Elsa tolkar Aristoteles

Familjens treåring har konstant lekt med sina bästisar sedan fredag eftermiddag då hon följde med dem hem efter dagis. De lekte tillsammans, de åt tillsammans, de sov tillsammans, de vaknade tillsammans och de lekte lite mer. Tillsammans.

Mamman kom och plockade över alla tre tjejerna ett dygn senare. Så från T22 till R5 där tjejerna lekte tillsammans, fikade tillsammans, såg på snurfarna (så säger hon) tillsammans. Ända tills det var dags för kompisarna att gå hem. Ända tills det var dags för mamman och dottern att åka och handla lite middag och lördagsgodis.

Då kom lilltjejen på att hon ville leka lite mer.

- Mamma, jag vill gå och leka hos en kompis
- Men...du har ju lekt med Meja och Filippa jäääättemycket, räcker inte det?
- Nej. Jag vill leka med en annan kompis nu

Mamman lockar med att dottern får välja middag. Dottern vill leka med en kompis. Mamman lockar med att dottern får ta kalasskorna på sig till affären. Dottern vill leka med en kompis. Mamman lockar med popcorn till kvällsfilmen. Dottern vill leka med en kompis. Hon tittar på sin mamma med stora ögon och lägger ut sitt ess:

- Du älskar mig inte, mamma!

Aouch. Retorik när den slår som hårdast. Tänker mamman, mördar en död gammal filosof i fantasin, och tar sin dotter till affären för att handla grädde och färdiga pannkakor.

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback