv tolv vilket innebär att det är halvtimme kvar av den sena frukosten eller halv tre vilket innebär att det är halvtimme kvar av lunchen.

Barnen kan inte klockan alls och de vill sova när de ska äta och leka när de ska sova.

Flickan vaknar mitt i natten, väcker med iver sin storebor och tvingar iväg de stackars föräldrarna att hänga på låset till frukostrestaurangen. Sen somnar hon precis när lunchen börjar och därefter somnar både hon och brorsan mitt i middagen. Varpå mamman och pappan går hem och funderar över hur de ska hindra barnen från att svälta ihjäl på detta all inclusive ställe.

Juno


dag två

idag klockan tio i sju på morgonen gick vi och spelade schack. min kusin anton spelar också schack. men jag tror att vårat schackspel är större än antons. fast elsa orkade inte så länge så vi fick gå och äta frukost istället.och sen badade jag och badade och badade och när musiken kom följde pappa med också. hallå, det är jag där i hörnet, pappa syns inte i bilden men han är också med. mamma säger att oavsett hur mycket pengar man än betalar så är alltid ted åström där. jag undrar vad hon menar, hur han han råd att åka överallt?joar


Äntligen semester, kom så sover vi

Hej hej El Quseir. Barnen tog genast sina lyckliga-att vara-fria-efter-sex-timmars-flyg-och-buss-resa ben på upptäcksfärd när familjen angjorde hotellet. Man vet aldrig vad som kan gömma sig bakom nästa dörr. En glad gubbe kanske. Femåringen kommer rusande tillbaka och ropar "Oj mamma, jag pratade med en kille här ute men jag glömde bort att jag inte kan förstå vad han säger".
Eftersom det är ett fint hotell har mamman och pappan bara tänkt på de praktiska aspekterna med ett sådant. "Nä, det där behöver inte ta med, det måste ju finnas på hotellet" och så har de dessutom bestämt sig för att packa light, så light det nu kan bli med två småbarn. Följdaktligen ser de inte riktigt ut som de andra gästerna på hotellet. "Öh, nu vet jag vad jag glömde" säger mamman, "typ alla kläder som man inte ser ut som trash i".


A room with a view.

Men värre saker har hänt. Allt kommer att bli härligt även i skrynkliga schaviga kläder. Imorgon. Nu ska det sovas, ettåringen tjuvstartade redan klockan sex i matsalen till allas enorma avund. Imorgon sol. Imorgon härlig frukost. Imorgon bad. Imorgon.

Idag: godnatt.

Juno


Vad har jag glömt?!

Standard när jag ska ut och resa är att jag packar det sista på Arlanda. För att få igen resväskan brukar jag kasta ut saker ur den mest på måfå precis innanför ytterdörren just innan taxin kommer. Så därför tänker jag att något måste vara fel, jag har glömt något viktigt.

Jag är nämligen klar. Eller rättare sagt, vi är klara. Resväskorna är packade och ligger i bilen, vagnen och handbagaget lika så. Kläder att resa i ligger framme och alla golvytor är tomma vilket innebär att det jag kastade ur resväskorna är tillbaka i sina lådor och garderober.

Allt bråte är borta från gräsmattan och ligger i vintervila i förrådet, all tvätt hänger på tork, disken är i maskin, blommorna är vattnade, soporna kastade och tidningen är flyttad till Vällingby för en vecka. Barnen är badade, föräldrarna duschade. Jag ska inte ens jobba lite innan jag åker. Vad underligt. Om jag går och lägger mig nu hinner jag sova fem timmar, det är nästan mer än jag kan begära.

Jag undrar så vad det är jag har glömt.

Juno


099-41401

Sitter som vanligt och bligar på Idol. Och det har ju varit klart sedan start, vilka två som kommer stå mot varandra i finalen. Det finns ju inga andra alternativ än Tove och Erik. Men vem vinner?

Nu kan vi börja satsa lite tändstickor på utgången. Båda är bra, faktum är att nu är faktiskt alla som är kvar bra. Vissa speciellt om man inte tittar på dem... men det förändrar ingenting. De kommer röstas ut i alla fall. Frågar ni mig åker Calle hem ikväll, följt av Reza och Mariette men jag misstänker att det kommer bli precis omvänd ordning.

Så den stora frågan är; kommer småtjejerna rösta på söta killen eller kommer de rösta på tjejen de skulle vilja vara? Erik med rösten, eller Tove med charmen? Killen eller tjejen? Rösten eller charmen? Jag tror det blir Erik men jag röstar på Tove. Han kommer ju göra karriär oavsett om han vinner eller inte. Heja Tove!

Juno


En skitmorgon

Inte min morgon denna morgon. Lämnar huset kvart över sex. Återvänder till huset tio minuter senare eftersom busskort och passerkort till jobbet ligger kvar hemma. Kliver av pendeltåget vid Södra istället för Karlberg eftersom det är signalfel. Det blir lämmeltåg till Mariatorget och tunnelbana och trängsel och en låååång promenad på centralen till blå linjen. Surar lite över att det tar så lång tid att ta sig till jobbet en helt vanlig dag.

Inte makens morgon denna morgon. Båda barnen är uppe och studsar och käkar macka halv sex. Vet inte vad de har sysslat med hela morgonen men barnen kommer en timme senare än vanligt till dagis. Och då har Elsa ingen vagn. För den har jag tagit med mig ner till tåget. Så han får vända hem, hämta extranyckeln och sen fara ner till stationen och hämta vagnen. Förlåt, det blev en skitmorgon men om två dagar åker vi så då blir det allt bra igen.

Juno

Granne med en glassmaskin

Jag har svårt att förstå hur det kan finnas så obegränsat med snor, samlat i en och samma persons skalle dessutom. Så jag sitter här, snyter mig, andas genom munnen, hoppas att jag inte smittar och framför allt tycker jag lite synd om mig själv. Så nu ska jag nog trösta mig med en glass. Det finns glass i maskinen bredvid mig. Ett swop med kortet bara så är det klart. En livsfarlig maskin egentligen, men idag - en life saver.

Juno

En annorlunda nattmacka

Kvart över nio (på kvällen) vaknar snordäckade mamman av att ettåringen gråter. Halvt medvetslös tar hon sig upp och plockar över lilltjejen till sin egen säng. Där den lilla absolut inte vill sova. Hon gastar och gråter och snurrar och sparkar. Efter en stund ger mamman upp och inser att lite gos var inte vad den här tjejen ville ha.

Morgonrock på, och så ner i köket. Hon är väl hungrig, tänker mamman och rotar efter havregryn till gröt. Men visst nej, de står ju på shoppinglistan. Hittar lite babygröt men det går inte hem alls. Lillan gråter så hon blir röd i ansiktet. En macka kanske? Nähä inte det. En mugg med juice...for just i golvet.

Tillslut, när mamman precis tänker ge upp eller ringa efter pappan, tystnar gråten och ettåringen trugar sig i en stor bit med blå Castello, utan kex. Sen somnar hon omedelbart om i sin spjälsäng igen. Den här ettåringen är inte som andra ettåringar.

Juno

Är man osams ska man vara osams

Trött femåring versus utmattad mamma.

Sonen: Får jag spela tevespel?
Mamman: Nej, det har jag ju redan sagt
Sonen: Får jag spela dataspel då?
Mamman: Nej, det blir inga spel alls idag

Femåring skriker.

Sonen: Om jag får spela lite dataspel är du världens snällaste mamma
Mamman: Fast det får du inte
Sonen: Då är du världens dummaste mamma

Femåring skriker.

Sonen: I så fall tänker jag dra dig i håret hela natten
Mamman: Nej för du sover ju hela natten i din säng
Sonen: Nehej för jag kommer till din säng och drar dig i håret hela natten
Mamman: Aldrig, då går jag till din säng
Sonen: Jaha men kommer jag tillbaka till min säng och drar dig i håret hela natten
Mamman: Ja då blir vi osams

Femåring skrattar.

Sonen: Men det är ju det som är meningen mamma!

Juno


På shoppinglistan

Havregryn.Juno

klockan är fem och jag...

...är trött på att röja runt och nu är jag hungrig......tur att mamma har maten klar.

elsa


Masskräck

Satt inklämd på pendeltåget som var fullt med folk. Några säkerligen hypokondriker, några kanske såna som bestämt sig för att inte vaccinera sig mot svininfluensan. Alla som sillar.

Och mitt i alltihop får jag en hostattack. Varpå jag ser hur folk liksom ger mig lite mer utrymme. Jag hostar självklart inte rakt ut i luften men som all rethosta, den har svårt att ge sig. Och jag ser paniken i mina medpassagerares ögon. Som inte vet att jag har tagit spruta och bär på en helt vanlig klassisk förkylning. Inte svininfluensa. Jag hostar en gång till och sen kliver jag till allas lättnad av tåget.

Juno


Vi ses vid "baked beans"hyllan

WILLY:S kör en reklamkampanj som är rejält långsökt. Billiga priser leder till kärlek som leder till bebis som blir statsminister. Öh, räcker det inte med att de har bra priser? Ingen på hela jorden drömmer väl om att springa på sin drömprins vid baked beans på WILLY:S heller?!

På radio körs en annan långsökt reklam där en lott genererar en liten slant men en annan lott genererar en tusenlapp. Som man inte är nöjd med, fast Husman Hagberg har nöjda kunder. På finlandssvenska. Jag har svårt att greppa den här sortens reklam. Jag ska inte flytta, så vad menar de? Om jag ringer dem så blir jag så nöjd att jag bestämmer mig för att flytta trots allt?

Men visst, kanske fungerar det. Reklamens makt är stark. Jag funderade för en minut sedan över varför jag valde just baked beans. Sedan fick jag svaret i reklampausen. Programmet sponsras av Heinz och bilder på ketchup och (trumvirvel) baked beans. Sinnet är svagt.

Juno


Lillan tar sig en shot

Lördag morgon och klockan är nollsju.tjugo. Två bilar lämnar Länna för en liten tripp ut på vägarna. I den ena bilen sitter mamma ett med två femåringar och en ettåring. I den andra bilen sitter mamma två med två tvååringar och en make. Så, vad kan två småbarnsfamiljer tänkas hitta på för spännande i ottan en lördagmorgon?

Hade det varit sommar hade man kanske gissat på en utflykt till Kolmården eller lådbilslandet. Fast nu är det inte sommar, det är november och det regnar. Ett av de stora barnen ropar förhoppningsfullt efter Gröna Lund, men tyvärr alltså. Det blir en tripp till Salem för att plåga två tvååringar och en ettåring med spruta.

De anländer till destination vaccin drygt en timme innan öppning, vilket känns lite småsjukt bara det. Som att köa till ett biljettsläpp till en bra koncert. Fast tvärtom ungefär. Det är vagn som ungarna kan  turas om att sitta i, det är satsumas, banan, kex och Pippi Långstrum på DVD. Folk tror väl att vi är värsta pretantiösa mammorna säger mamma två vid något tillfälle varpå mamma ett tittar konstigt på henne. Har hon inte fattat än att de två ihop redan är och alltid har varit värsta prettomorsorna?

Men hur det än är, en kvart efter insläpp är det redan utsläpp. Det har gått supersmidigt och hux flux har tre minibusar fått varsin spruta i låret. På väg till bilarna passerar de en tvåhundra meter lång kö. Typ. Och plötsligt känns det inte alls illa att erkänna sig prettomorsaklubben, inte när de går hem medan alla andra står kvar.

Juno

Med mord i sinnet

Mord i sinnet sänds på TV4+ men jag vågar inte titta. Jag är rädd att bli rädd och inte kunna sova gott i natt. Eftersom jag inte vågar se Mord i sinnet tittar jag på nyheterna. Där visar de en dokumentär om delfinslakt. Där får man se hur de delfiner som inte väljs ut till delfinshower slaktas istället för att släppas ut i havet igen.

Det är en världsberömd delfintränare, Rick O'Barry, som en dag fattade att delfinerna han tränade och höll fångna kanske inte var lyckliga. En av hans delfiner begick nämligen självmord och sedan dess kämpar han för de fångna delfinerna. Och så upptäcker han den här helt ohyggliga slakten, lyckas filma den och släppa filmen så jag kan se den på nyheterna.Och så trodde jag att nyheterna skulle vara mindre läskiga än Mord i sinnet. Snacka om mord i sinnet. Snacka om rädd. Jag gråter. Jag blir förbannad, jag blir så rädd över att se att det är så här. På riktigt. Jag kommer inte kunna sova gott i natt. Jag skäms över att vara människa just nu.

Juno

En tidig morgon och en återfunnen mus

Mamman kliver upp tidigt för att hinna jobba en stund medan de andra sover. Problemet är bara att det inte finns någon mus vid datorn. När man ska jobba vid en stationär dator underlättar det att ha en mus bredvid sig. Mamman letar på alla logiska ställen; i badkaret, i blöjpåsen, i blomkrukan, i tevesoffan. Ger upp, gör något annat istället.

Lillan struttar runt och är kreativ, hon plocker ner strumporna som mamman nyss har hängt så slarvigt och lägger prydligt i badkaret istället och hon städar badrummet fint med storebrors Spidermantvål. Mamman suckar, duschar, torkar och ta da! Där, när hon sitter i lillans rum för att klä på henne kjolen ser hon en mus i duplolådan. Det lilla barnet ser vad mamman ser och skyndar sig att plocka upp musen. "Ta ta" säger hon och sträcker fram den till sin mor. Ja tack tack, svarar mamman. Tack för hjälpen älskling.

Juno

En liten luring

Jag har ont i halsen. Och det känns ju helt fel. Jag har ju tagit spruta. Så jag ska ju inte bli sjuk mer i år, för det var väl en "jag kan aldrig mer bli smittad av någon endaste bacill i hela världen" spruta jag fick? Inte? Jag känner mig lite lurad.

Juno

Tänk om...

Jag åkte iväg till affären. På vägen tänkte jag dumpa lite sopor. Sagt och gjort, in med kassarna i bilen. Men sen, tja...jag började kasta in papper i en kontainer varpå underliga bilder tränger sig på. Tänk om det skulle stå någon där, på andra sidan kontainern, och plötsligt ser jag ett par ögon genom en av luckorna. Alltså nej det gör jag inte. Men tänk om.

Skärp dig nu! säger jag högt till mig själv. Det är ingen som tittar på dig här. Jag karskar upp mig själv och går och hämtar nästa kasse i bilen. Direkt jag vänder mig mot kontainern blir jag våldtagen av mina egna bisarra fantasier och hur det nu är så flimrar CSI förbi och jag hittar ett lik i pappersinsamlingen. Alltså nej det gör jag inte. Men tänk om.

Så jag tog mina sopor och åkte hem igen. Och vad har vi lärt oss av det här? Jag får skicka maken med soporna nästa gång.

Juno

Stackars tjej

Någon jag känner har kört lite för snabbt på en väg där en farbror polisen stod. Så nu har hon inget körkort, stackars tjej. Det är svårt att köra långsamt. Med detta i bakhuvudet anstränger jag mig för att inte köra så fort.

När jag alltså kommer krypandes in mot rondellen igår ser jag att någon har parkerat i den. Men va fan, tänker jag och gasar lite för att köra in framför den som jag antar har fått motorstopp och bildat kö bakom sig. Det är visst inte alls en parkerad bil, den har inte alls fått motorstopp. Den kör, långsammare än en snigel, runt i rondellen. Jag sneglar på föraren och hon ser ung, överstressad och gråtfärdig ut, stackars tjej.

Första gången i en rondell bruden? skrattar jag då och gasar på lite i uppförsbacken, bara för att jag kan.

Juno


en prins, en liten drake och en jätteinsekt

- jag ska rita en rebus åt dej mamma

- först ritar jag ett tält. här är en gubbe, fingrar måste han ju ha. så, nu är fötterna klara. egentligen är det inget tält utan ett slott
- är det en prins?
- ja, det där är prinsen

- nu ritar jag en dörr så han kan komma ut. jag får inte glömma handtaget

- här (till vänster) är en liten drake. den har ganska lång hals
- vad är det där? (pekar på det översta) är det också slottet?
- nej det är en stor eld. det är drakeld, vänta så ritar jag så elden går till draken

- det blev visst ingen rebus mamma, det blev mer som saga
- och det här stora (till höger) är en jätteinsekt. ögon. ben. 
- ska den släcka elden?
- ja. det gör jätteinsekter

- nu är sagan slut 

joar

Disciplin betyder

upprätthållande af tukt o. ordning. I alla fall enligt SAOL (en av flera betydelser för all del). För mig betyder det helt enkelt att åka hemifrån nollfem.fyrtiofem på morgonen för att skapa årets lista i lugn och ro.

Juno

Hål i väggen

Om man slötittar på teve och ser ett gäng idioter i silverdräkter tänker man kanske att "fan att Starship troupers ska visas jämt och ständigt". Men vem vet, en dag zappar man kanske inte förbi utan stannar en minut för att ta reda på vad idioterna gör. Om man gör det kan man få veta att de silvriga idioterna helt enkelt bara står där och väntar på att en vägg med ett hål i ska komma farandes. Hålet kan ha en underlig form och kanske kan silvret också anta en liknande form och således ta sig igenom den farande väggen. Då blir det jubel och poäng.

Efter en halvtimme är det som (tyvärr?) inte var Starship troupers slut. Det har ingen poäng. Det är totalt meningslöst. Och idiotiskt. Tydligen är det någon uttråkad japs som kommit på att man kan göra teve om ett hål i väggen.

Hål i huvudet tänker man kanske då. Fast jag skrattade ju. Hål i huvudet tänker man kanske då...

Juno

Thåström och jag

Ikväll är det party. The house of Rock på jobbet och alla som anmäler sig lägger in ett alias på vilken rockstjärna de ska vara. Eh...Meatloaf? Så känner jag mig. Kollegorna tyckte det var ett dåligt val, jag är inte lik Meatloaf (smörigt, nu vill de att jag ska göra något tråkjobb åt dem).

Ossy Osbourne då? Jo, då behöver jag inte ens klä ut mig (tack tack D, då vet vi vem som tar jouren i jul då). Så efter lång och viktig diskussion i ämnet blev det Thåström. Fan, nu har jag ju massor att leva upp till ikväll. Så om ett par timmar ska jag ta och käka en krita innan jag börjar gapa på Staten och kapitalet och Slicka uppåt, sparka neråt...

Juno

Hoppas han alltid kommer vara kär i mig

Idag har mamman varit hemma. Inte exakt ledig men hemma i alla fall. Hemmamamma. Görandes sådant som hemmamammor tros göra. Frukostbestyr, tvättmaskin, inhämtning av ved, klädvikning (nej nej inte stryka, inte förstöra morgonen helt), diskmaskin, logga in en snabbis på jobbet. Och så iväg med sonen till vårdcentralen, (nej då, ingen fara han mår så bra så).

Hem igen. Mamman loggar tillbaka in på jobbet, tömmer diskmaskin, hänger tvätt, lagar lunch, eldar medan sonen spelar lite dataspel, lägger lite pärlplatta, tråkar. Och självklart så blev de sena till dagis för att hämta lillasyster. Jobbsamtal, vagn som strejkar. Mammans molande huvudvärk, som är allt som är kvar från vaccineringen, tilltar i styrka. Bilen susar tillslut (utan skitvagn som inte vill få plats i bilen) mot Nacka utan riktig koll på vart den ska. GPS:en sitter i men stressmamman har glömt adressen i huset. De kommer fram, de köar, barnen fotograferas. Mission completed.

Bilen susar återigen genom regnet. Den här gången helt okontrollerat på väg till Högdalen, vad är det för jädr håla egentligen? Den finns inte med i mammans GPS så hon styr lite via ICA Maxi, mot Älta och via Sickla innan hon når ut på 73:an. Högdalen. Tänker Hökarängen och så där bakom typ. Vilse. Ringer pappan som inte svarar. Ringer M som är värsta brevduvan. Bara en kvart sen till simskolan. Som tyvärr bara är en halvtimme visar det sig (inte fyrtiofem minuter som mamman trodde). Sonen rejält besviken när han inte får stanna och leka och bada i roliga poolen, dottern rejält hungrig, bilen tom på soppa, mamman rejält trött.

Pannknack. Tanka. Hem. Middag. Strul, matvägran, kast med liten köttbulle, skrikmamma, skrikungar. Borsta tänder, kissa, pyjamas, natta, läsa saga, natta. Det måste vara mitt i natten, mamman är helt slut. Det är inte mitt i natten, klockan är halv åtta. Mamman slänger sig ner i tevesoffan och dör. Hon tänker på att hon verkligen verkligen hoppas att maken har tänkt komma hem igen. Att han inte har rymt med en ung skönhet utan bara är ute på jobbpryl som han sagt. Hon tänker "Jag hoppas att han alltid kommer vara kär i mig, för jag skulle bli en usel ensammamma, usel hemmamamma". Sen somnar hon i soffan utan fler tankar.

Juno

Helt däckad

Jaha, så var det inte bara beslutat. Det var plötsligt även klart. Ärligt talat vet jag inte riktigt hur det gick till. Jag var nog helt inställd på att jag inte skulle vaccinera mig. Jag brukar inte åka på influensorna och jag har aldrig vaccinerat mig mot någon förr, så varför skulle jag det just i år? Men så infann sig plötsligt tillfället, vaccinet fanns i närheten, köplatsen var passad och innan jag visste ordet av hade jag och femåringen fått varsin shot i armen.

Och den enda bieffekten var en stel och öm överam. Igår alltså. För idag kom, som en orkan, huvudvärk, frossa, muskelvärk farandes genom kroppen och slog ut mig totalt. Fick ringa hem maken från jobbet för att hämta barnen, fixa middag och bada lillan. Allt medan jag ligger nedbäddad under täcket och fryser och sover.

Nu sitter jag här och försöker intala mig att jag nog visst skulle ha åkt på svininfluensan om några veckor. Alldeles säkert under semestern så den blev helt förstörd. För annars känns det inte som det är värt det. Ynk oink.

Juno

Yesterdays news

Lyssnade på radio i bilen. Star FM tror jag det var. Och så kör de igång trafiken och vädret, vilket ju alltid är intressant när man sitter just i bilen och när det börjar bli lite underkylt och risk för halka. Problemet med rapporten var bara att den var från i fredags! Så det jag fick veta var hur trafiken var i fredags och vilket väder vi hade i helgen. Vad användbart.

Juno

En liten tant och en stor tjej

I somras var hon elva år. Elva år och kortare än jag. Tre månader senare har hon hunnit fylla tolv. Och växa om sin faster. Stora tjejen! Barnen som jag är moster åt gjorde exakt samma sak, växte om mig innan de ens blivit tonåringar. Vad är det som händer med världen? Man kan inte lita på ungdomen idag.

Juno 

Godis eller godis

Det är Halloween igen. Då ska man skrämmas och bli skrämd. Vi har skippat skrämslet i år, jag blev i och för sig rätt så skraj när jag kom ner på natten efter vatten och kliver in i köket...Alla skåpdörrar i hela köket på vid gavel. Som i någon poltergeistfilm från sjuttiotalet. Hua. Varför? Ut med fukt och kyla säger maken, fast egentligen tror jag det är en undanflykt för att få skrämma mig lite.

Igår kom svåger med son och de var preppade med skräms. Otäcka masker som de som tur var hann få av innan Elsa såg, skrek, grät eller innan jag såg, skrek och grät. Inte en enda bus-eller-godis påhälsning har vi fått heller. Ungarna (och alla vi andra också för den delen) frossar lyckligt loss på godisskålen.Det är en bra halloweenhelg, minimalt med skräms, maximalt med godis.

Juno