Doktor Känga

För typ två månader sedan hade dottern öroninflammation. Nu var det sonens tur att ha ont i örat. Så på förekommen anledning sitter mor och barn återigen i väntrummet på vårdcentralen denna måndag morgon. Barnen hänger i barnväntrummet. Mamman hänger utanför. En läkare i pumps kommer trippande, ropar upp barnen och leverar dagens första högklackade känga. "Jaså är du med, jag trodde du hade lämnat barnen själva här". Tack för det. 
 
In till läkaren som ett: gnäller över att dottern som inte är sjuk tar upp deras dyrbara akuttid, två: konstaterar att sonen har en inflammation i höger öra. Penicillin i fem dagar. Tål pojken penicillin? Mamman tänker, har han ätit penicillin förut? Hon tror inte att det är några problem. Nu tittar läkaren med höjda ögonbryn på mamman och sparkar till rejält. "Du är väl barnets mamma?" Ja men... Medicinen ska doseras så läkaren vänder blicken mot sonen. "Hur mycket väger du?" men hon bryter lite och sonen tittar oförstånde tillbaka och undrar vad väggarna har med saken att göra?
 
Frostade väggar. "Vet du inte hur mycket du väger?". Ge dig nu mänska. Ta ut ditt usla morgonhumör på mig men låt barnen vara. Ro hit med receptet så ska du få slippa oss omgående. Fortfarande i väntrummet sitter vännen A och väntar. Förhoppningsvis på en mindre arrogant läkare och tydligen på ett filmteam med Peter Haber i spetsen som kom dit för att spela in lite Beck.
 
Rättvist.
 
Juno

Kommentarer
Postat av: Mina

Läkaren i fråga hängde sen i fönstret med sin mobil och fotade Haber och Persbrandt.. Kan tycka att hon borde ha tagit emot patienter istället. Jag fick en jättetrevlig doktor :)

Svar: Aha, det var därför hon tyckte vi slösade med hennes tid och hade pumps på sig!
Juno

2014-02-20 @ 18:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback