Långtorsdag idag

Skärtorsdagen blir en ledig dag för mor och barn. En dag bara för mys och avkoppling, tänkte mamman. Fast sen visade det sig att det inte var så lätt att sova på nattåget som mamman hade sett framför sig. Det skulle ju vara så där mysigt gungande och sövande och alla skulle sova hela natten och vakna pigga, glada och utvilade.

Utopi. Lyhört, hårda madrasser och hårda kuddar och en känsla av att ligga i en nedförsbacke varje gång tåget svänger. Pappan var en ängel och kom med bilen till kvart i sju för att hämta alla fjällresenärerna. Sen åkte han och det lilla barnet vidare till jobb och dagis. Mamman var för trött för att vara en bra mamma åt båda barnen hela dagen.

Dåså, en knyt ihop och runda av semestern med mor och stora barnet då. Frukost i lugn och ro, sen åka och handla lite mat till en mysig middag, kanske lite påskgodis att ha med till Sandsjö imorgon och så självklart, dagens viktigaste uppgift: köpa present till Nils som fyller sex år idag.

Så här tänkte alltså mamman runt sju och trettio. Sedan vid åtta och femton så skriker den uttråkade sonen högt i hennes öra att JAG HAR INGENTING ATT GÖRA!!! och den lomhörda mamman svarar att han väl kanske kan leka i sitt rum, med en av sina tusen leksaker men de är inget bra. Nej, för den enda orsaken till att sonen ville vara hemma med sin mor är att han skulle spela dataspel och när det blev nej på det så vill han inte vara med längre.

Skärtorsdag och långfredag, någon har gjort fel här. Det ska nog heta långtorsdag, för det är så det kommer bli inser mamman. Vad är klockan? Åtta och tjugonio. Bara.

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback