Värsta morsan

Det är en tolvdag idag. Alltså, många föräldrar hämtar sina ungar klockan tolv på dagis och massa dagisfröknar får gå hem tidigt. Rent praktiskt innebär det att fröknarna lägger en lapp på barnets hylla, mamman och pappan diskuterar om barnet ska sluta tidigt och vem som ska ta ledigt från jobbet. Sedan fyller de i lappen och ger tillbaka den till en fröken.

Eller så kan det innebära att varken mamman eller pappan har funderat så värst mycket på saken, än mindre diskuterat det med varandra och följdaktligen inte heller lämnat in någon lapp. Då kan det vara så att mamman muntligen har råkat meddela dagis att det är en tolvdag för hennes lilla raring (klart killen ska få gå hem tidigt, och fröknarna med). Sedan kan det vara så att mamman omedelbart har glömt bort det hela.

Ända tills idag vill säga. Tills klockan tolv och fyrtioett för att vara exakt. Mamman står med T på Combo och väntar på Thaicurry  när de ringer de från dagis och påminner henne. Okej, det är ingen fara. Personalen ställer barnet utanför grinden med en liten väska med bra-ha-saker så han ska klara sig två timmar tills mamman kommer.

Det är en tolvdag idag. Värsta mamman hämtar sin son klockan tolv och etthundratjugofem. Pip.

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback