Får man kasta en toffel i huvudet på en and?

Barnet och mamman sitter på en liten sandstrand vid Drevviken och solar sig. Barnet knaprar på en riskaka med ostsmak när två änder kommer vaggandes mot dem. Mamman är fågelrädd och hennes första impuls är att hoppa upp och springa därifrån med ett tjejigt skrik. Men dels kan hon varken hoppa eller springa och dels vill hon inte visa barnet att fåglarna kan vara farliga eftersom de med största sannolikhet är totalt ofarliga.

Hon stirrar lite ondsint på de vaggande varelserna och kväver även sin andra impuls - att kasta en toffel i huvudet på dem. Istället tar hon toffeln i handen och viftar lite och ropar "schas, iväg med er". Barnet tar genast upp den andra toffeln och ropar "schas, iväg med er". Änderna vaggar närmre och mamman tycker nog att de vaggar lite extra bara för att håna henne.

Mamman tänker ovänliga tankar om luftgevär och voodo och det verkar faktiskt fungera, änderna vänder slutligen om och går tillbaka till vattnet. Tur för dem. Tur för mamman. Vad hade hänt om de hade kommit ända fram för att stjäla barnets riskaka? Vad är straffet för andmord med sliten toffel?

Juno

Kommentarer
Postat av: Tantaugusta

Straffet kan bli; Läsa ut Midvinterblod... ;)



Har inte egen erfarenhet av hur du har det men lider med dig i alla fall. Tut att det inte är supervarmt? Klyschan "Den som väntar på nåt gott.." kanske inte är vad man vill höra?

2008-07-02 @ 10:45:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback