Skogsutflykt

Mor och dotter skulle göra en utflykt till skogen. Speja efter svamp, fika på varm choklad och bullar. Promenera. Så de tar bilen till Ågesta, där hade mamman sett folk med stora svampkorgar dagen innan. Fast när de kom fram var det visst så här:



Så mamman idlade omkring i skogens utkant en liten stund i väntan på att dottern skulle vakna. Hon vågade inte gå så långt och det var ju tur det för hon lyckades gå en anings vilse i alla fall. Tjusigt är det i alla fall med soliga höstdagar.



Dottern ville inte bli väckt och de vänder hemåt igen. Precis när bilen kör in på parkeringen hemma slår den lilla upp ögonen och undrar "Är vi framme i skogen nu?" Hm. Fika på trappen gick inte så bilen rullar iväg igen. Till en annan skog. Där hittar de en svamp men den var så fin så den fick stå kvar.



Och så promenerar de. Eller det vill säga mamman promenerade och flickan blev buren. Man har så trötta ben när man bara är tre år, liten tjej är man då. Inte stor. Men tillslut kom de fram till vattnet och hittade en klippa att slå sig ner på. Slutet gott, choklad och bullar gott.



Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback