Man ska vara positiv

Skapar ett konto på Careerbuilder i hopp om att det ska vara ett bra steg i riktning mot ett nytt jobb. Careerbuilder har ju en käck och trevlig ton och känns väldigt positiva.
Rekommenderade Jobb
Goda nyheter! VI har scannat ditt CV och hittat jobb som matchar dig!
 
Listan i det blå fältet var ju inte extremt lång så om det här var deras goda nyheter... mina framtidsutsikter känns inte helt lysande...
 
Juno

Vindarna vänder

Tillslut sover jag lite. I Borlänge går många av och jag testar den dragiga platsen för den tant som led där har flyttat sig. Det är helt ljuvligt. Det är svalt. Jag läser min bok. Och jag står ut i de här nya vindarna.

Juno

Med åldern...

Jag tror aldrig att jag har varit en äkta soldyrkare och ju äldre jag blir ju mer uppskattar jag skugga och svalka. Så nu när det fullkomligen kryllar av lyckliga människor som postar bilder om hur varmt det är dagarna i ända gör jag mitt bästa för att komma undan solen och värmen. Det går sådär.
 
Jag tog bussen istället för att gå bara för att röra mig så lite som möjligt. Kokhett. Jag gick ner genom tunnelbanan för att slippa gå i solen. Hyfsat varmt där med. Jag köpte biljett till tåg istället för buss upp till Mora för jag inbillade mig att det skulle vara svalare och bekvämare på något vis. Helt fel. Jättefel till och med.
 
"Välkommen ombord" vrålar konduktören, "som ni märker är det väldigt varmt på tåget så vi ber er att låta alla fönster vara öppna". Vad fint. Det är likväl femtio grader och folk grälar om drag från fönstren vs vad konduktören har sagt. De grälar om vad som kommer att blir värsta helvetet i fyra timmar. Jo men det är ju uppenbart. Att sitta och lyssna på er.
 
Nästan tre timmar kvar och jag känner mig väldigt gammal. Har ingen motståndskraft alls för att sitta i en bastu med sura människor en hel kväll.
 
Juno

Någon som har ett hjärntrick att ge mig?

Det är sommarvärme och jag springer på lunchen. Jag skulle springa måndag och tisdag hade jag bestämt och jag såg lite fram emot det och jag tänkte att det kanske inte är så himla varmt ändå, det ser nämligen en smula molnigt ut. Det är himla varmt.
 
Det går långsamt, jag får svett i ögonen, det sprutar svett från knäna av alla ställen och turisterna glor underligt på mig. Det är å andra sidan inte helt underligt eftersom jag sjunger. Jag misstänker att det faktiskt låter skitilla, men det har jag förstås ingen aning om eftersom jag har så hög musik i mina öron att jag inte ska höra när jag flåsar - eller sjunger för den delen.
 
Nu har jag ett problem. Nu vet jag inte hur jag ska lura min smarta hjärna att det ska bli toppen att springa imorgon och då är det säkert inte alls så varmt...
 
Juno

Måste vi bada nu igen?!

Det är sommarvärme i Sverige. Själv åkte jag iväg vid tvåtiden med lätt dåligt samvete för att jag inte tog barnen raka vägen till stranden på förmiddagen. Och när jag försvann på min date tog maken vid och försökte kompensera den skrala moderliga omsorgen genom att just ta barnen till stranden.

Lätt paff konstaterar han att barnen inte vill till stranden. "Måste vi åka till stranden? Vi har ju precis varit i Italien och badat varje dag!" Så lär vi oss igen. Barn vill inte göra det vi tror. Så vi får göra som Skalman - vi tror ingenting, vi tror bara det vi vet"

Juno

7 juli 2014

Det är alltid någon som är vaken. På sin tionde födelsedag vaknade sonen supertidigt. Så han läste lite bok, rullade lite tummar, snurrade och vred på sig, kollade klockan. Kommer de inte snart? Va?! Inte mer än sju?

Försöker desperat sova lite till. Känner sig hur vaken som helst. Lyssnar om någon eller något, vad som helst rör sig lite? Nä. Hör en väckarklocka ringa och tar en promenad till andra sidan av huset. "Hej är ni inte vakna än? Ska jag gå till mitt rum igen?"

Absolut inte, kom och kramas tjoar familjen. Kramar och mys är väl okej men 07.41 ger han upp. "Nu går jag till mitt rum och låtsas sova. Ni har nitton minuter på er att fixa lite". Det sätter fart på familjen som rusar upp och hämtar paket och en frukostbricka och snart sjunger för den djupt sovande och mycket överraskade tioåringen.

Grattis älskade Joar på tioårsdagen!

/Mamma

4 juli 2014

Fördelen med att lägga sig tidigt är att det är ljuvligt. Nackdelen är att den som somnar tidigt eventuellt vaknar tidigt. Så nu ligger mamman här, sedan halv fem, med färdig presentbricka och väntar på att få väcka familjens sexåring med skönsång. Men före klockan sex är kanske att ta i...
Men om en timme eller två är det grattis älskade Elsa på sexårsdagen!
/Mamman