Lördag i Länna

Ungefär vid sextiden flyttade hela familjen ut ur mammapappasängen. Mamman och barnet kröp ner i barnsängen och pappan drog täcket över sig i soffan. Till sin oerhörda förvåning kan mamman inte somna om utan ligger och morrar åt barnet som för ovanlighetens skull ägnar sig åt att dra henne ömsint i håret och lyssnar på pappans snarkningar från vardagsrummet.

Strax efter sju sker nästa rokad. Bort med pappan från soffan, han får nu äran att krypa ner under Bamsetäcket. Barnet installeras i soffan och teven visar Dora. Mamman tvättar kissiga lakan. Dammsuga nedervåningen kan man väl göra utan att störa den som sover. Och städa toaletten låter inte så mycket.

Någon gång efter åtta är Dora, dötrista Miffy och om möjligt ännu tristare Picme slut. "Mamma, vad ska vi göra nu?". Svaret är frukost. Mamman gör gröt, grälar lite med barnet om smörgåsen, ger lånehamstern nytt vatten, mer mat och några gurkstavar. På tal om mat måste det handlas. Mamman skriver en tvåveckors matmeny och shoppinglista.

Nu ska det bara stuvas in tidningsinsamlingar i bilen, ut i snöstormen, en nätt liten sväng till ljuvliga ICA Maxi och visst är det härligt att det äntligen är helg?

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback