Green Wing - Brittisk humor när den är som bäst

image37

Det sägs att Green Wing har blivit en succé i England. Och i ett litet hus i Länna. Denna underbara serie, inspelad i äkta sjukhusmiljö handlar ingenting om patienterna och är egentligen inte en sjukhusserie. Snarare en sjuk serie. Som Victoria Pile, skapare av serien uttryckte det "Patienterna är bara ivägen och Dr Statham skulle skrämma livet ur dem".

Men för att förstå det roliga med uttalandet måste man faktiskt titta på serien. Alltså, det är lite som MASH, fast ändå helt och hållet sin egen serie. Det underbara är att det faktiskt inte finns en enda sund karaktär i hela serien, och när dessa allvarligt rubbade personer möts i diverse intriger blir det bara för mycket. Och på något vis är det så för mycket att det blir brittisk humor när den är på sin absoluta topp.

 
Dr Statham verses Dr McCartney.

 
Dr Statham calling Joanna Claw -and colleagues.

Det går inte att beskriva, inte i några futtiga ord, inte med ett par futtiga små klipp. Jag kan bara säga det igen. Ta er tid att se serien, det är så uppfriskande att få sitta en stund, skratta, skämmas lite lagom och sakta inse att hur sjuka saker man än har gjort i sitt liv så är man ändå en av de normalaste personerna på den här planeten.

Juno

Kommentarer
Postat av: cressida

I have seen Green Wing many times. It's one of those shows you forget is on TV, but "bump" into when changing channels. A great comedy which makes you cry of laughter.

Postat av: Anonym

Det är för att det har gått sent och på udda kanaler. Vilket är synd för det är en brilliant serie. Vi tittade på båda säsongerna i ett svep nu för ett litet tag sedan.

2007-11-11 @ 11:49:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback