Och så är klockan snart elva

Idag klev mamman upp tio över fem på morgonen. Som en zombie. Varför, tänker hon, är det så svårt att gå och lägga sig före elva? Men okej, hon har stora må-bra-planer för den här dagen så det blir värt det i slutänden. Men oj, vad de sista minutrarna går fort, bilen går inte precis i femtio kilometer i timmen ner till tåget. Fast vad hjälper det, hej då tåget, hej hej tunnelbanan.

Plan A var att lämna kontoret kvart i tre. Så blev det förstås inte. Urlakad ångar hon genom allén ner till Karlaplan och vidare genom centralen, som hon gör varje dag. Kvart i fem på Trångsunds station undrar hon förvirrat var bilen har tagit vägen. Det kan väl inte vara någon som har tagit den?! Nej, visst fan. Den står vid tunnelbanan.

Plan B var att hämta sonen på dagis vid halv fyra och sedan åka och träna tillsammans. Dyra gymet har ju barnpassning för moderna föräldrar. Så blev det nu inte heller. Bussen upp till dagis, men snälla Joar kom med nu. Mor och son ångar genom dagis korridorer efter ytterkläder och sedan vidare över gården till hållplatsen.

Mamman känner sitter som en trasa på bussen. Sonen tycker det är äventyr. I ett svagt ögonblick, vilket av dem det nu var, fick han henne att lova pannkakor till middag. När den tredje pannkakan fastnar i stekpannan och glada sonen inte är så glad längre, varför kommer inte mina pannkakor snart, yl yl, rycker pappan in som en räddande ängel innan mamman har hunnit slänga en pannkaka i ansiktet på sin son.

Bada Joar, nej jag vill inte bada. Tvätta håret, nej inte tvätta håret. Borsta tänderna, nej nej nej inte tänderna. Och så den lilla berömda sovfighten. Dumma dumma, yl yl, vill inte, ska inte, kan inte. Snark....

Ja, så var den här må-bra-dagen slut. Inte hann hon träna något. Inte för att hon hade orkat heller. Och någonstans där innan den tredje pannkakan tog ändå lusten slut. Men kanske imorgon. Om hon orkar, för nu börjar ju den där nya serien på femman. Den som slutar elva ni vet.

Juno


Kommentarer
Postat av: Lotta

Usch vilken besvärlig dag. Hoppas att helgen blir bättre! Bamsekram.

Postat av: Kenneth

Nästan lika kul varje gång att titta in på din blogg, jag ser det framför mig du Joar och pannkaks baket, nästan lite Pettson och Findus över det eller det skulle kunna vara så.
Ha det så bra.
//K

2007-04-23 @ 08:34:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback