Mors dag firas i juli

Nä, jag är ingen storfirare av kommersiella firardagar. Inte min man heller, och detta har helt tydligt gått i arv till barnen. Igår var det i alla fall mors dag vilket visade sig på följande sätt i vår familj:

- Eftersom det är mors dag idag har jag köpt lite efterrätt så vi kan fira lite när alla har ätit upp, säger pappan under middagen i någon slags rörande ansträngning.
- Nä tack, svarar sonen, jag går hellre och leker med Nils en liten stund.

- Men titta, vilken fin pärlplatteblomma! utropar mamman till dottern. Har du gjort den till mig?
- Nej egentligen har jag gjort den till Joar men du kan också få titta på den.

Jag tycker det är befriande! Min mors dag infaller två gånger om året, den fjärde och sjunde juli - dagarna jag faktiskt blev en mor.

Juno

Drömmar om södra Europa

Fem av sju morgnar åker jag i min lilla bil, genom Södra länken och sedan norrut på Europaväg 4. Så är rutinen vecka ut och vecka in. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag - norrut på E4:an. Måndag, tisdag....

Därför blev jag extremt förvånad när jag i morse upptäckte Västberga på min högra sida. Ingen gång under mina resor till jobbet brukar Västberga dyka upp på min högra sida! Så, om ni tror att vanan är den starkaste faktorn, kan jag nu berätta att det är fel. Drömmarna är den starkaste faktorn. Drömmarna om Paris, Kroatiens vatten, pasta i Venedig, eller Skara sommarland, vad som nu som finns i andra änden av vår långa Europaväg.

Juno

Den korta sammanfattningen av den långa helgen

Två dagar på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Pippihus, Lottas hus, Emilföreställning på scen, klätterställningar och allmänt bus. Ungarna härjade vilt och var glada över att få leka med kompisarna Elvira och Noah i flera dagar! Hinner man inte ses i stan kan man alltid åka till Småland...

Övernattning på
Nybble Gård där kvällen bjöd på underbar sommarkänsla och hemgjorda hamburgare (av gårdens eget nötkött) och morgonen bjöd på alla djuren! Det hämtades hästar i hagen, det åktes häst och vagn till fårhagen, det klappades lammungar, det ryktades och reds ponny, det letades (och hittades) ägg i höngsgården och det matades kaniner med morot.

Det var inget snack om saken, på frågan om vad som var bäst med minisemestern var det "gården" och "hästarna", särskilt lilla Isa blev föremål för dotterns varmare känslor och ingöt henne även i stort mod, att både rida, klappa och leda. Där ser man, Thailand, Mexico, Disneyland, Legoland och Astrid Lindgrens Värld i all ära. För dagens barn är det annorlunda att uppleva en gård. Hurra för att det finns, tack K & K för att vi fick åka med och tack fina Lotta och Roland för allt!

Juno

PS. Foton kommer. Sen.

Oj då

För en människa som gillar att ha örnkoll är det aningens kämpigt att inse att hon har nollkoll. Viss kalabalik uppstod i denna människas hjärna, kropp och allting när det vid klockan åtta på kvällen uppdagades att resan till Småland, bondgården och Astrid Lindgrens värld inte går av stapeln på lördag morgon utan på fredag morgon.

Vilket då skulle vara imorgon bitti. Vid typ åtta, vilket är om tolv timmar från insikt. Oj då. Detta leder till att singstar Bon Jovi får stå kvar på upplevelselistan lite till. Barnen tjofsas in i bilen och tack snälla för supertrevlig eftermiddag i alla fall och vi hörs och hej. Vidare leder det till en ultrasnabb packning (och fråga inte varför, en tvättmaskin som dras igång) och sen fyra timmar jobbdator.

Kan jag göra något för att hjälpa frågar han som inte känner sig skyldig till missen av datum. Ja han kan gärna få hänga tvätt förstås. Det kanske kan få honom att sluta garva, och klappa henne överseende på huvudet. Och så vore det fint om han kunde gå och sova. Så att någon orkar köra imorgon.

Juno


Hemlängtan

Det är deadlinetider. Solen skiner ute men jag sitter som fastlimmad på stolen på kontoret och slåss mot drakar, excelfiler, accessdatabaser, jättar, mer eller mindre abstrakta saker och de jäkla russinen i nötmixpåsen. Och jag längtar hem. Jag vill se om barnen har vuxit mycket medan jag varit här.

Juno

Treater

Om man bara kommer sig för att gå på teater en gång om året så kan man lika gärna göra det rejält. Idag blir det Treater – Vardagsrummet, Matsalen och Trädgården på Intiman. Sex och en halv timme minus en timme paus för middag (eller bira hörde jag just här bredvid mig).

Barnen är bortlejda - tack alla som erbjuder sig att ställa upp i elfte timmen! - och jobbdatorn är precis avstängd. Nu är det bara att hoppas på att Vanna, Johan och kompani är riktigt roliga för annars är risken överhängande att övertidsnarkomanen visar upp sin ögonskugga en stund...

Oavsett om det blir skratta eller sova ser jag mycket fram emot att komma bort från datorn och ut på stan med finaste maken och grannarna!

Juno


Jag köpa din telefon

Grannen fick ett ryck och drog ut några saker på blocket. Maken fick inspiration "ja, det var ju längesedan jag sålde något på blocket" tänkte han och manglade omgående ut lite teknikpryttlar han också. Sen gick det ungefär tjugo minuter och så kom första mailet. Jag köpa din telefon om priset 700.

Vid tjugo i elva på kvällen ploppar makens mobil för fullt. Prisförslagen haglar in. Och halv åtta på morgonen också. Pling i mobilen, tick i mailboxen. Kreativa förslag om att reservera telefonen tills personen i fråga har fått lön. Det vore ju toppen. Argh. Maken sliter det lilla hår han har och tycker inte det är lika toppen.

En timme efter utsatt tid ringer en av de potentiella köparna. Var bor du? Alltså jag är på MAX hamburgare. HA HA, det är så jävla roligt. Maken lägger på luren och muttrar att han bor under osten. Inser att om han ska bli av med alla samtal om just den telefonen är det bäst han åker och levererar den. Hemma på MAX hamburgare.

Sa jag ha ha? Hemma i huset sitter frugan kvar med uppdraget att sälja en fabriksny Samsung Galaxy W, knuten till 3. Maken är konstigt nog inte så sugen på att sätta ut ytterligare en telefon. Någon som vill köpa?

Juno


Av eller På

Det är något underligt med peakperioderna. I år försöker jag att inte småjobba hela tiden utan avgränsa mig, framför allt för barnens skull. Alltså kör jag metoden "av eller på". Hela jag är antingen av eller på. På alla sätt. Speedfreak eller zombie. 

På valborgsmässoafton är det till min enorma stress halvdag. Åkte till jobbet så tidigt att jag fick skrapa bilrutan, så på var jag. Och någonstans i fåtöljen på kvällen när jag inte alls borde däckade jag och slog av helt. Bara för att när jag väl var i säng och borde slå av, slog på igen. Slog på lyset och läste ut min bok.

Vaknar fem av att alarmet inte fattat att det är ledig dag. Vaknar sex av att jag är kissnödig. Vaknar sju och ger upp. Kliver upp. Och loggar på.

Men sen ropade lavendelhäcken på mig, och barnen och grannarna med en sommardrink i solen och det var jag på, varpå jag kom av mig och inte loggade på igen. Och jag vet inte om det är bra eller dåligt men jag vet att det var gott och trevligt. Och jag vet att ingen har stulit mina abstracts när jag loggar på imorgon.

Juno