Lite lingonfeber

Mamman har inte tvättat några fönster. Istället har familjen har plockat lingon. Sonen plockade ett lingon. Pappan plockade säkert femton tjugo stycken. Mamman plockade under ett stort antal timmar, sittande på huk, repandes bär med händerna (eftersom ingen vet var bärplockaren är), glassförpackning efter glassförpackning med röda bär.

Att ryggen värker är ingenting som tar död på drömmen om rårörda lingon och sylt. Men tre gånger blev det paus. Först kom sonen och talade om att det var dags att äta lunch, sedan talade dottern om att hon ville äta mat och slutligen talade mammans egen mage om att det var dags att äta middag. Men då hade redan myggen ätit färdigt på mamman så då var hon ändå färdig att ge upp.

Denna oförmåga att ge upp (envisahet, tjurighet, målmedvetendhet, tålamod?) har mamman ärvt från sin pappa som ägnar sommar efter sommar krypandes på knä i jakt efter blåbär. Mamman har förutom sina sex-sju liter lingon plockat en liter blåbär till sin pappa som nu är för gammal för att krypa i skogen. Gud vad vuxenpoäng. Bara för att slippa tvätta fönster.

Juno

Kommentarer
Postat av: L

Duktigt av mamma! L och brorson har plockat hundra rödavinbär och fem plommon.

2008-09-06 @ 23:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback