Hur femtio blev trehundrasjuttio

Det var en gång en liten bil som bodde i Länna. Den lilla bilen åkte med sin människa ner till tåget varje morgon och sedan från tåget till dagis och från dagis och hem varje eftermiddag. Någon enstaka gång for den lilla bilen in till huvudstaden.

Efter varje sådant tillfälle gick den lilla bilens människa in i en Pressbyrå, rabblade upp registreringsnummer, efternamn och betalade lite pengar.

Men nu undrar den lilla bilens människa om hon rabblat fel nummer. För nu har hon fått räkningar hem i brevlådan. Varje gång har den Pressbyråanställda frågat vad hon heter i efternamn och varje gång heter hon Abrahamsson. Då har den Pressbyråanställda nickat och talat om vad hon ska betala, femton kronor och trettiofem kronor. En gång har systern betalat sextio kronor.

Men om den lilla bilens människa har rabblat fel nummer,en sexa istället för en trea, då hade hon betalat tullar för en WONG i Katrineholm. Och vad är oddsen för att denna Wong, som ju inte låter jättelikt Abrahamsson, hade haft exakt samma summa att betala på sin bil? Ytterst små.

Så nu måste nog den lilla bilens människa ta och skriva ett brev till vem då, Pressbyrån, Vägverket, och tala om att det här systemet är kasst, hon har fått betala tullarna en gång till plus en straffavgift på sjuttio kronor per räkning. Precis vad hon var sugen på att göra på sin lediga tid.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback