En lagom lång mammavinter

Vintern har inte riktigt kommit än. Det gör ingenting, mamman vet att barnen längtar efter vinter men för egen del tycker hon att den gärna får vänta till lucia i alla fall. Söndag förmiddag och Stortorpshallen har öppen istid för allmänheten och mamman har förberett sig för att ta med sig barnen och åka dit.
 
Det är ovant, det är stapplas och det ramlas och Länna sport kanske har slipat skridskorna dåligt för det verkar vara något fel på dem... de åker inte dit de ska ju!
 
 
Men alla hjälps åt, det blir en paus för justering av skridskor, extra snörning, gör en lite mindre storlek, det ska sitta hårt hårt på fötterna. Ett mål som man ha stöd av, eller en pingvin för all del. En pappa som visar hur man böjer på benen när man saxar och sen är det kul! Det tränas och busas och det är kompisar och det är kull och det är varm choklad och pepparkakor.
 
Efter en och en halv timme är det ändå skönt att sätta på sig skorna igen, alla är svettiga och trötta men glada - och titta vad som finns på vägen till bilen:
 
 
En snöhög!!! Och det går att göra jättestora snöbollar, tjoho!!!
 
Så. Perfekt. Två timmar vinter, precis lagom. Om det bara håller sig milt en vecka till åker mamman med glädje och tar en vinter till om en vecka!
 
Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback