Helgens höjdare

Barnet viftar med flugsmällan. Han är på jakt efter en fluga. Egentligen är det väl ingen som tror att han ska lyckas ta den, inte mamman, inte mormor och morfar och framför allt inte flugan själv. Varje gång barnet kommer nära får flugsmällan lite extra fart och viftar varnande varpå flugan garvar och flyttar sig en aning.

Mamman kör taktiksnacket; "Smack på bara, inte vifta innan, bara bang", säger hon. Barnet nickar instämmande, "Bara bang".

Flugan sitter lojt mitt på bordet och väntar på viftande flugsmällan. Följdaktligen är den helt chanslös när barnet slår till. Både flugan och barnet blir lika förbluffade.

- Jag dödade flugan! Jag är starkaste björnen! hojtar barnet och dansar en euforisk dans medan alla klappar händerna med stor entusiasm. Mormor blir allra gladast eftersom det är henne flugan har irriterat på nätterna. Mamman som är löjligt blödig är inte fullt lika lycklig över det faktum att barnet, med hennes hjälp, i ett enda slag har förvandlats till en lycklig liten mördare. Bara bang.

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback