Ensamstående light

Ja men så är det så där igen då. Så där som det som tur är inte så ofta är, att mamman är själv med barnen. Pappan gav sig iväg tidigt på torsdag morgon och so far so good. Torsdag kväll blir lite stressig och trött. Det lilla barnet är övertrött och gråter hjärtskärande efter sin pappa.

Fredag morgon och ingen är pigg nu heller. Tiden går och stresshormonerna flaxar omkring i huset. Sonen tycker allt är skit och det är mycket bättre när pappa är hemma och kan lämna dem. Mamman erkänner att hon längtar efter pappan hon också. "Men vi längtar efter honom meeeer" skriker barnen.

Mamman är i ett underligt tillstånd av utmattning och stress redan innan hon lämnar kontoret, och hon inser att det krävs lite mer än bara henne för att det ska bli något slags fredagsmys överhuvudtaget. Så hon kastar in barnen i bilen och drar till affären. Där väljer de naturgodis à la big pack, ostkrokar, varsin youghurtsmak till frukost, varsin film och så vidare.

Sen fuskar hon med prefabpotatismos till laxen, pyjamas direkt och sen - Alien vs Monster, soffa, ostkrokar. Ett bra fredagsmys med bara lite mutor till sin hjälp. Idag är det en hel lång lördag utan pappan och dagens muta är ett löfte om att få spendera sin samlade måndagspeng på GAME. Fast de öppnar om två timmar så det är redan liet kris. God morgon.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback