Vad gör ni egentligen med vår son?!

Mamman och pappan har haft sin andra hotellhelg på två veckor. Det är en stor lyx. De har varit på en helt fantastisk bröllopsfest och dansat till klockan två. Mamman kan knappt minnas när hon sist ens var vaken till klockan två. Men vem vill åka hem och sova när det kryllar av trevliga människor och det spelas schlager för fulla muggar? Eller så länge det underbara, vackra brudparet fortfarande är kvar. Nä, man får passa på att frottera sig i deras sällskap när man har chansen resonerar mamman och stuffar vidare.

image32 
En tjuvtitt av det fantastiska brudparet (fast slipsen existerar inte längre, den såldes under kvällen och ligger nu utspridd i fyrtio-femtiotalet kavajfickor eller handväskor).


Medan mamman och pappan skålade och skrålade i Skåne så roade sig sonen i sin mosters sällskap. Han hade sett fram emot att spela fotboll med kusinerna och åka med till deras sommarstuga och mamman var inte för en sekund orolig för att det inte skulle gå bra men skickade för säkerhetsskull ett e-mail till sin syster med lite bra-ha information. Som att han kan ha svårt att somna och att om han vaknar på natten, kvart i tolv, kanske han klättrar upp och snurrar henne i håret, stjäl hennes kudde och varsamt puffar ut henne ur sängen.

På fredag kväll får mamman en SMS-rapport. Gullegrynet somnade utan problem. På lördag förmiddag får hon en ny SMS-rapport. Gullegrynet sov hela natten till klockan nio.

Mamman och pappan bara stirrar på varandra. Har syrran sålt Joar tror du? undrar mamman försiktigt. Ingen av dem känner igen beskrivningen av Gullegryn.

På väg upp igen på söndagen får pappan en muntlig tredje rapport. Gullegrynet har sovit hela natten igen. Han har legat vaken en halvtimme på morgonen och filosoferat för sig själv. När moster tittat ner på honom har han sagt:

-Hej, nu kan vi gå upp för nu är vi pigga

Vad händer med deras son när han är borta? Först en exemplarisk vecka hos farbror och sen en exemplarisk helg med moster. Däremellan en helt normal vecka med nattvandringar, hårsnurrningar och pissigt morgonhumör hemma med mamma och pappa.

Men hur härligt det än är med hotellhelger och hur tröttsamt det än är att varje morgon vakna utanför sängen, så har mamman saknat honom. Och även om han har lovat att sova hela natten i sin säng den här natten med så är hon skeptisk. Om hon skyndar sig i säng hinner hon sova en stund i fred innan den lilla nattvandraren kommer och drar henne i håret.

Godnatt.
Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback