Om någon undrar...

Barnen kör charader. Joar vevar lite med händerna men ingen gissar rätt. En ledtråd:
- Vad gör de vuxna???

Elsa svarar blixtsnabbt:
- Dricker vin!!

Rätt svar var spelar kort.

Juno

Hjärnsläpp

De två semesterfamiljerna skulle gå och äta middag. På vägen till restaurangen stannar de till och leker lite på haket med arkadspel och annat skoj.

I begreppet annat skoj ingår studsmattor med extra studs i. Fyra ungar hoppar som tokiga medan papporna tävlar i rallykörning och den ena mamman lyckligt spelar flipper.

När de går vidare konstaterar plötsligt hon som snart ska fylla sex år att "aj då, jag har fått hjärnsläpp!"

Nämen oj då, det kanske kan bli så om man hoppar för mycket studsmatta...

Juno

exakt vad jag inte orkar se

Med fyra timmar till godo ska jag äntligen göra mitt sista måste innan det är dags att åka till flygplatsen. Jag ska skicka ett par mail till kollegor och leverantörer. Och då får jag den här lilla raden i ansiktet när jag ska logga på datorn på kontoret
 
Alarm Trying to connect ...
There is a problem connecting to this machine, please check it...
 
Är inte det skit så säg? Nu får vi hålla tummarna för webmail - och för att jag inte har mappat undan allting till den gemensamma brevlådan som jag borde ha gjort, för då kommer jag inte åt mina anteckningar alls. Bläk.
 
Juno

För tidigt för semester

Varför är det alltid så att man har så dåligt med tid? Från och med stägning idag är det dags för lite semester. Trevligt men det ligger saker jag tänkte fixa på mitt skrivbord. Om jag skriver supersnabbt och med endast förkortningar?
 
Nej nu är dagen slut för det är midsommar imorgon så vi får gå hem tre. Trevligt men... Stannar för lite "ska bara" men är likförbannar inte klar. Antingen jobbar jag för sakta eller så har jag valt att gå på semester för tidigt. I år igen.
 
Juno

Önskelista

Ett av barnen är väldigt intresserat av att shoppa. Det är allt från sådant som glittrar oavsett vad man har det till till kläder både till henne själv och hennes bror till pyssel och tidningar och godis.
 
Det positiva med det är att hon hänger med om man behöver åka till affären. Det negativa är då att hon alltid vill köpa något. Ibland gör vi det. Ibland inte.
 
I helgen gick vi på jakt efter present till andra barn. Pysseltjejer. Panduro. Och det lilla barnet kom med förslag på förslag. På saker vi kunde köpa till henne själv. Vi ska inte handla till dig idag men du kan ju skriva upp det på din önskelista, du fyller ju år snart...
 
Not so popular. Ett ytterst frustrerat barn skriker rakt ut. "ÅHHH sluta säg att jag skriva upp det på min önskelista - jag kan ju inte SKRIVA!!!!"
 
Hehe. Inga armar inga kakor...
 
Juno

Huvudet upp och fötterna ner

Det kändes som om det aldrig skulle ta slut. Ja förutom jag då, jag var tvärtom precis på väg att ta slut. Sugas upp i allt som är jobb, vår, avslutningar, vardag, helvetsbaksida. Men hur det nu gick till så är det faktiskt snart dags för semester. Och bara en sista "frökenpresent" kvar och tillika en sista avslutning.
 
Det nya systemet på jobbet är på plats, maken är hemma igen, jag springer en sväng, jag fixade jordgubbsmilkshake till ungarna i sommarlovspresent. Jag till och med drog en sväng till MQ och köpte byxor i storlek 34. Fast magen hänger ut lite är jag glad ändå. Idag är jag glad åt det lilla.
 
Och plötsligt känner jag att jorden är vänd åt rätt håll igen. Att jag har huvudet upp och fötterna ner. Hurra jag kanske klarar av det. Livet alltså.
 
Juno

5 km

Det är inte ofta. Det är inte långt. Det är inte snabbt. Det är inte skönt och det är inte roligt. Men nu är det gjort.

#hasaruntilänna

Juno

absolut deadline @22.00

om jag inte sover inom en timme blir det dåligt. på riktigt.

juno

jag ska bara...

...hur kunde det bli så här? jag var ju på väg i säng för länge sen. åh vad skönt nu blir det en tidig kväll hann jag tänka och sen var klockan halv tolv.

hur gick det egentligen till? jag skulle ju bara...

juno

Ett allmänt ps.

ps. att försöka kompensera myskväll med Frost och barnen med en påse popcorn och avsnitt 12 säsong 8 av Criminial minds fungerar dåligt. ds.

Militant disciplin

Pappan har åkt på jobbresa igen. Det är alltid lite hemskt och den som känner sig själv gör ett litet schema för den närmsta tiden. Mor och barn sitter vid frukostbordet och planerar och skriver fint vad som ska hända varje dag.
 
 
Pappan skriver i ett sms "Kom bara ihåg att man har en plan för att kunna möta förändringar". Projektledaren i honom som tittar fram med ovanligt kloka råd. Mamman får anledning att komma ihåg detta redan dag ett.
 
På morgonen:
- Måste vi städa just idag? Vi skulle väldigt gärna vilja hinna se Frost igen och ha lite mysigt ikväll
- Okej, men om det inte blir städning idag så har ni all städning kvar till imorgon, det är väl inte så skoj?
- Jo men vi VILL städa allt imorgon, snälla snälla mamma, vi vill så gärna ha en mysig kväll med dig!
 
På eftermiddagen:
- Vi vill leka...
- Nej men nu måste vi åka, mormor väntar på oss och om vi inte kommer iväg nu så hinner vi inte se filmen när vi kommer hem, då blir det för sent
- Vi kommer! Vi skyndar oss!
 
På kvällen:
- Vi vill leka!
- Ska vi inte se Frost nu när vi har skyndat oss så för att hinna hem i tid? Vi skulle ju mysa!
- Nä, vi vill inte mysa vi vill leka.
 
Mamman tänker intensivt på att pappan är klok. Förändring ett. Dag ett. Check.
 
Juno
 

Med glada tillrop

I onsdags var dagis stängt varpå mamman tog femåringen på en liten tur till kontoret. Eftersom det var en avgiftsfri dag på gatuparkering börjades det där. En lucka. "Ska vi inte stå här?" undrar barnet men nej, den är lite mager svarar mamman och kör vidare och hamnar till sist på husets egen parkering. Som för all del också är lite mager, fast mer på bredden än på längden...
 
Det är lite stressigt, en tid att passa, en kollega att hinna prata med innan han går, ett mastodontmail att följa upp. Och så är det den här JÄTTESTORA och elaka stenstolpen som ska snävas förbi för att tråckla sig in i parkeringen.
 
På förekommen anledning stirrar mamman lite extra på den onda stolpen. De märken från en annan stenstolpe som redan sitter på bilen behöver egentligen inte behöver så mycket sällskap tycker mamman men nu har hon fått för sig att hon är en stenstolpemagnet. Ett djupt andetag, radion stängs av, det obligatoriska muttrandet och femåringen sitter bredvid och hänger med näsan i fönstret och kollar in avståndet till baracken på andra sidan av bilen.
 
Fix, trix och voilà, det här gick ju bra. Mamman stänger av bilmotorn och säger till barnet att hon får öppna dörren försiktigt så den inte slår i baracken. Barnet tittar med glada och stolta ögon på sin mamma och ropar:
 
- Bravo mamma, du kraschade inte bilen, du kunde parkera!!
 
Jo, tack... nu lät du väl lite väl överraskad älsklingen min?
 
Juno